سیستم بازبینی تصاویر ورزشی یا ویدئوچک توسط یک شرکت ایرانی بومی‌سازی شد.

سیستم بازبینی تصاویر ورزشی یا ویدئوچک توسط یک شرکت ایرانی بومی‌سازی شد که این شرکت در تولید این سیستم جزء چهار تولیدکننده برتر در دنیا محسوب می‌شود.

 یکی از دغدغه‌ها و رویا‌های اهالی ورزش، وجود سیستم ویدئوچک (بازبینی تصاویر) ورزشی بوده تا طی آن، امکان تصحیح خطا‌های احتمالی تیم داوری فراهم شود. این دغدغه البته به شکل پررنگ تری خود را در ورزش فوتبال نشان می‌دهد.

به همت یک شرکت خلاق فناور، تولید بومی سیستم ویدئوچک ورزشی در رشته والیبال و بسکتبال رقم خورده و این سیستم این روزها، در رشته فوتبال نیز در مرحله آزمایش قرار دارد و کاربرد آن در فوتبال کشور دستاورد مهم و قابل توجهی خواهدبود. 

 گفتنی است، این شرکت خلاق در تولید سیستم ویدئوچک جز چهار تولید کننده برتر در جهان محسوب می‌شود.

 سعید محمدی، مدیرعامل شرکت در خصوص نحوه عملکرد این سیستم گفت: «سیستم ویدئوچک برای بازبینی تصاویر در مسابقات ورزشی مختلف کاربرد داشته و به نوعی یکی از اعضای تیم داوری در مسابقات محسوب می‌شود و به داوران برای تصحیح رای اشتباه شان کمک می‌کند.»

وی ادامه داد: «شرکت ما، یکی از چهار شرکت سازنده این سیستم در جهان است و در قاره آسیا هیچ رقیبی ندارد و در کنار ما، شرکت‌های Genius Sport و Hawk-Eye از انگلیس و شرکت TDS از لهستان، از تولیدکنندگان این نوع از سیستم‌های ویدئوچک به شمار می‌آیند و نکته قابل توجه این است که این شرکت‌ها به علت تحریم، به ایران فروشی ارائه نمی‌کنند و ما با تولید بومی این محصول عملا کشور را در این حوزه خودکفا کرده‌ایم.»

مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه از این نوع از سیستم ویدئوچک در ایران، تنها یک نمونه در کشور موجود است، گفت: «تنها سیستم ویدئوچکی که در حال حاضر، در کشور وجود دارد، سیستمی است که توسط فدراسیون والیبال در سال ۲۰۱۴ از شرکت Data Project ایتالیا خریداری شده که سالیانه مبلغ ۶ هزار یورو بابت حق لایسنس از ایران دریافت می‌کند و گفتنی است که این شرکت ایتالیایی بعدا زیر مجموعه شرکت Genius Sport انگلیس قرار گرفت.»

محمدی در خصوص قیمت تمام شده این محصول عنوان کرد: «تولید بومی این سیستم، صرفه جویی ارزی قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت چراکه هزینه تمام شده تولید آن تقریبا نصف قیمت سیستم‌های اروپایی است و در عین حال، همان کیفیت را ارائه می‌کند. دوربین‌های این سیستم، ساخت آلمان است و رقبای خارجی هم از همین برند آلمانی استفاده می‌کنند».

به گفته او، فارغ از مسائل مالی و هزینه تمام شده، دیگر مزیت این سیستم در مقایسه با نمونه‌های خارجی، دسترس پذیری راحت‌تر آن است و تنها شامل یک دستگاه کامپیوتر می‌شود. این در حالی است که نمونه مشابه آن از یک سیستم مرکزی و دو server تشکیل شده است که این امر، دسترس‌پذیری و حمل این سیستم را دشوارتر می‌کند، مضاف بر اینکه تمام زبان‌های دنیا را هم پوشش می‌دهد.

محمدی همچنین، با بیان اینکه امسال توانستیم برای اولین بار به صادرات سیستم ویدئوچک ورود کنیم، گفت: «تیم ما برای نصب سیستم ویدئوچک اواخر هفته راهی کشور بحرین می‌شود و به جز بحرین با مشتری‌های دیگری از سایر کشور‌ها هم برای صادر کردن این محصول در حال مذاکره هستیم».

او ادامه داد: «این محصول، از تاییدیه شرکت خلاق برخوردار است و سابقه فروش و اجاره سیستم در مسابقات والیبال و بسکتبال را در کارنامه خود دارد و در جام ملت‌های آسیا که در ارومیه برگزار شد، مورد استفاده قرار گرفت البته علیرغم اینکه شاخه اصلی فعالیت این سیستم در سال‌های گذشته در ورزش والیبال بوده با این حال، در ورزش فوتبال هم مورد آزمایش قرار گرفت است».

برچسب ها: ویدئوچک ، فناوری ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۴ ۰۹ شهريور ۱۴۰۲
ایول کشورم ایول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۰۸ شهريور ۱۴۰۲
زنده باد ایران و ایرانی
مشکلات زیادی توی جامعه هست و همه به نوعی باهاش درگیر هستن ولی از انصاف نباید گذشت که پیشرفت و افتخارات کشور روز به روز در حال گسترش هست و بنده به عنوان یک ایرانی از شنیدن این جور خبرها احساس غرور میکنم و به خود میبالم .
زنده باد ایران و ایرانی
و کور بشه اون چشایی که نمیتونن پیشرفت کشور عزیزمون رو ببینن
Iran (Islamic Republic of)
علی محمد
۱۸:۱۱ ۰۸ شهريور ۱۴۰۲
سلام
ما می توانیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۰۸ شهريور ۱۴۰۲
عین کرونا یاب