مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) گفت: برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) معرفی شدند.

 مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)  با اشاره به اینکه پروفسور «احمد حسن» از کشور مصر و پروفسور «امید فرخ زاد» از ایران برگزیدگان این دوره هستند گفت: پروفسور «سامیا خوری»، پروفسور «مورات اویسال» و پروفسور «احمد فوزی اسماعیل» نیز برگزیدگان دریافت جایزه دانشمندان مقیم کشور‌های اسلامی هستند.


مهدی صفاری نیا افزود: جایزه مصطفی (ص) ۲۰۲۳ به صورت مشترک به پروفسور احمد حسن و پروفسور امید فرخ زاد اعطا می‌شود.


او  گفت: پروفسور احمد حسن متولد ۱۳۵۵ در مصر، استاد دانشگاه کویینز کانادا با اثر کاوش مخازن نرمافزاری (MSR) در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین پروفسور امید فرخ زاد متولد ۱۳۴۷ در ایران با طرح دارو‌های نوین بر پایه نانو ذرات پلیمری در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی در این دوره از اعطای جایزه مصطفی (ص) برگزیده شدند.


صفاری نیا افزود: پروفسور سامیا خوری متولد ۱۳۳۷ در لبنان، استاد دانشگاه آمریکایی بیروت با اثر رویکرد‌های نوین در درمان بیماری ام اس، شناسایی عوامل بیماری‌زا و سازوکار‌های تنظیم و تحمل آن در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی و پروفسور مورات اویسال متولد ۱۳۵۲ در ترکیه، استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی در امارات با اثر فناوری ارتباطات بی‌سیم نوری در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و پروفسور احمد فوزی اسماعیل متولد ۱۳۴۴ در کامبوج استاد و رئیس دانشگاه فناوری مالزی با اثر توسعه کاربرد‌های فناوری غشا در حوزه علوم پایه و مهندسی برگزیدگان مقیم این دوره هستند.


مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) گفت: آیین اعطای پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) روز دوشنبه ۱۰ مهر در کاخ چهلستون با حضور ۱۰۰۰ نفر از شخصیت‌های برجسته علمی ایران و کشور‌های مختلف برگزار می‌شود.


مهدی صفاری نیا افزود: ۱۳۰ مهمان از ۳۰ کشور جهان از سیاست گذاران علم و فناوری، دانشمندان، خیرین و واقفان و ۱۵ فعال رسانه‌ای از کشور‌های ترکیه، مالزی، الجزایر و ... همجنین مدیران اجرایی سازمان همکاری‌های اسلامی و محیط زیست و سلامت در این آیین شرکت دارند.


پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی دهم مهرماه ۱۴۰۲ و هفته جایزه مصطفی (ص) از ششم تا ۱۲ مهر در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

 

این نخستین بار است که جایزه مصطفی (ص) خارج از تهران برپا می‌شود و اصفهان به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود.


این جایزه که پیش از این برای تقدیر از دانشمندان مسلمان در سال‌های ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ اعطا شده است، با هدف تقدیر از برترین دانشمندان جهان اسلام در قالب یک جایزه بین‌المللی معتبر دوسالانه طراحی شد.


این جایزه به نام نبی مکرم اسلام (ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت بر علم‌آموزی، به نام یکی از القاب آن حضرت یعنی مصطفی (ص)، به معنای برگزیده نام‌گذاری شده است. اعطای جایزه کنز برای دانشمندان جوان جهان اسلام زیر ۴۵ سال (که تاکنون سه دوره از آن برگزار شده است)، برگزاری مسابقه دانش‌آموزی نور (که تاکنون پنج دوره از آن برگزار شده است) و نشست‌های استپ بخشی دیگر از فعالیت‌های این بنیاد است.


همزمان با این جایزه نشست‌ها و سخنرانی‌های علمی دیگری هم برگزار می‌شود. نهمین دوره از نشست‌های تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ/ STEP) (science and technology exchange program) یکی از این برنامه‌هاست که با همراهی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی میزبان شماری از برترین دانشمندان در این حوزه و علاقه‌مندان خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.