۹۷۸ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و بازسازی قنوات سیستان و بلوچستان هزینه شد

معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی سازمان جهادکشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: ۹۷۸ میلیارد ریال اعتبار در ۲ سال اخیر به منظور احیا و حفظ افزایش آبدهی قنوات این استان هزینه شد.

محمدحسن یادگارزایی   اظهار کرد: این میزان اعتبار صرف ۳۸۸ قنات سیستان و بلوچستان شد.

وی ادامه داد: طرح‌های اجرایی شده احیا و افزایش آبدهی قنوات در سیستان و بلوچستان در این مدت از لحاظ تعداد طرح‌های اجرا شده رشد پنج برابری و از لحاظ میزان اعتبار هشت برابر افزایش داشته است.

معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بهترین شیوه ذخیره آب به روش گذشتگان ذخیره آن در دل زمین است که نسبت به سایر طرح‌ها هزینه کمتری دارد، اما برای حفظ این منابع‌آبی موجود باید هر ساله نسبت به مرمت توجه شود.

وی با بیان اینکه قنات‌ها به‌منظور هدایت آب و مدیریت آن برای کشاورزی و سایر مصارف به کار گرفته می‌شوند، بیان کرد: هم‌اکنون یک‌هزار و ۹۲۵ رشته قنات با ۲ هزار و ۳۲۷ کیلومتر طول در سیستان و بلوچستان وجود دارد که بیشترین آن‌ها در شهرستان‌های خاش، نیکشهر، سراوان و ایرانشهر قرار دارد.

یادگارزایی تصریح کرد: با توجه به اینکه ارزش آب برای بهره برداران آن قدر زیاد است که هیچ گاه نمی‌توان قنات‌ها را نادیده گرفت این سازمان برای احیا و حفاظت از قنات‌ها منابعی را هرساله اختصاص می‌دهد تا کشاورزان و دامداران هزینه‌های کمتری را برای سرپا ماندن آن‌ها متقبل شوند.

وی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان جزو استان‌های قنات خیز کشور محسوب می‌شود به گونه‌ای که رتبه ۶ کشور در تعداد و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد.

برچسب ها: قنات ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار