در دنیای امروز سلامت جامعه یکی از مهمترین ابعاد خدماتی را شامل میشود. چنانچه این بعد خدماتی شرایط مطلوبی داشته و بتوان جامعه را سالم خواند و یا وضعیت خدماتی در این بخش را مطلوب دانست، میتوان به آینده جامعه و تقویت دیگر بخشهای آن نیز امیدوار بود.
مدیریت کلان اجتماعی امروز سرشار از پیوستگیها بین سیاست، اقتصاد، بهداشت، سلامت، فرهنگ و... است و نمیتوان این شاخصها را از یکدیگر مجزا دانست به همین خاطر است که در کشورهای پیشرفته نگاه به بخش سلامت جایگاه خاصی داشته و خدمات گستردهای در این حوزه ارائه میشود.
نظام بهداشت و درمان قوی از مؤلفههای اصلی یک کشور پیشرفته به حساب میآید چرا که در کنار امنیت، نعمتی بالاتر از سلامتی برای مردم یک جامعه وجود ندارد.
بیشتر بخوانید
دولت سیزدهم در شرایطی وارد کارزار مدیریت کشور شد که همهگیری کرونا در اوج به سر میبرد و سرعت واکسیناسیون همگانی نیز بسیار پایین بود.
اما وزارت بهداشت دولت سیزدهم با تحقق پوشش همگانی واکسیناسیون کرونا در مدتی کوتاه، گام بلندی در حوزه سلامت مردم برداشت و در ادامه نیز با افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی زمینه تأمین زیرساخت دسترسی عادلانه مردم به ویژه مناطق کمبرخوردار را به خدمات بهداشتی درمانی فراهم کرد.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از ورود بیش از ۱۰۰ قلم دستگاه و تجهیزات پزشکی به استان چهارمحال و بختیاری خبر داد.
دکتر رسول رحیمی اظهار کرد: در دولت سیزدهم تعداد دستگاههای ام. آر. آی (MRI) چهارمحال و بختیاری از یک مورد به ۶ دستگاه افزایش یافته است.
وی افزود: طی سه ماهه نخست امسال بیش از ۱۰۰ قلم دستگاه و تجهیزات سرمایهای پزشکی وارد استان چهارمحال و بختیاری شد.
دکتر رحیمی گفت: ورود یک دستگاه رادیوتراپی پیشرفته و ۳ دستگاه MRI به ارزش بالغ بر۵۰۰ میلیارد تومان از ابتدای سال جاری، از مهمترین اقدامات صورت گرفته در جهت توسعه و پیشرفت حوزه درمان استان است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون این دستگاههای MRI به بیمارستان سیدالشهداء فارسان، آیت الله کاشانی (ره) و ساختمان الحاقی بیمارستان هاجر (س) شهرکرد تحویل گردیده است.
وی در تشریح عملکرد سه ماهه نخست امسال معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، به انعقاد قرارداد خرید یک دستگاه اسپکت سی تی با هیات امنا صرفه جوئی ارزی در معالجه بیماران اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال دستگاههای پزشکی از جمله ماشین بیهوشی، فروزن سکشن، اکوکاردیوگرافی، اکوسونوگرافی پرتابل و ... به بیمارستانهای تابعه دانشگاه تحویل داده شد.
دکتر رحیمی همچنین از راه اندازی واحد پریناتولوژی مرکز آموزشی درمانی هاجر (س) شهرکرد و تجهیز و راه اندازی مرکز دیالیز شهرستان بن طی سال جاری خبر داد.
وی ادامه داد: راه اندازی بخش تصویربرداری CT اسکن بیمارستان امام رضا (ع) اردل، تهیه تجهیزات بخش تصویربرداری و اورژانس بیمارستان الحاقی هاجر (س) شهرکرد و اختصاص دستگاه لاپاراسکوپی به بیمارستان سیدالشهداء (ع) فارسان از دیگر اقدامات صورت گرفته از ابتدای سال جاری است.
دکتر رحیمی ادامه داد: همچنین دستگاههای الکتروشوک، مانیتور علائم حیاتی، ساکشن، اکسیژن ساز و ... به ارزش ۱۵ میلیارد تومان به مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه تحویل گردیده است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از اجرای بیش از ۱۱۰ پروژه عمرانی در حوزه سلامت استان چهارمحال و بختیاری همزمان با دولت سیزدهم خبر داد.
عبدالواحد رحیمی اظهار کرد: همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم و در راستای طرح عدالت و تعالی نظام سلامت، بیش از ۱۱۰ پروژه عمرانی با زیربنای ۹۰ هزار مترمربع و اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان با کاربریهای مختلف بهداشتی، درمانی و اداری، با هدف بهبود و توسعه زیرساختهای حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری، در دست اقدام قرار گرفت.
وی افزود: همچنین در این دولت، ۱۰۶ پروژه در حوزه بهداشت، درمان و سلامت چهارمحال و بختیاری تکمیل و به سرانجام رسید.
مهندس رحیمی اضافه کرد: در دولت کنونی ۴۴ طرح در حوزههای مختلف بهداشت، درمان و سلامت استان افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی یادآور شد: در دولت سیزدهم ثبت نام ۳۱ طرح اشتغالزایی به میزان بیش از ۲۵۱ میلیارد ریال در سامانه تسهیلات جامع کشور انجام شد.
مهندس رحیمی خاطرنشان کرد: صدور مجوز و راه اندازی ۴ مرکز دفتر خدمات سلامت در شهرستانهای استان (لردگان- کیار-بروجن-شهرکرد) در دولت سیزدهم محقق شد.
وی در ادامه گفت: در دولت سیزدهم بیش از یک هزار نفر از خانواده شاهد و ایثارگران شاغل در دانشگاه تبدیل وضعیت شدند.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد همچنین گفت: اخذ اسناد مالکیت بیش از ۷۰ درصد املاک فاقد سند دانشگاه نیز در دولت سیزدهم انجام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری از ورود نخستین دستگاه تصویربرداری اسپکت سی تی پیشرفته به این استان خبر داد.
دکتر خالدی فر اظهار کرد: نخستین دستگاه اسپکت سی تی پیشرفته به ارزش تقریبی ۷۰۰ میلیارد ریال جهت استفاده در بخش پزشکی هستهای به این استان وارد شد.
وی افزود: این دستگاه با تلاش و پیگیریهای مستمر از طریق هیات امناء صرفه جویی ارزی، برای اولین بار در استان جهت بهرهمندی در بخش دولتی خریداری گردید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: دستگاه تصویربرداری اسپکت سی تی SPECT CT روش غیرتهاجمی و در جهت تشخیص طیف وسیعی از بیماریها کاربرد دارد.
دکتر خالدی فر ادامه داد: این دستگاه برای تشخیص بیماریهایی همچون گرفتگیهای عروق کرونری قلب، بیماریهای استخوانی، آمبولی ریه، اختلالات غدد تیروئید و پاراتیروئید، انسداد مجاری ادراری و عروق کلیوی در عملکرد کلیه ها، اختلالات مغزی، خونریزی دستگاه گوارش و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: این دستگاه پس از آماده شدن زیرساختها و فضای فیزیکی مناسب، جهت ارائه خدمات به مردم شریف استان در شهرکرد نصب و راه اندازی میگردد.
رئیس بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد از آغاز پذیرش بیمار و انجام عملهای جراحی با بروزترین و پیشرفتهترین دستگاه چشمپزشکی در این مرکز درمانی خبر داد.
دکتر علی مختاری اظهار کرد: با آماده سازی زیرساختهای لازم، انجام عملهای جراحی با بروزترین و پیشرفتهترین دستگاه چشمپزشکی دنیا در بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد آغاز شد.
وی افزود: هم اکنون خدمات جراحی لیزیک، لازک و PRK با تعرفههای کاملا دولتی در این بیمارستان انجام میشود.
رییس بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد ادامه داد: با فعالیت واحد لیزیک بخش چشم پزشکی این بیمارستان، از خروج حدود ۳۰ درصد بیماران چهارمحال و بختیاری به استانهای همجوار برای انجام عمل و درمان چشم جلوگیری میگردد.
دکتر ارسلان خالدیفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: قبل از دولت سیزدهم تنها یک دستگاه ام. آر. آی در استان فعال بود که این مسئله باعث طولانی شدن زمان انجام معاینات ام. آر. آی و همچنین مراجعه بیماران به استانهای همجوار و تحمیل هزینه بالا به بیماران را در پی داشت.
وی اظهار داشت: راهاندازی و تجهیز دستگاه ام. آر. آی یکی از آرزوهای دیرین مردم چهارمحال و بختیاری بود، که امروز بیمارستان آیتالله کاشانی شهرکرد به عنوان بیمارستان اورژانسی و مرکز تصادفات استان، به این دستگاه پیشرفته مجهز شد.
دکتر خالدیفر افزود: این دستگاه از پیشرفتهترین مدل دستگاه ام. آر. آی دنیاست که با کیفیت بالا قادر به تصویربرداری از قسمتهای مختلف مغزی، ستون فقرات، شکم و لگن و اندامها در مقاطع مختلف است.
وی با اشاره به اینکه پیش از این بیماران بستری در این بیمارستان برای دریافت خدمات ام. آر. آی به بیمارستان هاجر منتقل میشدند اضافه کرد: با راهاندازی این دستگاه، علاوه بر کاهش زمان انجام معاینات از اعزام بیماران بستری به بیمارستان هاجر جلوگیری میشود.
به گفته دکتر خالدیفر، برای خرید این دستگاه پیشرفته ۷۰ میلیارد تومان هزینه شده، در حالی که ارزش ریالی آن هم اکنون ۱۲۰ میلیارد تومان است.
وی گفت: در فاز نخست با فعال شدن این دستگاه، خدماتدهی به بیماران بستری در این بیمارستان امکانپذیر میشود و از ماه آینده نیز در فاز دوم با بهکارگیری بخشهای پشتیبانی و نیروی انسانی و تجهیزات، به بیماران سرپایی خدمات ام. آر. آی ارائه خواهد شد.
دکتر خالدی فر اضافه کرد: پیش بینی شده با بهر برداری از این دستگاه، سالانه به بیش از ۲۰ هزار نفر خدمات رسانی شود.
مدیرکل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: خوشبختانه با توسعه زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان در دولت سیزدهم، اعتماد مردم به خدمات دولت در حوزه سلامت جلب شده است.
خواجعلی اظهار کرد: با توسعه و افزایش خدمات در دولت سیزدهم امید و نشاط در جامعه تزریق میشود.
وی افزود: خبرهای خوش افزایش امکانات درمانی و حوزه سلامت، موجب جلب اعتماد مردم در بهره گیری از خدمات دولتی شده است.
مدیرکل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: همین که مردم بدانند دولتمردان از مشکلات موجود آگاه اند و در تلاش برای رفع آنها درکنار مردم هستند، موجب ایجاد بارقههای امید در جامعه میشود.
فرمانده سپاه حضرت قمربنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری گفت: رضایت مردم استان از خدمات بهداشتی درمانی در مقایسه با سالهای گذشته، افزایش یافته است.
سردار اکبری اظهار داشت: افزایش تعداد دستگاههای MRI چهارمحال و بختیاری از یک به ۶ عدد با تلاشهای بسیاری محقق گردیده است.
وی افزود: با ورود، نصب و راه اندازی این دستگاهها و تجهیزات پزشکی، مردم از مراجعه به استانهای همجوار برای دریافت خدمات درمانی بی نیاز خواهند شد.
سردار اکبری تلاش برای خدمت را ارج نهاد و گفت: اقدامات و فعالیت افرادی که منجر به افزایش خدمت رسانی به مردم ولایت مدار استان میشود، قابل تقدیر است.
فرمانده سپاه حضرت قمربنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری با خداقوت به کادر بهداشت و درمان تصریح کرد: ارتباط قوی، هم افزایی و هم گرایی بین سپاه وبسیج و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، موجب پیشرفت و توسعه استان در همه زمینهها شده است.
وی در پایان اضافه کرد: همچنین نیروهای خودجوش بسیج جامعه پزشکی چهارمحال و بختیاری در قالب گروههای جهادی با استقبال بالای پزشکان و متخصصین، خدمات مطلوبی را در سطح استان ارائه میکنند.
برای خشنودی حضرت مهدی (عج) دعا کنید
به امید رشد و شکوفایی صنعت سلامت استان و کشورمان
با ساخت شهرهای سلامت در جاهای گردشگری استان ،استانمان در پزشکی و در غرب آسیا هم رشد خواهد کرد و سیل گردشگران سلامت به این استان توریستی سرازیر خواهند شد
هر چه کنیم به خود کنیم