مرتضی نجفی قدسی،قرآن پژوه و فعال رسانه ای در یادداشتی با عنوان «قفل فرودگاه قم كى باز مى شود؟ » نوشت: اخيرا وزير راه و مسكن و شهرسازى در مصاحبه اى به بحث فرودگاه قم اشاره اى كرده و اعلام كردند منطقه آزاد سلفچگان قرار است تأمين مالى فرودگاه قم را انجام دهد ، از اين جمله معلوم مى شود كار فرودگاه قم حالا حالاها به سرانجام نمى رسد ! زيرا اولا منطقه آزاد سلفچگان براى توسعه فاز سوم خود نياز به پانصد ميليارد تومان پول دارد و با تهاتر زمين مدتهاست دنبال سرمايه گذار مى گردد و هنوز موفق نشده است مشكل خود را حل كند حالا بار فرودگاه قم را هم بر دوش او مى گذارند ، داستان كورى كه عصاكش كور ديگر شد را تداعى مى نمايد !
نكته بعدى اين است كه احداث فرودگاه قم از ١٣ سال پيش به بخش خصوصى واگذار شده ولى درست در نقطه اوج پيشرفت كه بيش از پنجاه درصد كار انجام شده بود به بهانه تراشى هايى مانند تعدى به حريم مراتع و دو مرغدارى تعطيل شد و حدود ده سال كار پلمب و متوقف گرديد تا اينكه به همت جناب حجت الاسلام والمسلمین رئيسى كه در آن وقت رئيس قوه قضاييه بودند ، رفع پلمب و رفع خلع يد شد و به جناب شفيعى سرمايه گذار اعلام شد كه مشكل توقيف رفع شده و مى تواند مجددا فعاليت احداث فرودگاه را پى بگيرد.
اما در اين ده سالى كه كار خوابيد ضررهاى هنگفتى به كار احداث فرودگاه خورد ، كيلومترها زمين باند فرودگاه كه خاكبردارى شده و زيرسازى اش تمام شده بود و همچنين ساختمان هاى نيمه كاره دچار آسيب و فرسودگى شد و هزاران اصله درخت كه كاشته شده بود در اثر بى آبى خشك گرديد و خلاصه اگر در آن زمان كار باقيمانده فرودگاه با پانصد ميليارد تومان جمع مى شد اكنون با پنج هزار ميليارد تومان هم شايد تمام نشود!
البته در همان سه سال پيش كه جناب آقاى رئيسى مشكل حقوقى پروژه فرودگاه قم را حل كردند بنده از جناب مهندس اسلامى وزير وقت راه و مسكن و شهرسازى تقاضا كردم به ماجراى فرودگاه قم ورود كند بلكه با كمك دولت اين پروژه ناتمام به پايان برسد ، ايشان اظهار داشتند فرودگاه قم مشكل قضايى دارد و تا وقتى اين مشكل حل نشود ما نمى توانيم ورود كنيم، در پى اين سخن ، بنده متن مصاحبه حجت الاسلام مظفرى رياست دادگسترى استان قم مبنى بر اينكه مانع حقوقى در مسير ساخت فرودگاه قم حل شده است را برايشان ارسال كردم و مهندس اسلامى در جواب نوشتند: " هنوز براى وزارت راه و شهرسازى قابليت اقدام ندارد ، بايد حكم بدهند و مردم صاحب سهم را تعيين تكليف كنند و پروژه را به وزارت راه تحويل دهند"
ايشان يكبار ديگر در جواب پيگيرى بنده نوشتند : " ما آماده ايم اگر فردا صبح حكم بدهند ما ( وزارت راه ) تحويل مى گيريم و شروع خواهيم كرد. "
مهندس اسلامى در آن موقع تأكيد كرد: " دادگاه بايد تصميم بگيرد، خيلى شتابزده با اين پروژه برخورد كردند و اگر مى گذاشتند الان تمام شده بود! "
بنده حداقل با چهار استاندار دولتهاى قبل هم مفصلا در اين رابطه گفتگو كرده ام و هر يك به نوبه خود سعى كرده اند كلاف سردرگم فرودگاه قم را حل كنند ولى نتوانسته اند !
خلاصه كار به اين راحتى نيست كه با اظهارات فردى چند نماينده مجلس و يا حتى وزير راه حل شود !
حل اين مشكل در يك پروسه تأمين حق و حقوق سرمايه گذاران اوليه و تضمين قوه قضاييه بر رعايت عدالت، و همكارى صميمانه دولت و دستگاه هاى اجرايى استان قم رقم خواهد خورد و هرگز تصميم يكطرفه به سرانجام نخواهد رسيد و آغاز مشكلات جديد خواهد بود ، همگان بايد به حقوق يكديگر احترام بگذارند و در فضايى صميمى به فكر حل مشكل باشند.
خوشبختانه بحث جدى فرودگاه قم در روزنامه هاى مهم و منطقه اى استان قم و ديگر رسانه هاى اين استان به مطالبه اى عمومى تبديل شده و اميدوارم با پيگيرى هاى مستمر اصحاب رسانه و تأمين خواسته مردم شريف قم و علما و مراجع معظم تقليد كه همواره بر احداث فرودگاه قم تأكيد داشته اند و با هميارى خالصانه مسئولان و با همت بلند جناب آقاى شفيعى سرمايه گذارى كه با تمام وجود و با عشق و علاقه سالهاست براى پروژه فرودگاه قم خدمات شايانى داشته اند بالاخره قفل فرودگاه قم باز شود و نه تنها مردم عزيز قم بلكه تمام شيعيان جهان كه به ام القراى قم و حرم شريف و نورانى حضرت فاطمه معصومه (س) چشم دوخته اند بتوانند به راحتى سفر كرده و به فيض زيارت برسند.
هم اكنون تمامى استانهاى كشور داراى فرودگاههاى كوچك و بزرگ و حتى متعدد و در فاصله پنجاه كيلومترى هم هستند اما نمى دانم چرا در حق قم از اول انقلاب تا حالا اينقدر جفا شده است و حال آنكه فرودگاه قم مى توانست معين و جانشين فرودگاه تهران در مواقع خاص هم بشود.
بارها شده است هواپيماها به علت شرايط جوى نمى توانند در فرودگاه تهران فرود بيايند كه معمولا در چنين شرايطى فرودگاه اصفهان را در فاصله ٤٠٠ كيلومترى تهران انتخاب مى كنند و حال آنكه فرودگاه تهران بايد فرودگاه معينى در فاصله نزديكتر داشته باشد كه فرودگاه قم در فاصله اى حدود ١٦٠ كيلومترى تهران بهترين گزينه است وليكن نمى دانم چرا تاكنون نسبت به اين امر مهم كوتاهى شده است!
اميدوارم هم اكنون كه رياست جمهورى جناب حجت الاسلام والمسلمین رئيسى هم بر راه اندازى فرودگاه در سفر استانى به قم تأكيد داشتند، مسئولان امر اختلاف ها را كنار گذاشته و به فكر اعتلاى كشور باشند واز اينكه بخش خصوصى در اينكار پيشقدم شده او را يارى كنند و حتى اگر وام بانكى هم نياز دارد تسهيلاتش را فراهم نمايند تا بالاخره اين موضوع بعد از سال ها به سرانجام برسد ان شاءالله .
مرتضى نجفى قدسى