مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: سال کم بارانی در استان کرمان داشتیم.

علی رشیدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: سال بسیار خشک و کم بارانی داشتیم؛ درحالی که متوسط ۱۳۰ میلی متر باران سالانه ماست، ما تنها ۹۵ میلی متر باران داشتیم.

او تاکید کرد: متاسفانه چشمه سار‌ها و قنوات استان باکمبود آب مواجه شده و در آب زیر زمینی نیز که منبع عمده تامین آب شرب استان است؛ اگر زحمات همکاران آب منطقه‌ای نبود، در خیلی شهر‌ها دچارمشکل می‌شدیم.

او با اشاره به اینکه گذر از کم آبی در استان شرایط خاصی دارد، گفت: ۸۵ حلقه چاه در ۵ ماه گذشته تخصیص داده شد، برای آب شرب و هرجا نیاز بود چاه در اختیار گذاشتیم.

رشیدی بیان کرد: در واقع ۷ میلیون مترمکعب دراین ۵ ماه تخصیص داده شد و ۶ میلیون مترمکعب آب سطحی از سد نسا در اختیار آب منطقه‌ای گذاشته شد.

مدیرعامل آب منطفه‌ای استان کرمان افزود: ۲ هزار میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور قرارشد برای آب استان تخصیص یابد که بخشی از این هزینه برعهده شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان گذاشته شد، سهم سه شرکت معدنی استان براساس سود سالانه شان بود که سهم شرکت مس ۳۲۰ میلیاردتومان بود و باید به حساب وزارت نیرو واریز می‌کردند.

رشیدی تصریح کرد: از سوی استانداری و ما مکاتباتی شد و از آنجایی که پرداخت انجام نشد، مجبور شدیم برای وصول پول برخورد کنیم و دو حلقه چاه از شرکت مس را مسدود کردیم تا شرکت مس پرداخت را انجام دهند.

او اظهار کرد: این قضیه به شکل عکس مطرح و در شهربابک مقداری حاشیه ایجادکرد که البته با توجه به درخواست شرکت مس این دو حلقه چاه مسدود نشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان بیان داشت: در کنار این قضیه، وقتی آب غیرمتعارف مطرح می‌شود، شرکت‌های صنعتی باید به سمت تامین آب غیر متعارف بروند.

او تصریح کرد: بقیه چاه‌های آب در اختیار شرکت‌های صنعتی نیز به زودی با انتقال آب از خلیج فارس، آزاد می‌شوند و به چرخه آب استان می‌آیند.

رشیدی گفت: شهرستان کرمان ۶۰ تا ۷۰ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد که درحال حاضر ۲۵ میلیون مترمکعب دارد و باید منتظر انتقال آب برای تامین بقیه آب مورد نیاز باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان اظهار کرد: ۴۸۰۰ حلقه چاه غیرمجاز داشتیم که ۱۲ هزارو ۱۷۸ حلقه چاه از سال ۸۵ به بعد مسدود شده اند که ۷۸۸ چاه سال قبل و امسال نیز ۳۳۵ حلقه چاه پر شده است.

رشیدی افزود: ۱۷۰ میلیون مترمکعب در حال حاضر ذخیره آب ماست که ۲۷۰ میلیون مترمکعب سال قبل ذخیره داشتیم که از ۴۷ درصد حجم منابع ذخیره آب به ۲۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

او با تاکید برضرورت صرفه جویی درمصرف آب تصریح کرد: در آب کشاورزی ۵۶۴ میلیون مترمکعب صرفه جویی طی دوسالی که مسئله سازگاری با کم آبی مطرح شده است، انجام شد.

رشیدی درخصوص انتقال آب از خلیج فارس به استان نیز اظهارکرد: انتقال آب به رفسنجان رسیده است و تا این تاریخ ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا این لحظه ۲۵ میلیون مترمکعب به شهر کرمان می‌رسد.

او تصریح کرد: آب منتقل شده شیرین شده است؛ اما ما یک تصفیه خانه کامل با ۹۴ درصد پیشرفت درجوار کارخانه لاستیک بارز داریم که ۴ تا ۳ ماه آینده به بهره برداری می‌رسد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان تاکید کرد: در کرمان منابع زیرزمینی ۶.۲ میلیارد مترمکعب آب در سال است که ما باید ۲ میلیارد مترمکعب آب صرفه جویی کنیم تا در راستای سند سازگاری به اهداف مان طی ده سال برسیم.

رشیدی بیان کرد: تاکنون صرفه جویی انجام شده وضعیت خوبی درکشاورزی، آب و فاضلاب و صمت داشته است.

او تصریح کرد: آماری که آب منطقه‌ای اعلام می‌کند دقیق است؛ چون چاه‌ها در اختیار ماست و با نصب کنتور‌ها عدد دقیق بدست می‌آید.

رشیدی افزود: بهترین راه برای آب پایدار شهر‌های جنوبی، انتقال آب از دریای عمان است، در بحث انتقال ازجنوب به شمال، پروژه تحویل شرکت آب نیرو (زیرمجموعه وزارت نیرو) داده شده و از حوزه اختیار ماخارج است.

او بیان کرد: سد لاله زار در برنامه مطالعاتی ما برای تامین آب شهر لاله زار قرار دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.