پژمان معتمدی دبیر اسبق دوومیدانی و مدرس بین المللی درباره شرایط تیم ملی دوومیدانی برای حضور در بازیهای آسیایی هانگژو اظهار کرد: فقط من میتوانم برای آنها آرزوی موفقیت کنم. من از راه دور قضایا را رصد میکنم و به خاطر مشغله کاری خیلی در جریان امور فدراسیون دوومیدانی نیستم. چیزی که مسلم است همه ورزشکاران ما با توجه به پتانسیلهای ذاتی که دارند و مربیانی که برایشان زحمت میکشند، ما این آرزو داریم که بتوانند به بهترین نتایج شخصی خود دست پیدا کنند و در این مسابقات موفق شوند.
او افزود: البته کسب مدال در بازیهای آسیایی در دوومیدانی سخت است، اما شاید یکی، ۲ مدال بیشتر نتوانیم در دوومیدانی به دست آوریم و امیدوارم به این تعداد اضافه شود.
معتمدی درباره علت افت استعدادیابی در دوومیدانی بیان کرد: در حوزه دوومیدانی خیلی از نیروهایی که هم اکنون به عنوان مربی ارزنده در تیم ملی کار میکنند و خودشان هم سوابق قهرمانی داشتند اینها دست پرورده زمانی هستند که کفاشیان مدیریت فدراسیون دوومیدانی بود و سرمنشا خیر بود. مسیر ایشان را جلالی، کریمی و بعد از آن آشتیانی ادامه دادند. استعداد یابی در سال ۸۵ به طور رسمی استارت خورد و خدا را شکر در آن سال یک طرح ملی هم اتفاق افتاد و به انجام نرسید. بدون شک براساس طرح آمایش، سرزمین ما یکی از کشورهایی است که در همه مادهها پرتابها، پرش ها، دوهای سرعت و دوهای استقامت پتانسیل دارد، اما باید استعدادها کشف شوند.
او افزود: ما ۲ واژه استعداد یابی و استعداد گزینی داریم. استعداد گزینی بیشتر معطوف به ورزشهایی است که بستر افراد درگیر در آن زیاد است مثلا برای فوتبال چیزی به نام استعدادیابی مفهومی ندارد، چون آن قدر افراد مختلف در آن هست که باید بگردیم تا افراد نخبه را پیدا کنیم. دوومیدانی جمعیت بستر در آن کم است و در برخی از استانها شاهد تنزل مخاطب هستیم و باید استعداد یابی را انجام بدهیم. فرایند استعدا یابی متوقف شد و چیزی به اسم استعداد یابی دیگر وجود خارجی ندارد و عمدتا هم به دنبال این هستیم که یکسری از افراد نخبه و شاخص و آن هم خیلی اتفاقی و تشخیص مربیان زبده انتخاب شدند و آنها را به صورت گلخانهای پرورش بدهیم.
کارشناس دوومیدانی درباره دعوتش برای تدریس در آمریکا گفت: واقعیت من به عنوان یک ایرانی به خودم افتخار میکنم بابت اینکه قابل و لایق شدم که در یک کشوری حوزه دوومیدانی تدریس کنم که خودش از افتخارآفرینان این رشته ورزشی است. کشور آمریکا در ۲ رشته ورزشی حرف اول در دنیا میزند و نزدیک به ۲۴۰۰ مدال در تاریخ المپیک تاکنون گرفته و اکثر این مدالها در دوومیدانی و شنا کسب کرده است. این دورهای بود که در راستای همسان سازی مدرسان دوومیدانی دانشگاهها برگزار شد و همان طرحی که در فدراسیون جهانی مصوب شده بود اتفاق افتاد و مبنی بر دوها، پرتابها و پرشها بود و دوره ۲ هفته به طور انجامید و در هر دوره هم ۲۴ مخاطب حضور داشتند با محوریت دانشگاه اوسرین و اوکلاهاما اتفاق افتاد. مسائلی که برای رفت و برگشت برای هماهنگی وجود داشت و ۶ هفته این دوره به طول انجامید.
معتمدی درباره اینکه بازخوردی هم این دوره در پیشرفت ورزش دوومیدانی خواهد داشت، گفت: واقعیت دوستان من را میشناسند و اینکه همیشه باید امیدوار بود و امید دارم که با آمدن کیومرث هاشمی ما بتوانیم مسیری را برویم که رشته پایه دوومیدانی را زنده کنیم و هیچ وقت ناامیدانه نگاه نمیکنم. نواقص همیشه بوده است و مشکلات مالی وجود دارد و ان شا الله بتوانیم راهی پیدا کنیم تا دوومیدانی کشورمان را ارتقا بدهیم.