وزیر خارجه کشورمان در گفتگویی تفصیلی به مسائل متفاوتی از جمله سفر اخیرش به سوریه و لبنان و پیشنهادات سلطان عمان برای احیای مذاکرات هستهای پرداخت.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در گفتگو با روزنامه الوفاق در پاسخ به این سوال که اخیرا شاهد تحرکات آمریکاییها در مرزهای سوریه و عراق بودیم، آیا سفر اخیر شما به سوریه و لبنان در راستای تاکید بر ایستادگی ایران در کنار همپیمانانش است، گفت: در واقع ما امروز در سوریه با دو پدیده رو به رو هستیم؛ پدیده اول این است که جهان عرب رویکرد جدیدی نسبت به دمشق دارد و خواهان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، بازگشایی سفارتخانههای خود در این کشور و انعقاد توافقات با دمشق در زمینههای مختلف است. جهان عرب و روسای دولتهای عربی و اسلامی در منطقه جایگاه سوریه را به خوبی درک میکنند، زیرا سوریه کشوری است که نمیتوان آن را از معادلات منطقه حذف کرد. اما از سوی دیگر علیرغم سرعت گرفتن این پدیده مثبت، فعالان بیگانه و دشمنان سوریه به ویژه آمریکا فشارهای خود علیه دولت و ملت سوریه را افزایش دادهاند. من از مقامات سوری در جریان این سفر شنیدم که طرفهای بیگانه و دستگاههای جاسوسی تلاش میکنند که گروههای تروریستی را به منطقه شرق فرات و ادلب بازگردانند تا از این طریق به سوریه فشار وارد کنند.
وی افزود: قوانین تحمیل شده علیه سوریه از سوی آمریکا موسوم به قانون سزار در حقیقت در راستای افزایش تحریمهاست، بنابراین به نظر میرسد که همه این اقدامات پاسخی از دشمنان سوریه به بازگشت روابط طبیعی دمشق با کشورهای عربی و دیگر کشورهای منطقه است.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: موضوع دیگر در خصوص سوریه مربوط به امنیت مرزهای مشترک این کشور با ترکیه است. مقامات سوری به ما اعلام کردند که برای محافظت از مرزهای مشترک این کشور با ترکیه از داخل خاک سوریه آمادگی کامل دارند. در آخرین نشست چهار جانبه میان وزرای خارجه ایران، سوریه، ترکیه و روسیه در مسکو، جمهوری اسلامی ایران طرحی را پیشنهاد داد مبنی بر اینکه دمشق و آنکارا بر مساله خروج نیروهای نظامی ترکیه از خاک سوریه توافق کنند، اما در نهایت این یک معادله دو طرفه است و طرف دوم ترکیه است و امنیت مرزهایش با سوریه برای آن کشور مهم است و نباید این مرزها از سوی برخی مجموعهها که امنیت منطقه را به خطر میاندازند، تهدید شود. این یک مساله درست است که ترکیه آن را مطرح کرد؛ بنابراین ما این پیشنهاد را دادیم که ابتدا ترکیه متعهد شود که نیروهای نظامیاش را از خاک سوریه خارج کند و دوم اینکه سوریه متهد شود که نیروهایش را در مرزها قرار دهد تا خاک ترکیه تهدید نشود و ایران و روسیه نیز طرفهای ضامن در این توافق باشند.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما آمریکا در پی قطع روابط ایران و سوریه و عراق به منظور تاثیر بر آنها و بر اقتصاد کشورهای عضو محور مقاومت از طریق ایجاد موانع بر سر راه ترانزیت و همچنین حمایت از گروهکهای تروریستی نیست، گفت: برخی رسانهها این مساله را مطرح کردند و گفتند که آمریکا اقدامات نظامی انجام میدهد تا گذرگاه بوکمال را ببندد، اما با تحقیقاتی که انجام دادیم مشخص شد که آمریکا در واقع عملیاتی انجام نداده است تا بتوانیم این رویکرد را تایید کنیم. اما اگر بخواهیم به این مساله بپردازیم که آمریکا به دنبال قطع ارتباطات و راههای ارتباطی در این منطقه است باید گفت که آمریکاییها از خیلی وقت پیش به دنبال این امر هستند و ما نمیتوانیم این مساله را فراموش کنیم که زمان جنگ عراق و سوریه با داعش، آمریکاییها فشارهای زیادی آوردند تا مرز بوکمال بسته بماند. اما با توجه به برنامهریزیهایی که انجام شد و بر اساس منافع مشترک عراق و سوریه این مرزها بازگشایی شد و این مرزها در واقع مرزهای دوست و همکاری مشترک میان دو کشور است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: در جریان سفرم به دمشق و بیروت به این مساله اشاره و تاکید کردم که در حال حاضر هیچ طرفی نمیتواند مرزها و خطوط ارتباطی میان کشورها را ببندد، این مساله در خصوص گذرگاه زنگزور نیز مطرح شد، زیرا به مرحلهای رسیدیم که احساس کردیم برخی تلاشها در منطقه قفقاز بهدنبال بستن مسیر تاریخی و قدیمی میان ایران و ارمنستان است و ما اعلام کردیم که تحت هیچ شرایطی اجازه انجام چنین کاری را نخواهیم داد. این موضوع همانند چیزی است که در سوریه و عراق وجود دارد. تا این لحظه و بر اساس گزارشهایی که به دست ما رسیده است آمریکاییها تاکنون هیچ اقدامی در راستای بستن مرزهای بوکمال انجام ندادهاند، اما نیت و قصد این کار را دارند و پیش از این چنین اقدامی انجام داده بودند. ما میدانیم که اگر فرصتش پیش بیاید آمریکاییها چنین اقدامی را انجام خواهند داد، اما سوریه و عراق به هیچ طرفی اجازه نخواهند داد که چنین مسالهای رخ دهد.
حسین امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که "در جریان سفر اخیرتان به لبنان دیدارهای مهمی با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان و دیگر رهبران گروههای فلسطینی داشتید، با توجه به تحولات اخیر در مقابله با دشمن صهیونیستی در این دیدارها به چه مسائلی پرداخته شد،" خاطرنشان کرد: در حقیقت اهمیت دادن به محور مقاومت یکی از اصول سیاست جمهوری اسلامی ایران است که بر پایه دفاع از مظلومان و مستضعفین و محافظت از ثبات و امنیت منطقه بنا نهاده شده است و ایران همواره بر این مساله تاکید دارد.
وی گفت: در آخرین تماسم با جوزپ بورل وی این ادعا را مطرح کرد که روسیه در جنگ با اوکراین از پهپادهای ایرانی استفاده میکند، من به او گفتم که لطفا این اظهارات را تکرار نکنید، زیرا کاملا بیاساس است و موضع ما در مساله اوکراین کاملا روشن و شفاف است. ما در سیاست خارجیمان با هیچ طرفی تعارف نداریم و اعلام کردیم که هیچ گونه پهپادی برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه ندادیم. اما در خصوص مساله مقاومت فلسطین و لبنان علیرغم تمام عواقب و پیامدهایی که برای ما به همراه دارد به صراحت اعلام کردیم و میکنیم که در کنار مقاومت هستیم. بله ما پیگیر سیاست همسایگی هستیم و نگاه به آسیا در اولویت سیاست خارجی ماست و تعاملات ما با شرق و غرب دنیا بر اساس منافع ملی است و نه شرقی نه غربی بر اساس استقلال سیاسی ماست، اما مقاومت یکی از ابعاد مهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. امروز زمانی که در مورد مقاومت صحبت میکنیم در واقع در خصوص طمعورزی، تجاوز و جنایتهای رژیم صهیونیستی و مقاومت در برابر طرحهای مجموعههای تروریستی در منطقه صحبت میکنیم، بنابراین دفاع از مقاومت به معنای دفاع از ثبات و امنیت و همچنین دفاع از صلح است.
وزیر خارجه ایران تاکید کرد: در جریان این سفر توانستیم نشستی سهجانبه با رهبران مقاومت و سید حسن نصرالله برگزار کنیم و برای من بسیار حائز اهمیت بود که از نزدیک و از زبان رهبران مقاومت فلسطین و دبیرکل حزبالله لبنان بشنوم که در بهترین وضعیت هستند و از قدرت بالایی برخوردارند. بنابراین تمام این هیاهویی که مقامات رژیم جعلی صهیونیستی به راه انداختهاند برگرفته از ترس و نگرانی و ضعف آنان است. میخواهم این نکته را به ملتهای منطقه بگویم که در مساله لیبی شما شاهد بودید که واکنش مردم این کشور به یک دیدار چگونه بود و این واقعیت مقاومت در مقابل صهیونیستها در منطقه است.
وی در خصوص مقاومت ملتها در برابر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هم گفت: در برخی کشورهای سازشگر شاهد این بودیم که رژیم صهیونیستی حکومتهای این کشورها را نادیده میگیرد و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی ما اسناد و مدارک موثقی دارند که نشان میدهد که رژیم صهیونیستی این حکومتها و دولتها را نادیده میگیرد و اقداماتی در راستای ایجاد اختلال در امنیت منطقه اتخاذ میکند. بخشهای امنیت ما نیز این مساله را به این دولتها اعلام کردند، بنابراین بعید است که عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به سود جهان اسلام و کشورهای منطقه باشد.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: ما به صراحت چه از طریق دیدارهای دیپلماتیک و چه از طریق رسانهها اعلام کردیم و اعلام میکنیم که اگر تمام کشورهای عربی و اسلامی برای عادیسازی روابط با این رژیم اشغالگر و جعلی تلاش کنند، جمهوری اسلامی ایران از سیاست خود در دفاع از مقاومت دست نخواهد کشید، زیرا مقاومت به معنای تضمین امنیت منطقهای است که ما در آن زندگی میکنیم.
امیرعبداللهیان در خصوص پیشنهاد سلطان عمان برای احیای مذاکرات توافق هستهای نیز گفت: سلطان عمان ایدههایی در خصوص چگونگی بازگشت تمام طرفها به تعهدات خود در توافق هستهای مطرح کرد و ما نیز در جلسات دیپلماتیک به این ایدهها اهمیت دادیم و اگر به نقطهای رسیدیم که بتوانیم از طریق آن به نتیجه برسیم به شما اعلام خواهیم کرد.
دستان رئیسجمهوری این کشور و همراهانش به خون ملتهای ترکیه و سوریه و دیگر ملتهای منطقه آلوده هستند.
اردوغان مسئول خونریزی نه تنها در ترکیه است بلکه وی با حمایتهای همه جانبه نظامی و مالی از گروههای تروریستی در سوریه از جمله داعش و جبهه النصره، همچنین مسئول کشتار ملت سوریه است.
اردوغان با هدف ایجاد فتنه، در سوریه مداخله آشکار و از گروههای تروریستی حمایت کرد. همین امر خطر بسیار بزرگی برای منطقه و همچنین ترکیه است چرا که باعث ایجاد دشمنیهای جدی بین مسلمانان میشود.
وزیر امور خارجه ایران متأسفانه همه جانبه با سران بی ادب مسئولان جمهوری آذربایجان همکاری می کند چرا؟
چرا فرانسه ازسال 1357 تاکنون به عاملان شهادت 18000 ایرانی پناه داده است؟
ایتالیا و فرانسه، پایتخت و خانه قاتلان 18 هزار شهید ایرانی+ فیلم
و این درحالی است که مدعیان دروغین حقوق بشر و سازمان های بین المللی ازسال 1357 تاکنون هیچ اعتراضی به این جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی گروهک تروریستی منافقین و حامیانشان نمی کنند، خفه خون گرفتند و سکوت اختیار کرده اند؟
دولت روحانی، ظریف، عراقچی، برخی مسئولین و نمایندگان مجلس هم تاکنون نه تنها در برابر مقابل آمریکا و متحدانش از حق و حقوق ملت ایران دفاع و حمایت نکردند و متاسفانه همه جانبه هم با حامیان اصلی گروهک تروریستی منافقین، مذاکره، ملاقات، دیدار، گفت و گو و همکاری کردند.
کشورهایی که ازسال 1357 تاکنون مردم ایران را قتل عام می کنند/ متاسفانه دولت روحانی، ظریف، عراقچی، برخی مسئولان و برخی نمایندگان مجلس با سران این کشورهای گفت وگو، مذاکره، ملاقات، دیدار و همه جانبه همکاری می کنند و همچنان نیزادامه می دهند.
اروپا جنایتکار از سال 1359 تاکنون منبع تمام مشکلات خاورمیانه است.
انگلس جنایتکار از سال 1359 تاکنون منبع تمام مشکلات خاورمیانه است.
عربستان سعودی جنایتکار از سال 1359 تاکنون منبع تمام مشکلات خاورمیانه است.
مثل اینکه تعهدات یک طرفه ایران به توافق هسته ای به مذاق اروپایی ها خوش آمده است و تبدیل به یک عادت اعتیاد آور برای آنها شده است این عادت بد را دولت بدبخت و منفعل و بازیچه غرب تدبیر و امید برای اروپایی ها فراهم نموده است از حالا به بعد اروپا باید به شرایط جدید عادت کند . تعهد در برابر تعهد و بی عملی در برابر بی عملی این است سیاست صریح و شفاف و تغییر ناپذیر ایران در برابر آنها است
تهران به آژانس نیاز ندارد.
غربی ها هیچ وقت در تصمیم تحریم ایران تجدیدنظر نکردند.
رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد اعتماد ما نیست و تاکنون هم نبوده است
اول فکر مملکت خودت باش .راستی شما مال کجائی
این برعندازا از محبت خانواده محرومن . شک نکنید برید ریز بشید تو خانوادشون چالش های عمیقی پیدا میکنید.
از کوزه همان برون تراود که درون اوست
رویی که این برعندازا دارن یونجه داشت الان زعفرون میداد