به مناسبت هفته دولت، طرحهای مختلف کشاورزی در شهرستانهای استان فارس از جمله قیروکارزین، رستم و آباده به بهره برداری رسید.
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: به مناسبت هفته دولت یک سردخانه ذخیرهسازی و نگهداری مواد غذایی در این شهرستان به بهره برداری رسید.
محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین اظهار کرد: به مناسبت هفته دولت یک سردخانه ذخیرهسازی و نگهداری مواد غذایی در دمای بالای صفر درجه به ظرفیت هزار تن در این شهرستان به بهره برداری رسید.
او بیان کرد: این سردخانه در شهرکت صنعتی شهرستان قیروکارزین با سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد ریالی احداث که ۹۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از آن از طریق تسهیلات بانکی تامین و پرداخت شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه این طرح برای ۱۶ نفر ایجاد اشتغال دائم و فصلی میکند، بیان کرد: با راهاندازی این واحد ظرفیت سردخانههای ذخیرهسازی و نگهداری محصولات کشاورزی در شهرستان قیروکارزین به ۲۰ هزار تن افزایش یافت.
حیدری با بیان اینکه سالانه قریب به ۷۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در شهرستان قیروکارزین تولید میشود، افزود: افزایش تعداد و ظرفیت واحدهای ذخیرهسازی یا فرآوری این محصولات نقش ویژهای در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده دارد.
او با اشاره به اینکه کشاورزان شهرستان قیروکارزین از عمدهترین تولیدکنندگان محصولاتی مثل خرما، لیموشیرین و لیموترش در سطح کشور به شمار میآیند، اضافه کرد: امیدواریم با توسعه سرمایهگذاریها در زیر بخش صنایع کشاورزی شاهد شکوفایی بیش از پیش کشاورزی در این شهرستان باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی رستم گفت: به مناسبت هفته دولت از طرحهای عمرانی بخش کشاورزی این شهرستان با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال، بهرهبرداری شد.
سردار انصاری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رستم اظهار کرد: به مناسبت هفته دولت از طرحهای عمرانی بخش کشاورزی این شهرستان بهعنوان هدیه به جامعه کشاورزان با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال، بهرهبرداری شد.
او بیان کرد: ساخت ۸۰۰ متر کانال انتقال آب جدید و لایروبی ۱۱ هزار متر کانال دیگر از طرحهای عمرانی اجرا شده برای بخش کشاورزی شهرستان رستم است که به رونق تولید و بهبود معیشت کشاورزان کمک خواهد کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه اجرای این طرحها بهرهوری از آبهای جاری برای زراعت را تا ۷۰ درصد افزایش میدهد، ادامه داد: بیش از ۶۵۰ هکتار اراضی کشاورزی و ۴۵۰ بهرهبردار میتوانند از وجود این طرحها استفاده کنند.
مدیر جهادکشاورزی آباده از افتتاح واحد صنعتی تولید خوراک دام و طیور به مساحت هزار و ۵۰۰ مترمربع در این شهرستان خبر داد.
مهدی امینی مدیر جهادکشاورزی آباده با اشاره به افتتاح واحد صنعتی تولید خوراک دام و طیور در این شهرستان، اظهار کرد: این واحد صنعتی در زمینی به مساحت هزار و ۵۰۰ مترمربع و زیربنای ۹۳۲ مترمربع است.
او ادامه داد: این واحد صنعتی به تولید انواع خوراک دام، طیور، آبزیان، حیوانات خانگی، غیر اهلی و پرندگان زینتی میپردازد.
مدیر جهادکشاورزی آباده تصریح کرد: این واحد برای ۱۱ نفر به صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده و در روستای دهدق واقع شده است.
حسین وطن دوست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویم اظهار کرد: امسال میزان برداشت لیموترش از ۹۵۰ هکتار باغهای مثمر این شهرستان از مرز ۲۵ هزار تن خواهد گذشت.
او بیان کرد: شهرستان جویم دارای هزار و ۳۰۰ هکتار باغهای لیموترش است که مقدار ۳۵۰ هکتار از آن جوان و به مرحله باردهی اقتصادی نرسیده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویم با بیان اینکه کار برداشت لیموترش از مرداد ماه آغاز شده و در شهریور ماه به اوج میرسد، تصریح کرد: در سنوات آینده بهدلیل مثمر شدن باغهای جوان میزان تولید لیموترش در شهرستان جویم افزایش خواهد یافت.
وطن دوست با اشاره به اینکه ایجاد ارزش افزوده در محصولات کشاورزی بهویژه محصولی همچون لیموترش حائز اهمیت است، افزود: در سالهای اخیر ثابت ماندن و پایین بودن قیمت لیموترش و هزینه بالای نگهداری باغات باعث نگرانی تولید کنندگان شده است.
تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی خرم بید
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرم بید از اجرای احکام تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.
مهدی بهراد مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرم بید گفت: تعداد ۱۳ حکم قطعیت یافته قضایی برای تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی زراعی و باغی این شهرستان به مرحله اجرا در آمد.
او بیان کرد: اجرای این احکام با دستور مقام قضایی و با حضور نماینده دادستان شهرستان خرم بید انجام و ۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی آزادسازی شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: احکام صادره در خصوص قلع و قمع تفکیک اراضی، قطعه بندی، دیوارکشی، فنسکشی و احداث ابنیه بهصورت غیر مجاز بود.
او با بیان اینکه مردم میتوانند هرگونه تغییر کاربری در اراضی کشاورزی را از طریق تلفن ۱۳۱ به جهاد کشاورزی اطلاع دهند، اضافه کرد: رصد و مراقبت اراضی کشاورزی این شهرستان بهصورت جدی در دستور کار جهاد کشاورزی قرار دارد.
برداشت انگور از باغهای بوانات
برداشت انگور از تاکستانهای بوانات آغاز شده است.
محمد حسین ترابی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوانات اظهار کرد: برداشت انگور از سطح ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از تاکستانهای این شهرستان آغاز شده است و تا پایان آبان ادامه دارد.
او اضافه کرد: پیش بینی میشود بیش از ۷۰ هزار تن انگور از باغهای شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
ترابی افزود: از مهمترین و عمدهترین ارقام انگور در شهرستان بوانات کشمشی، صاحبی و سفید بی دانه است.
او تصریح کرد: محصول انگور بوانات علاوه بر مصرف به صورت تازه خوری به صورت کشمش و مویز و آفتابی نیز فرآوری میشود.