![قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۸ بهمنماه ۱۴۰۳](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20353240_681.png)
احد جلیلیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران، گفت : امروزه؛ دنیا و ملتها پذیرفتهاند که بقای آنها در گرو حفظ محیط زیست است و بهعنوان حقوق عامه همه در رابطه با محیط زیست مسئول هستیم.
وی با بیان اینکه مساحتی بیش از ۲۵۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی و بکر استان تحت حفاظت محیط زیست است، گفت: در استان کرمانشاه ۱۰ منطقه طبیعی و ۵ منطقه حفاظت شده، سه منطقه به عنوان پناهگاه حیات وحش و دو اثر طبیعی ملی؛ شبانهروز توسط محیطبانان حفظ و حراست میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه اضافه کرد: براساس سرانه جهانی تمامی کشورها موظف هستند ۱۰ درصد از عرصههای طبیعی را به عنوان مناطق تحت مدیریت داشته باشند که در استان کرمانشاه این سرانه ۹.۸ درصد است که چند منطقهای هم در آینده اضافه خواهد شد تا به ۱۱.۲ درصد برسد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۸ گونه پستاندار، ۱۸۶ گونه پرنده، ۳۴ گونه دوزیست و خزنده، ۳۳ گونه از انواع ماهیان در استان شناسایی شده است.
جلیلیان، از تلاش برای داشتن استانی عاری از هرگونه آلودگی آب، خاک و هوا سخن گفت و افزود: در این راستا نیازمند همکاری مردم هستیم.
وی وضعیت رودخانه قرهسو را بهعنوان معضل اصلی شهر کرمانشاه بیان کرد و گفت: این وضعیت رودخانه زیبنده شهر کرمانشاه نیست.
این مسئول محیط زیست را به عنوان یک سازمان نظارتی و حاکمیتی که بر حسن اجرای قانون در بحث مسائل محیط زیست نظارت دارد، معرفی کرد و افزود: در جلسات مدیریت پسماند، شورای پیشگیری از وقوع جرم بارها این موضوع قرهسو مطرح شده و استاندار کرمانشاه هم روی این قضیه تأکید دارد، البته براساس قانون وظایفی برای دستگاهها مشخص شده و هر کدام از دستگاههای (آب فاضلاب، آب منطقهای و شهرداری) به عنوان متولیان امر وظایفی را برعهده دارند.
وی تصریح کرد: جلسات زیادی در مدیریت بحران برگزار و اخطاریههایی نیز صادر شده که در نهایت براساس مصوبات ساماندهی قرهسو از سوی دستگاههای متولی امر پذیرفته شده است.
جلیلیان اضافه کرد: در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از فاضلاب انسانی شهر تصفیه میشود و مابقی به صورت خام به رودخانه قرهسو واریز میشود و معضلاتی از لحاظ بهداشتی عمومی و سایر معضلات زیست محیطی به دنبال دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بحث فاضلاب در دنیا به یک فرصت تبدیل شده، چون تصفیه و بازچرخانی میشود، اما متأسفانه در این شهر به تهدید تبدیل شده است.
وی در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی رودخانه قرهسو از سوی مدیریت بحران، خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد فاضلابی که وارد رودخانه میشود، قرار است با شبکه لولههای به کار رفته جمعآوری و با بازچرخانی آب و فاضلاب در شهرک صنعتی و نیروگاه استفاده و پاسخگو مصرف صنایع باشد.
جلیلیان یادآور شد: پیگیر مصوبات و اقدامات دستگاهها هستیم، البته میطلبد فرصت و اعتباراتی به دستگاهها داده و این موضوع به عنوان اولویت اول استان مطرح شود .