نیما قجری مدیر سامانههای خدمات ارزش افزوده شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: طبیعتا افزایش تعداد ناشران مشارکت کننده در پذیره نویسی الکترونیکی و به تبع آن افزایش میزان مشارکت سهامدارن میتواند به افزایش آورده نقدی به بازار سرمایه و رشد دانش سهامداران نسبت به فرآیند پذیره نویسی منجر شود.
این مقام مسئول گفت: مزیت پذیره نویسی حق تقدم الکترونیکی از دو بعد ناشران بازار سرمایه و سهامداران قابل بررسی است.
او افزود: سهامداران سجامی برای مشارکت در پذیره نویسی الکترونیکی هیچ هزینه اضافهای را پرداخت نمیکنند و از طرفی نیازی به ارسال گواهینامه و یا رسید مشارکت به ناشر نیست. تمامی این موارد به صورت کاملا مکانیزه توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه صورت میپذیرد.
قجری بیان کرد: همچنین ناشران بازار سرمایه با این امکان میتوانند علاوه بر ارائه گواهینامه به صورت الکترونیک از خدمات دیگری مانند دریافت گزارشات روزانه میزان مشارکت سهامداران و گزارشهای جامع در پایان پذیره نویسی استفاده کنند. علاوه بر این ناشران میتوانند به درخواست خود در بازههای مختلف نسبت به اطلاع رسانی به سهامداران جهت مشارکت در پذیره نویسی اقدام نمایند.
مدیر سامانههای خدمات ارزش افزوده شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه می گوید: صرفه جویی در زمان و هزینههای ناشران و سهامداران مورد دیگری است که باید به آن اشاره کرد. علاوه بر این کاهش مضرات زیست محیطی که شامل حذف کاغذ و مرسولههای پستی است، کاهش آلودگی و ترافیک نیز از دیگر مزایای این اقدام محسوب میشود. نکته حائز اهمیت اینکه با توجه به الکترونیکی شدن فرآیندها و مزایای آن در آینده افراد و ناشران بیشتری به مشارکت در پذیره نویسی هم تشویق خواهند شد.
او پیش از این هم گفته بود، پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم را با ۲ شرکت گل گهر و چادرملو آغاز کردیم و در حال حاضر ۱۴ نماد را اتمام پذیره نویسی داشتیم و اکنون ۱۵ نماد باز در حال پذیره نویسی داریم در کل مجموع آورده پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم این ۲۹ نماد برای بازار سرمایه حدود ۶۷۷ میلیارد تومان بوده است.