ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی درباره آخرین اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در حوزه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار کرد: توجه به جمعیت کشور از جمله تأکیدات متعدد مقام معظم رهبری است و در سالهای اخیر به این موضوع کمتر توجه شده به طوری که میزان زاد و ولد در برخی از استانها کاهش پیدا کرده بود.
وی افزود: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یک قانون جامع و کاملی است. در این قانون تکالیف تمامی دستگاههای اجرایی در رابطه با زاد و ولد و جوانی جمعیت پیش بینی شده و برای اجرای این تکالیف ضمانت اجرای کیفری پیش بینی شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مقرر شده است که سازمان بازرسی کل کشور نسبت به نظارت بر اجرای این قانون اقدام کند و با دستگاههایی که به موقع تکالیفشان را عمل نمیکنند برخورد لازم کند.
هزار و ۱۰۳ تکلیف برای دستگاههای متعدد در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
خدائیان ادامه داد: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت حدود هزار و ۱۰۳ تکلیف برای دستگاههای متعددی که عمدهترین آنها ۴۵ دستگاه است پیش بینی شده است.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور در رصدی که راجع به این قانون داشته است تکالیف را احصا و به دستگاهها ابلاغ کرد و در ابتدا سعی کردیم به صورت خوداظهاری اقداماتی که دستگاهها انجام داده اند به سازمان بازرسی منعکس شود تا پیگیری کنیم و پس از آن نسبت به راستی آزمایی مواردی که به سازمان بازرسی اعلام شده بود اقدام کردیم و دستگاههایی که به تکالیفشان عمل نکرده بودند با تذکر سازمان مواجه شدند.
۳۴۳ مورد از تکالیف توسط دستگاهها اجرا، ۲۵۳ مورد در حال اجرا و ۳۹۱ مورد نیز اجرا نشده است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ۳۴۳ مورد از تکالیف توسط دستگاهها اجرا شده و ۲۵۳ مورد در حال اجرا و ۳۹۱ مورد نیز اجرا نشده است لذا نیاز است که دستگاههای اجرایی جدیتر به موضوع ورود کنند و همت بیشتری را داشته باشند تا بتوانیم با اجرای این تکالیف شاهد رشد جمعیت جوان کشور باشیم.
خدائیان بیان کرد: در این راستا ۵۲ نفر از متوالیان امر مورد اخذ توضیح قرار گرفتند و ۱۳ نفر اخذ دفاع شدند یعنی کسانی که به تکالیف خود عمل نکردند.
وی افزود: طبق بررسیهای صورت گرفته متوجه شدیم که برخی از تکالیف نیاز به بودجه دارند بنابراین در این راستا مکاتباتی با دبیرخانه ستاد صورت گرفت و هشدارهایی داده شد همچنین به سازمان برنامه بودجه نیز هشدار داده شد که نسبت به تأمین اعتبار اقدام کند و اجرای این قانون را در اولویت قرار دهد. با نظارتی که سازمان بازرسی دارد تا حدودی دستگاهها به میدان آمدند، ولی معتقدیم که باید دستگاههای اجرایی صرفاً بودجه را بهانه نکنند، زیرا بسیاری از تکالیف نیاز به بودجه چندانی ندارند یا دستگاهها میتوانند از بودجههای جاری خود تأمین کنند. حتماً لازم است دستگاههای اجرایی به خصوص دولت به وزرا تذکر دهد تا این قانون به خوبی اجرا شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی کل کشور در درگاه یکپارچه سامانههای سازمان بازرسی یک بخشی را به شکایت مردم از دستگاههای اجرایی اختصاص داده است بر همین اساس درگاه ۱۳۶.ir در اختیار مردم قرار دارد تا هر شخصی از طرز کار دستگاهها راجع به قانون جوانی جمعیت شکایتی دارد، شکایت خود را به سازمان بازرسی منعکس کند تا سازمان پیگیری و نتیجه را به اطلاع شخص برساند.