عباس حاجی عصر روز سهشنبه در حاشیه رونمایی از طرح "زعفران کارت" در تربتحیدریه گفت: طرح تامین مالی زنجیره تامین (SCF) که ۲ سال از اجرای آن در کشور میگذرد و زعفران کارت نیز در این قالب میگنجد، با اقتصاد مبتنی بر سلفخری، واسطهگردی و دلالی مبارزه میکند.
وی بیان کرد: طرح تامین مالی زنجیره تامین با هدف حمایت از تولیدکننده و با تایید و پشتیبانی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی توسط بانک تجارت اجرا شده است.
معاون اداره بانکداری اصناف بانک تجارت ایران با بیان اینکه طرح مزبور برای نخستین بار در صنعت خودروسازی پیاده و اجرا شد، گفت: در قالب طرح تامین مالی زنجیره تامین، بانک به خودروساز اعتباری میپردازد و در مرحله بعد خودروساز اعتبار دریافت شده را به زنجیره تولید زیر مجموعه خود یعنی قطعهساز منتقل و او نیز این میزان اعتبار را به تامین کننده مواد اولیه انتقال میدهد.
حاجی اظهار کرد: به عبارت بهتر در این فرآیند هیچ پولی رد و بدل نمیشود، بلکه «اعتبار» تنها مبنای مبادله و ادامه چرخه تولید و تجارت است و از جمله مزایای طرح آن است که دست واسطهها و دلالان کوتاه و به تبع آن هزینه تولید نیز کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه بانک تجارت برای دومین بار و از امروز طرح (SCF) را در حوزه کشاورزی به خدمت گرفته است، اضافه کرد: البته در طرح زعفران کارت زنجیره تولید محدود به شرکت عامل و کشاورز شده، مگر آنکه کشاورز بخواهد از اعتبار کسب شده برای سایر پرداختهای کاری خود استفاده و بر تعداد زنجیره تولید بیافزاید.