در شرایطی که براساس آخرین آمارهای اعلامشده از سوی مسئولان مربوطه، تاکنون بیش از ۳میلیون و۶۰۰هزار نفر برای شرکت در راهپیمایی باشکوه اربعین حسینی از مرزهای کشور خارج شدهاند، جریانهای معاند برای به حاشیه راندن این شکوه و عظمت، در حال تقلای بیهوده هستند. امسال، اما فضاسازیها با کلانراهبرد «دیده نشدن راهپیمایی اربعین» زودتر از آنچه تصور میشد از سوی جریانهای ضدانقلاب آغاز شد. رسانههای معاند تلاش کردند با جریانسازیهای موازی و با استفاده از اخبار کذب و همچنین کشتهسازی، اخبار راهپیمایی اربعین را تحتتأثیر قرار دهند؛ رویکردی که در ادامه به بررسی برخی از مصادیق آن میپردازیم.
موجسواری روی ماجرای خودکشی بانوی شیرازی
در پنجمین روز شهریورماه بود که پرده دیگری از جریانسازیهای کاذب جریانهای ضدانقلاب روی صحنه رفت. آنان اینبار به بهانه اقدام بهخودکشی یک زن جوان در یک مجتمع تجاری در شیراز، هشتگسازی و سوءاستفاده از احساسات افکار عمومی را در مرکز توجه قرار داده و تلاش کردند با ترند کردن این خبر، حضور پرشور ایرانیان در راهپیمایی اربعین حسینی را به محاق ببرند. جریانهای معاند در حالی کوشیدند این خودکشی را سیاسی جلوه دهند که بررسیهای انجامشده از سوی مسئولان مربوطه و همچنین اظهارات شاهدان عینی نشان میدهد دلیل این اقدام اختلافهای خانوادگی بوده است.
دستگیری مهدی یراحی
ماجرای دستگیری مهدی یراحی و انتشار عکسهای مربوط به لحظه بازداشت او، بهانه دیگری برای فضاسازیهای تازه ضدانقلاب بود که رویکرد کمرنگ جلوه دادن شکوه بیبدیل راهپیمایی عظیم اربعین را دنبال میکرد. در ششمین روز شهریورماه بود که بهدنبال انتشار ترانهای غیرقانونی از سوی مهدی یراحی و تشکیل پرونده قضایی، این خواننده با دستور دادستان تهران بازداشت شد. درحالیکه این آهنگ در جهت تبلیغ برای کشف حجاب و هنجارشکنیهای اجتماعی بود، اما انتشار عکسهای مربوط به لحظه بازداشت او، به ابزاری برای جریانسازیهای بیخاصیت شبکههای معاند تبدیل شد.
فوت جواد روحی در فهرست کشتهسازی
وارونهنمایی و قلب واقعیت ماجرای فوت جواد روحی- از متهمان اغتشاشات۱۴۰۱- یکی از دستورکارهایی بود که در چارچوب رویکرد نخنمای «کشتهسازی» برای تحتالشعاع قراردادن عظمت راهپیمایی اربعین۱۴۰۲ و انحراف افکار عمومی، از سوی رسانههای معاند مورد استفاده قرار گرفت. معاندان تلاش کردند اینگونه جلوه دهند که جواد روحی به جرم رقصیدن در خیابان بازداشت و به اعدام محکوم و به دنبال آن، در زندان کشته شده است. واقعیت ماجرا، اما این بود که روحی با اتهامهایی از جمله ایجاد ناامنی، هتک حرمت قرآن کریم و... محاکمه شد و دلیل انتقال وی به بیمارستان نیز تشنج بود و پرونده پزشکی او نیز اظهارات عدلیه را تأیید میکند.
تلاش ناکام اپوزیسیون ورشکسته
در شرایطی که تب و تاب پیوستن به موج زائران اباعبدالله (ع) هر روز افزایش مییافت و کمپینهای مردمی برای بازنشر لحظات ثبتشده در مشایه، عاشقان زیارت را بیتابتر میکرد، شبکه ضدانقلاب منوتو با دعوت از رضا پهلوی، در اقدامی مضحک کوشید تا با این کار، افکارعمومی داخل کشور را از اخبار راهپیمایی اربعین منحرف کند. چنین اقدامی، آن هم با راهبرد خنثیسازی انعکاس گسترده اخبار اربعین حسینی، اما نهتنها ثمری نداشت، بلکه در شبکههای اجتماعی انتقادهای گستردهای را هم متوجه فرزند شاه مخلوع کرد.
فضاسازی پس از درگیری مسافر با راننده
در نخستین روزهای شهریورماه بود که انتشار فیلمی از درگیری راننده یک تاکسی اینترنتی با خانم جوان مسافر، توجه مخاطبان شبکههای اجتماعی را به خود جلب کرد. در این میان، اما رسانهها و جریانهای معاند تلاش کردند اینگونه جلوه دهند که این درگیری بر سر موضوع حجاب بوده و راننده بهدلیل بیتوجهی مسافر به تذکر رعایت حجاب، دختر جوان را مورد ضرب و شتم قرار داده است. هشتگسازیها با هدف تحتالشعاع قرار دادن اخبار راهپیمایی اربعین در حالی ادامه داشت که با دستگیری راننده خاطی، مشخص شد درگیری بهدلیل روشن نکردن کولر از سوی راننده آغاز شده است.
هکرها در خدمت هشتگسازان
پر و بال دادن به ماجرای هک پلتفرم تاکسی اینترنتی تپسی، قسمت دیگری از سریال هشتگسازیها و جریانسازیهای ضدانقلاب علیه راهپیمایی اربعین بود. در روزهای اخیر و در شرایطی که روزبهروز بر شلوغی مرزها و شور و شوق ایرانیان برای حضور در این همایش بزرگ افزوده میشد، هک شدن اطلاعات تعدادی از کاربران تپسی، ابزاری شد در دست موجسواران که با طرح ادعای لو رفتن گسترده اطلاعات شهروندان، توجه افکار عمومی را از راهپیمایی اربعین منحرف کنند. این در حالی بود که منبع آلودگی بهسرعت رفع شد.
شبههسازیهای ناکام
فهرست دروغپردازیها و خبرسازیهای ضداربعینی درحالیاست که رسانههای ضدانقلاب، تلاش میکنند از ابزار شبههسازی برای انحراف افکار عمومی از حماسهای که این روزها در عراق در جریان است، استفاده کنند. بهرهگیری از چنین ابزاری آنقدر رسوا بود که به موضوعی طنزآمیز در شبکههای اجتماعی تبدیل شد. در ادامه به بررسی برخی از این شبهات میپردازیم.
ریختوپاش در اربعین
برخی دیگر از شبهات اربعینی معطوف بر این موضوع شده بود که در شرایط بغرنج کنونی معیشت مردم، خدمترسانی به زائران اربعین «ریختوپاش» بهحساب میآید. این در حالی است که وجود مشکلات اقتصادی را نمیتوان دلیلی بر تعطیلی شعائر دینی دانست؛ ضمن اینکه حجم بسیاری از خدمترسانیها به زائران از سوی مردم و از قضا از طرف اقشار ضعیف انجام میشود.
فرافکنی درباره ارائه ارز رایگان به زائران
بهدنبال انتشار اظهارات اخیر محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی مبنی بر اختصاص ارزمسافرتی به زائران اربعین، برخی رسانههای معاند، ازجمله ایراناینترنشنال تلاش کردند اینگونه جلوه دهند که قرار است زائران «ارز رایگان» دریافت کنند. ایندر حالی است که این ارز هر سال به مسافران فروخته میشود.
بدعت جلوه دادن پیادهروی اربعین
در روزهای اخیر عدهای تلاش کردند اینگونه جلوه دهند که راهپیمایی اربعین یک بدعت نوظهور است و پیشینه تاریخی ندارد، اما بررسیهای تاریخی نشان میدهد اهلبیت (ع) توصیههای مکرری درباره زیارت امام حسین (ع) داشتهاند و سیره علما و بزرگان دین و اهل عرفان در پیادهروی اربعین، گواه دیگری بر سابقه کهن و تاریخی راهپیمایی اربعین است.
بهانهای برای عربستیزی
در روزهای اخیر برخی کوشیدند اینگونه جلوه دهند که سفر به عراق بهمعنی فراموش کردن جنایت بعثیهاست. اما تلاش برای مرتبط کردن جنایتهای صدام در جنگتحمیلی و نسبت دادن آن به مردم عراق، گزارهای است که با عشق و اشتیاق عراقیها برای خدمترسانی به زوار در تضاد است.
سفر اربعین برای نشستن پای سفره عراقیها!
درروزهای اخیرشاهد شبههسازیهای سخیف هم بودیم؛ شبهههایی که بخشی از آنها معطوف بر این نکته است که تنوع پذیرایی و سخاوت عراقیها در مورد زائران، به جاذبهای برای سفر اربعین ایرانیان تبدیل شده است! حال آنکه عشق زیاد زوار اباعبدالله (ع)، این خیالپردازیها را بیش از هر زمان دیگری مضحک جلوه میدهد.
منبع: همشهری آنلاین