رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم گفت: ساماندهی ورود‌های شهر قم از مطالبات مردمی است و باید اکران انبوه این تابلو‌ها که بیشتر آن تبلیغاتی است متوقف شود.

 روح‌اله امرالهی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اهمیت توجه به مسائل فرهنگی گفت: سال‌هاست مدیریت شهری دغدغه شرایط فرهنگی شهر را داشته و هرروز حساسیت بر روی کار بخش فرهنگی بیشتر می‌شود که درست و به‌جا است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم  تغییر فرهنگ توسط دشمنان و عوامل خارجی را یادآور شد و افزود: ما باید برای این روند نادرست فرهنگ توسط عوامل خارجی و دشمنان تدابیری بیندیشیم و برای آن برنامه‌ریزی جامعی داشته باشیم.

امراللهی دغدغه حوزه فرهنگی در ساماندهی ورودی‌های شهر قم را یادآور شد و بیان کرد: دغدغه ساماندهی ورودی‌های شهر قم بر اساس هویت انقلابی اسلامی شهر قم دغدغه درست و به‌جایی است و باید به آن پاسخ داده شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم در ادامه به ساماندهی ورودی‌های شهر قم اشاره کرد و گفت: متأسفانه در ورودی‌های شهر قم هیچ نشانی از المان‌های هویتی شهر وجود ندارد و این موضوع نقصی برای شهر قم است.

امرالهی تصریح کرد: باید از چند کیلومتر به قم فضای فرهنگی مسیر تغییر کند و نیاز است اختیارات لازم به شهرداری قم داده شود تا فضاسازی محیطی متناسب بافرهنگ قم انجام شود، اما اختیار آن با اداره راه و شهرسازی است درصورتی‌که ساماندهی ورودی‌های شهر قم را مردم از شهرداری مطالبه می‌کنند.

او ادامه داد: تابلو‌های ورودی شهر در اختیار راه و شهرسازی است و با هزینه‌های بالا در اختیار شرکت‌های تبلیغاتی قرار می‌گیرد، اما نفعی برای شهر و مردم نداشته و به ساماندهی ورود‌ها کمک نمی‌کند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم اقدامات شهرداری را در ساماندهی ورودی‌های شهر قم موردبررسی قرارداد و گفت: ورودی شهر قم از طرف رودخانه با برنامه‌ای جامع میان‌مدت و بلندمدت ازنظر زیباسازی و فضای سبز ساماندهی شد، همچنین حوزه شهرسازی نیز برنامه‌ای بلندمدت در بخش ترافیک برای آن تدوین کرده است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم  تصریح کرد: با توجه به طرح پالایش عملکردی که حوزه شهرسازی تدوین کرد مسائل ترافیکی نیز احصا شد و محور‌های پشتیبانی نیز باید در قالب این طرح پیگیری شود تا ما مشکلاتی که امروز در ورودی شهر کرج داریم را نداشته باشیم.

امرالهی ساماندهی ۱۷ کیلومتر از عوارضی تهران تا کاشان را کاری بزرگ و زمان‌بر دانست و عنوان کرد: باید برنامه‌ای اجرایی داشته باشیم و در گام نخست تابلو‌ها با المان‌های فرهنگی و هویتی اکران شده و هیچ تابلوی تبلیغاتی اکران نشود، متأسفانه در حال حاضر این تابلو‌ها زیبنده شهر قم نیست.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم ، ورود‌های شهر قم را جایگاهی مناسب برای اجرای نماد‌های شهر قم دانست و افزود: باید نقاط هویتی در مسیر عوارضی‌ها را شناسایی کرده و در نقاط مکث قرارگاه‌های فرهنگی طراحی شود و از این فرصت برای معرفی هویت حقیقی شهر به مسافران و زائران استفاده کنیم.

امرالهی ادامه داد: در عوارضی کاشان نیز کار معماری اسلامی ایرانی انجام شود تا پیام‌دهنده هویت قم بوده و مسافران بدانند در حال وارد شدن به شهر معنوی شهر قم هستند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم  تذکر داد: در کوتاه‌مدت نمی‌توانیم کار‌های بزرگی انجام دهیم، اما با همین چند کار اجرایی می‌توانیم چند عوارضی را بازسازی و ساماندهی کنیم و در کمترین زمان نقاط مکث و نقاط هویتی توسط مشاور مشخص شود.

امراللهی خواستار حمایت استان قم برای ساماندهی ورودی از طرف مسجد مقدس جمکران نیز شد و گفت: طرحی که در این ورودی وجود دارد درشان این منطقه نبوده و باید بازنگری این طرح را در اختیار شهرداری قرار دهند تا شهرداری کار اجرایی برای آن ورودی انجام دهد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم تأکید کرد: برای ورودی بوستان ولایت و فدک نیز سردری مناسب با هویت شهر قم طراحی شود تا دعوت کنند مردم و معرف هویت شهری و فرهنگی شهر قم باشد باید در نظر داشته باشیم ورودی شهر قم از طرف تهران یکی از ورودی‌های استراتژیک کشور است.

امرالهی در پایان بیان کرد: می‌توانیم از مطالبه استان در ساماندهی ورود‌ها استفاده کنیم و مجوز‌های لازم را برای اجرای طرح‌ها بگیریم تا برنامه‌ها و طرح‌ها در کمترین زمان اجرایی شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار