بعد از اعلام وزارت اقتصاد، مجلس همه مسئولان متخلف از اجرای حساب واحد خزانه را به دستگاه قضایی معرفی می‌کند.

نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره آخرین مهلت دستگاه‌ها برای اجرای کامل حساب واحد خزانه اظهار کرد: از نظر زمان این موضوع نه تنها نباید تا شهریور ماه ادامه پیدا می‌کرد بلکه تا انتهای سال ۱۴۰۱ باید این موضوع عملیاتی می‌شد. البته حدود ۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه هستند که تقریباً بین ۹۰ تا ۹۵ درصد همراهی و تمکین به قانون کرده اند. چند دستگاه هم هستند که فقط حساب‌های اصلیشان را متصل کرده‌اند و حساب‌های فرعیشان را متصل نکرده اند که فساد هم در همین حساب‌های فرعی است.

 رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به وزرای اقتصاد،  بهداشت، درمان، نفت این موضوع را تذکر داده ام که متصل نشدن به خزانه خلاف است و از نظر ما زمان تمام شده است. به نظر من با گزارش‌هایی که ما داریم، حساب‌های متصل نشده بسیار بیشتر از این عدد است چون فقط در حوزه علوم پزشکی ۴۰ هزار حساب مسدود نشده اصلی و فرعی داریم و از هزار و ۵۰۰ حسابی که در حوزه نفت و پالایش وجود دارد، فقط ۷۰۰ عدد این‌ها آمده اند خودشان را متصل به درگاه کرده اند و انتظار داریم که وزیر اقتصاد این موضوع را پیگیری کند چون فرصت تمام شده و  بلافاصله همه متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی می‌کنیم و قطعاً همه این حساب‌ها را می‌بندیم. 

پژمانفردرباره مزایای حساب واحد خزانه گفت: مهم‌ترین مسئله اولاً اجرای قانون اساسی است. ما اجرای قانون اساسی را می‌خواهیم انجام بدهیم. یکی از مسائل مهم امروز که زمینه فساد ایجاد می‌کند عدم شفافیت است. ما الان پرونده‌ای داریم که کسی به نام شخص حساب باز کرده دریافت و پرداخت به حساب شخصی بوده است این فرد از دنیا رفته است و ورثه آمده اند ادعا کرده اند این پول برای ماست. یعنی با این مدل مسائل هم روبه رو هستیم ولو اینکه کم باشد. مسئله بعدی هم عدم شفافیت در نظام بودجه ریزی است که رهبر بزرگوار انقلاب هم نسبت به این موضوع تأکید کرده اند که شما شفافیت را در لایحه بودجه داشته باشید. ما امروز اصلاً نمی‌دانیم دولت چه درآمد‌هایی دارد، چه مخارجی را دولت انجام می‌دهد، اصلاً شفاف نیست.

وی درباره بهانه‌های بعضی دستگاه‌ها برای عدم اتصال به این پنجره گفت: خودشان آمدند و مسائلی را مطرح کردند که همه اش غیرقابل دفاع است. مثلاً می‌گویند که این حسابی که باز شده است ما براساس این حساب تسهیلات به آن دستگاه داده ایم. سؤال من این است که، آیا این تسهیلاتی که باک به آن‌ها داده است،  ضمانت‌های لازم برای برگشت پول را اخذ کرده یا نه، اگر ضمانتی نگرفته باشند که تخلف کرده‌اند حتماً باید برخورد شود، اما اگر ضمانت لازم اخذ شده باشد، چرا ما باید یک حساب را نگه داریم و خلاف قانون عمل کنیم و حال اینکه این قانون چه می‌گوید قانون می‌گوید که شما باید این حساب‌ها را مسدود کنید.  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار