عضو شورای مشورتی استاندار گلستان در این جلسه گفت: جمع آوری و ذخیره یا تغذیه واداری آب باران در واحدهای مسکونی، اداری و تجاری، اسفنجی کردن پیاده روها، طراحی مجدد بلوارها و اصلاح مهندسی معابر از جمله راهکارها برای کاهش سیلابهای شهری و استفاده از آبی است که در حال حاضر در هر بارش به هدر میرود.
سید محسن حسینی افزود: اجرای چنین اقداماتی موجب میشود مردم و شهرداریها در بارندگیهای شدید دچار مشکل نشوند وجمع آوری و ذخیره آب باران میتواند برای موارد متعددی از جمله فضای سبز استفاده شود.
مدیر کل دفتر امور شهری استانداری گلستان نیز در این جلسه با بیان اینکه شهردارها باید در این زمینه آگاهی لازم داشته باشند افزود: اگر چه چنین اقداماتی در خصوص تخفیف سیلاب شهری هزینه چندانی ندارد، اما باید اعتبارات موجود را نیز افزایش دهیم.
حسین علیقلی زاده افزود: در برخی شهرها که شهرداری بنیه مالی قوی تری داشته باشد، با اعتبارات موجودشان میتوانند پروژه تصفیه پساب را با شرکت آبفا بصورت مشارکتی انجام دهند و منبع درآمدی هم برای آنها ایجاد شود.
مدیر عامل سازمان همیاری شهرداریهای گلستان هم در این جلسه جمع آوری آب باران را برای استان ضروری دانست.
علیرضا پرهان گفت: مثلا در شهری مانند گرگان که روی مخروطه افکنه قرار گرفته، میتوان در خیابان، ولی عصر در برخی مکانهای مشخص در مسیر جداول چاههای دهانه گشادی حفاری کرد که در زمان سیلاب بخشهایی از آن جذب گردد.