اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در جلسه هماندیشی کارآفرینان جوان در حوزه تولید در دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه هر تولیدی که بر مبنای دانش رقم بخورد پایدار و دائم، رو به توسعه و ترقی خواهد بود، گفت: توانمندسازی در حوزه مشاغل خرد و کوچک مقیاس از جنس اقتصاد مردمی و گفتمان دولت است و در همین راستا طی یکسال گذشته بالغ بر هزار میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی و کوچک مقیاس در خراسان جنوبی پرداخت شده است.
او با بیان اینکه بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مشاغل صنعتی بزرگ در استان پرداخت شده، اظهار کرد: تکمیل زنجیرههای ارزش افزوده محصولات استراتژیک استان در اولویت کارها قرار دارد و در همین راستا تأکید خاصی بر شکل گیری چرخه ارزش افزوده در سه زمینه محصول استراتژیک، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی و بنتونیت استان وجود دارد.
معاون استاندار با اشاره به در حال احداث بودن چندین بازارچه صنایع دستی در استان به ویژه بازارچه صنایع دستی خور، بیان کرد: در خور یک بازارچه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی با ۱۰۰ واحد در دستور احداث قرار دارد.
اشرفی با تأکید بر لزوم آموزش و توانمندسازی کارکنان واحدهای تولیدی، اظهار کرد: توانمندی سازی کارکنان واحدهای تولیدی در موفقیت یک واحد تأثیر بسزایی دارد که در این راستا نیز دانشگاه مبدأ تحولات است و مسائل باید از دانشگاه حل شود.
او در خصوص گلایه برخی از کارآفرینان در خصوص عدم پاسخگویی کامل از سوی برخی ادارات دولتی به کارآفرینان جوان در حوزههای دانش بنیان، گفت: با اداره دولتی که به شرکت دانش بنیان وقت ملاقات با مدیر مجموعه را ندهد برخورد خواهد شد و با کسی در این زمینه تعارف نداریم و این مهم جزو خط قرمزهای ماست.
معاون استاندار همچنین در خصوص عوارض صادراتی محصولات کشاورزی نیز عنوان کرد: برخی عوارض صادراتی برای کالاهای آببر مانند تره بار وضع شده که طبق قوانین با اقلیم و شرایط آبی منطقه منطبق باشد لذا برای خراسان جنوبی هر چه محصول به آب کمتری نیاز داشته باشد عوارض صادراتی آن کمتر خواهد بود.
اشرفی افزود: امسال منابع تسهیلاتی در حوزه IT و حوزه فناوری و شرکتهای دانش بنیان خاص و ویژه است و از طرحهای دانش بنیان نیز حمایت میشود.