رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: ارتباطات سببی و نسبی به عنوان موجودیتی جدید در سازمان ثبت احوال کشور برای افراد بررسی می‌شود.

هاشم کارگر معاون وزیر و رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت:  ایجاد پایگاه روابط نسبی و سببی  یکی از بزرگترین اقدامات سازمان ثبت احوال کشور است که با این اقدام ایجاد درختواره خانوار و شجره نامه ایرانیان، شناسایی و احراز هویت ایرانیان را در دستگاه‌های اجرایی تسهیل می کند.

کارگر گفت: از جمله اهداف ایجاد این پایگاه می‌توان به اجرای احکام آئین نامه اجرایی نحوه شناسایی خانوار‌های ایرانی و اتباع خارجی، امکان تعیین بعد خانوار (تعداد اعضا)، به روزرسانی اطلاعات به صورت مکانیزه و در لحظه در حد امکان، امکان تعامل با سرویس سایر نهاد‌ها به منظور به روزسانی اطلاعات و همچنین پاسخگویی به انواع استعلامات مورد نیاز اشاره کرد.

او تصریح کرد: اطلاعات خانواده در کنار هویت اشخاص حقیقی و خانواده ارتباطات سببی و نسبی به عنوان موجودیتی جدید در سازمان ثبت احوال کشور مدیریت می‌شود. درواقع در راستای انجام یکی از تکالیف مطرح در ۲۳ پروژه اولویت‌دار دولت الکترونیک، سازمان ثبت احوال کشور ایجاد پایگاه خانواده یعنی روابط سببی و نسبی را براساس توان داخلی و استفاده از ظرفیت‌های موجود آغاز نموده و مبتنی بر داده‌های استخراج شده نسبت به ایجاد و ارائه سرویس پایه اطلاعات خانواده اقدام صورت گرفته است. در حال حاضر این سرویس علاوه بر سامانه سهیم در اختیار چند دستگاه اجرایی از جمله بانک مرکزی، درگاه یکپارچه خدمات دولت هوشمند (ثبت نام یارانه) و فراجا قرارگرفته است.

او تصریح کرد: تعریف انواع خانوار به صورت رسمی مبتنی بر اقتضائات به روز کشور، ایجاد پایگاه خانوار برای اولین بار در کشور، اعمال تغییرات خانوار بر پایه مدارک مثبته قابل دفاع، ایجاد پایگاهی متمرکز جهت پاسخگویی به نیازمندی‌های اساسی سایر نهاد‌های حاکمیتی، فراهم آوردن بستر لازم برای مدیریت و نظارت قابل اتکا بر انواع جنبه‌های حاکم بر خانوار برای دستگاه‌های ناظر، ایجاد شفافیت در اعمال حاکمیت چه تشویقی و چه تکلیفی، انسجام زنجیره اطلاعات جمعیتی و ... از جمله مزایای این پایگاه است.

کارگر بیان کرد: سامانه هویت یکپارچه ملی ایرانیان (سهیم) به منظور ارائه هرچه بهتر خدمات راه اندازی شده است و کاهش هزینه‌های پنهان، سرعت در ارائه خدمات، تسهیل و تسریع در امور متقاضیان، مشاهده شجره نامه فرد تا دو نسل و ... از جمله مزایای این سامانه است. 

او گفت: با توجه به رویکرد اصلی سازمان ثبت احوال کشور، تحول در ماموریت‌ها و تکالیف سازمانی، حرکت به سمت سازمانی هوشمند و ارائه خدمات به متقاضیان به صورت تمام الکترونیک، سامانه هویت ملی یکتای ایرانیان (سهیم) به عنوان درگاه خدمات یکپارچه الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور در شهریورماه ۱۴۰۱ و همزمان با هفته دولت افتتاح شد. 

رییس سازمان ثبت احوال بیان کرد: ۱-پایگاه اطلاعات خانواده، ۲-پایگاه اطلاعات خانوار، ۳- ثبت نام کارت هوشمند ملی، ۴-درخواست تغییر نشانی، ۵-انتخاب نام، ۶-درخواست صدور گواهی تجرد، ۷-اخبار واطلاعیه ها، ۸-ثبت شکایات، ۹-درخواست تغییر نام/ تغییر نام خانوادگی، ۱۰-رونوشت ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، ۱۱-صدور پروانه ارائه خدمات ثبت احوال، ۱۲-صدور گواهی نامه مدیر فنی دفاتر پیشخوان، ۱۳-پیگیری درخواست ها، ۱۴-مدارک پیدا شده، ۱۵-رونوشت وفات، ۱۶-رونوشت وفات اتباع، ۱۷-هیئت حل اختلاف، ۱۸-قوانین و مقررات و ۱۹-پیگیری، از جمله خدمات قابل ارائه در این سامانه است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار