روانشناسان معتقدند کودکانی که حواس پنجگانه شان به وسیله بازی تقویت شده است، توانایی تمرکز و توجه بهتری دارند و بهتر می توانند پیشرفت تحصیلی کنند.

گاه تقویت حواس به وسیله بازی در بهترین مرکز رشد خلاقیت» «اولین کارگاه کثیف کاری و تخلیه هیجانی در پایتخت». این روز‌ها کم نیستند پدر و مادر‌هایی که برای تقویت حواس پنج گانه بچه‌ها و یا تقویت هوش هیجانی شان حاضرند کلی پول خرج کنند و فرزندانشان را در کارگاه‌هایی با این عناوین دهن پرکن ثبت نام کنند.

در اهمیت تقویت حواس پنچگانه هیچ شکی نیست. روانشناسان معتقدند بهترین راه تقویت حواس پنجگانه کودکان بازی است. این تقویت حواس پنجگانه در کودکی را دست کم نگیرید که تاثیرش را در دوران مدرسه بچه‌ها می‌بینید.

چرا تقویت حواس پنچگانه در کودکان اهمیت دارد؟

روانشناسان معتقدند کودکانی که حواس بینایی و شنوایی قوی دارند، می‌توانند درک بهتری از دنیای اطراف خودشان داشته باشند. به همین دلیل هم بسیاری از پدر و مادران دغدغه‌مند برای تقویت حواس پنجگانه بچه‌ها با بازی حاضرند هزینه حضور آن‌ها در کارگاه‌های مختلف را پرداخت کنند.

 اما پدر و مادر‌ها از یک اصل و نکته مهم غافل می‌شوند. اینکه وقتی ما از تقویت حواس پنجگانه به وسیله بازی صحبت می‌کنیم دقیقا از چه می‌گوییم؟

روانشناسان معتقدند بهترین راه تقویت حواس پنجگانه کودکان، بازی است

حساس نباشید و از چهاردیواری خانه لذت ببرید!

«حمید کثیری»؛ پژوهشگر و تسهیلگر حوزه کودک می‌گوید: «فضای خانه بهترین شرایط را برای تقویت حواس پنچگانه کودک دارد، اما به یک شرط. به شرطی که مادران کمی دوز حساسیت شان را پایین بیاورند و اجازه بدهند کودکان از دنیای کودکی‌شان در چهاردیواری خانه لذت ببرند و خودشان هم همراهی اش کنند. یک مثال کاملاً ملموس می‌زنیم که فکر نکنید در کارگاه‌های بازی چند صد هزار تومنی اتفاق خارق العاده‌ای می‌افتد!»

این پژوهشگر حوزه کودک معتقد است اگر پدر و مادر‌ها یاد بگیرند نگاهشان را تغییر دهند ماجرا خیلی متفاوت‌تر می‌شود. کثیری مثال‌هایش را خیلی ساده توضیح می‌دهد؛ «تا حالا با بچه‌ها غذابازی کردید یا اجازه دادید کودک تان با غذا بازی کند؟! تا به حال شده شما با دست به کودکتان غذا بدهید و او هم به شما غذا بدهد؟ تا حالا شده با بچه بشینید مایه کیک، کتلت، کوکو و … را دو نفری وَرز بدهید و بعد با همان مایع با کمک بچه‌ها غذا درست کنید و بخورید؟ مثلا تا حالا شده وقتی به بچه تان ماست می‌دهید یک ماست بازی ترتیب دهید و همدیگر را ماستی کنید؟

کودکانی که بیشتر اقدام به لمس کردن، چنگ زدن و چشیدن اشیای اطراف خود می‌کنند، از توانایی بهتری در یادگیری برخوردار هستند!

کثیف کاری یا تقویت حواس پنجگانه

شاید در نگاه اول شما اسم این بازی‌ها را کثیف کاری بگذارید و اصلا به بچه‌های کوچک اجازه این مدل غذاخوردن را ندهید چه برسد به اینکه خودتان هم بخواهید با آن‌ها شریک شوید، اما باید بدانید که به گفته پژوهشگر حوزه کودک این نوع فعالیت‌های ساده، فراتر از تصور شما برای بچه‌ها لذت بخش است. کثیری می‌گوید: «این نوع بازی‌ها علاوه بر تقویت حواس پنجگانه مشکل بدغذایی بچه‌ها را برطرف می‌کند، فرآیند زندگی روزانه را برای بچه‌ها و برای شما لذت‌بخش می‌کند، هر روز تجربیات جدید برای بچه‌ها به همراه دارد و شوق به زندگی کردن را به شما و به بچه‌ها بر می‌گرداند.»

برای بچه‌ها وقت بگذارید

حالا همیشه هم لازم نیست برای تقویت حواس پنج گانه بچه‌ها کثیف کاری راه بیندازید. روانشناسان کودک برای تحقق این هدف مهم بازی‌های مختلفی را پیشنهاد می‌دهند. یادمان باشد بهترین روش تربیتی کودکان وقت گذاشتن برای آن‌ها و بازی کردن با بچه‌ها است. کمی خلاقیت به خرج دهید. علی الحساب ما دو بازی به شما پیشنهاد می‌دهیم.

دستکش بازی

بازی پنهانی با دستکش یک بازی سرگرم کننده برای تقویت حس لامسه در کودکان است. در این بازی، دستکش را در داخل یک جایی در خانه پنهان کنید. کودک باید با حس بینایی و لامسه آن را پیدا کند. این وسط می‌توانید کلی بخندید و بچه‌ها را بخندانید و در یک کلام با بچه هایتان کودکی کنید.

کودک درون‌تان را بیدار کنید!

بازی شنیداری یک بازی خنده‌دار دیگر است که یک تیر است و دو نشان. هم سر بچه‌ها را گرم می‌کند و حس شنوایی‌شان راحسابی تقویت می‌کند و هم اینکه کودک درون پدر و مادر‌ها با این بازی فعال می‌شود. در این بازی، کودکان باید چشمانشان را ببندند و شما صدایی (مانند صدای پای پلیس یا صدای گوشی همراه) را به آرامی در اتاق ایجاد کنید. کودکان باید با حس شنوایی صدا را شناسایی کنند.

شاید پیش خودتان بگویید چه پیشنهاد‌های عجیب و غریبی. کثیف کاری در خانه! دستکش بازی! اما توصیه روانشناسان را جدی بگیرید. چون نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد، کودکانی که بیشتر اقدام به لمس کردن، چنگ زدن و چشیدن اشیای اطراف خود می‌کنند، از توانایی بهتری در یادگیری برخوردار هستند!

منبع: فارس

برچسب ها: کودکان ، بازی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۲۳:۰۲ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
سلام،

الهی دورش بگردم که به فکر زحمت مامان در تمیزکاری نیست!
اما بعد،
ما فکر می کنیم آنها کثیف کاری می کنند، اما در واقع آنها چیز دیگری از کاربرد مثلا رنگ می فهمند.
آخرین اخبار