سید جلال موسوی مدیر کل غله استان یزد با اشاره به مقایسه سهمیهبندی آرد نانوایان شهرستان میبد در شهریور و اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ گفت: در میبد تعداد کل خبازی فعال ۱۳۶ واحد بوده که براساس کارکرد دستگاه آنها، تعداد ۴۶ نانوایی به دلیل عملکرد خوب و رعایت قوانین افزایش سهمیه آرد داشته اند.
او با بیان اینکه نه ماه از گام سوم هدفمندی نان میگذرد، تصریح کرد: برخی نانوایان اقدام به فروش بیش از حد متعارف نان میکنند یا تعطیلی خودسرانه دارند و یا وزن چانه آنها کم است که همین عوامل وقتی در محاسبهی فروش نان توسط سامانه و هوش مصنوعی انجام میشود عاملی برای کم شدن سهمیه آرد نانوایان خواهد شد.
موسوی ادامه داد: از تعداد ۱۳۶ نانوایی فعال در میبد فقط ۸۵ نانوایی خارج از فرآیند فروش نان را عرضه کردند و یا با چند کارت به اسم یک نفر خرید انجام شده و یا نان خریداری شده بیشتر از حد متعارف جهت عرضه در سوپر مارکتها بوده و یا غیر از ساعت پخت بوده که همین باعث کم شدن سهمیه آنها توسط سامانه شده است که این رقم بالایی است و به این معنی است که عملکرد ۶۰ درصد نانواییهای میبد ضعیف بوده است که نسبت به استان بالا است.
مدیر کل غله استان در ادامه با اشاره به اینکه برای نان مصرفی هیات و مراسمهای خانگی و موکبها نیز تدابیری اتخاذ شده گفت: مسئولان هیأت و موکب داران میتوانند در سامانه کسب و کار ثبت نام کنند و بعد از تأییدیه فرمانداری شهرستان اقدام به خرید نان به تعداد بالا کنند تا مشکلی برای نانوایان و سهمیه آنها پیش نیایید.
موسوی تاکید کرد: سهمیه آرد هیچ شهرستان و نانوایی بی دلیل کم نمیشود بلکه در بیش از ۵۵درصد نانوایان استان سهمیه نانوا افزایش یافته که به دلایل عملکرد خوب آنها و فروش نان طبق فرآیندهای قانونی بوده است.
او در ادامه با اشاره به این نکته که تمام این اقدامات در راستای اصلاح امور در سیستم سنتی است، گفت: نانوایان باید از حالت سنتی خارج شوند و به سمت مدرنیته و الکترونیکی بروند و تمام فرآیند فروش نان را در سیستم ثبت کنند تا جلوی سودجویی و منفعت طلبی در این زمینه گرفته شود.
موسوی در پایان تاکید کرد: آمادگی این را داریم که نانوایانی که سهمیه آنها کم یا قطع شده را مجدداً فراخوانده شوند و با ارائه تخلفات آنها، ضمن آموزش مجدد و اخذ تعهد از آنها سهمیه آنها را مجدداً فعال کنیم.