شاهچراغی گفت: بی‌شک امنیت و سلامت انتخابات به مجریان انتخابات برمی‌گردد و رقابت و مشارکت به یک حرکت جمعی نیاز دارد.

محمدتقی شاهچراغی، معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور بر «حفظ حریم انتخابات»، «صیانت از آرای مردم»، «چهار اصل امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت در انتخابات» و نقش «نخبگان، حلقه‌های میانی و احزاب» در این رویداد مردمی تأکید کرد.

 اهمیت برگزاری انتخابات حداکثری

شاهچراغی درباره برگزاری انتخابات حداکثری گفت: اعتقاد ما این است که انتخابات عرصه اجرای مردمسالاری دینی ملت بزرگ و قوی ایران است که بیش از چهار دهه برای حفظ عزت و کرامت و استمرار پیشرفت ملی خود در برابر زورگویی و زیاده‌خواهی‌های دشمنانش ایستادگی کرده است. همان طور که امامین انقلاب بار‌ها فرموده‌اند مهمترین مسأله در انتخابات حضور عموم مردم و مشارکت ملی در انتخابات است که در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، این نمایش همبستگی ملی خود می‌تواند در سرعت بخشیدن به مسیر پیشرفت و آبادانی کشور کمک بسزایی کند.

معاون سیاسی وزیر کشور انتخابات را «فرصتی برای همبستگی اجتماعی و عرضه سلایق سیاسی در چارچوب حکمرانی مردمسالارانه» دانست و افزود: تحقق سیاست‌های کلی انتخابات و فرامین رهبر معظم انقلاب در موضوع برگزاری انتخابات یعنی حفظ حریم انتخابات، تمکین همگان به قانون و اجرای انتخابات براساس قوانین و مقررات و چارچوب‌های قانونی کشور است. در اصل برگزاری انتخابات یک امانت در دست برگزار‌کنندگان است و به فرموده رهبری معظم انقلاب انتخابات حق‌الناس است و اجرای آن نیاز به همراهی تمامی نخبگان، دستگاه‌ها و نهاد‌ها براساس تقسیم کار صورت گرفته دارد. هر یک رسالت و وظایف خود را به‌طور دقیق به انجام برساند، به اصل وحدت و همبستگی ملی باید توجه شود و در این راستا هم‌افزایی میان دستگاهی ضروری است.

رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: بی‌شک امنیت و سلامت انتخابات به مجریان انتخابات برمی‌گردد و امانتی در دست ما است. وزارت کشور در اجرای مأموریت محوله مصمم است و تمامی فرآیند‌های انتخابات متناسب با قانون و تقویم انتخابات اجرایی خواهد شد. همانند انتخابات‌های گذشته و برگزار شده مجلس شورای اسلامی، تلاش خواهد کرد که امنیت و سلامت انتخابات این دوره تضمین شود؛ با این حال باید توجه داشت که در بخش‌های رقابت و مشارکت، نیاز به یک حرکت جمعی وجود دارد که در این مسیر هر اقدام و رفتاری که امید و ایمان ملت را به مسیری که در حال پیمودن است نشانه بگیرد غلط است و از همین رو رسالت نخبگان، جریان‌های سیاسی و رسانه‌ها در حرکت در مسیر امید و ایمان بسیار حائز اهمیت است.

 نقش رسانه‌ها در تحقق ۴ اصل کلیدی

شاهچراغی با تأکید بر ضرورت تحقق چهار اصل امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت، رسانه‌ها را «چشم بیدار جامعه» خواند که «مهمترین رسالت و تکلیف را در قبال مردم بر عهده دارند» و افزود: جامعه رسانه‌ای متعهد وظیفه دعوت همگانی برای شرکت در انتخابات، آگاهی‌بخشی عمومی نسبت به شاخصه‌های انتخاب اصلح با رعایت انصاف و عدالت را برعهده دارد و رسانه‌های متعهد کشور در این زمینه ظرفیت‌های بالایی دارند که تحقق مشارکت عمومی در انتخابات نیاز به همراهی رسانه‌های کشور دارد. رویکرد جاری در وزارت کشور ارتباط با رسانه می‌باشد که ان‌شاءالله همین مسیر را دنبال می‌کند؛ انتظار از رسانه‌ها این است که در برهه اخیر، منافع ملی و آینده کشور را ترجیح و اولویت خود قرار دهند و رسانه خود را محدود به دعوای جناحی نکند. براساس قوانین و اقدامات صورت گرفته تفاوت این مرحله نسبت به مراحل اجرایی انتخابات‌های گذشته این است که پیش ثبت‌نام و ثبت‌نام‌ها، الکترونیکی انجام می‌شود و از رسانه‌ها درخواست داریم مطابق با تحولات جدید نسبت به فضاسازی لازم برای افزایش مشارکت و رقابت سالم ایفای نقش کنند.

بایسته‌های صیانت از آرا در انتخابات

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره الزامات حفظ و صیانت آرای مردم، گفت: همان طور که رهبری بار‌ها تأکید فرمودند جمهور اسلامی همواره در برگزاری انتخابات سربلند بوده و برگزاری انتخابات در همه دوره‌ها سالم بوده است. سلامت انتخابات قطعی است و البته برای بالابردن استاندارد‌های برگزاری انتخابات حد و مرز نمی‌شناسیم و تمامی تلاش خود را برای برگزاری یک انتخابات پرشور به کار خواهیم گرفت. در این مسیر حفظ حریم انتخابات وظیفه ماست و همان طور که بیان شد تحقق این مهم نیازمند اجرای دقیق مرّ قانون و چارچوب‌های قانونی پیش‌بینی شده در برگزاری انتخابات است. 

 همه کنشگران از منظر منافع ملی و اولویت مشارکت فعال، به انتخابات ورود کنند

محمدتقی شاهچراغی ادامه داد: نکته دیگر اینکه نیاز است زمینه‌ها و بستر‌های مشارکت حداکثری فراهم شود که آن هم تنها مربوط به دستگاه‌های مجری نمی‌شود، بلکه همه دستگاه‌ها، نهاد‌ها و احزاب و رسانه‌ها باید پای کار بیایند که اطمینان داریم با حضور همه‌جانبه متولیان و مجریان، این امر محقق خواهد شد. همه کنشگران اعم از دستگاها، نهادها، احزاب و رسانه‌ها می‌بایست از منظر منافع ملی و اولویت دادن به مشارکت فعال، به انتخابات ورود کنند، چرا که این اتفاق بزرگ، تضمین‌کننده پیشرفت کشور و تأمین‌کننده منافع مردم در ابعاد داخلی و بین‌المللی است.

 مانع هرگونه سوءاستفاده‌های تبلیغاتی و یا دور زدن قانون می‌شویم

شاهچراغی درباره پاسداری و صیانت از آرا در انتخابات گفت: یکی از مهمترین سازوکار‌های نظام انتخاباتی حاکم بر کشور، بخش‌های نظارتی آن است که قطعا تلاش خواهیم کرد با پاسداری و صیانت از آراء مردم جلوی هرگونه مصادیق سوءاستفاده‌های تبلیغاتی و یا دور زدن قانون گرفته شود؛ البته برای بالا بردن ضریب اطمینان در این بخش، سایر دستگاه‌های متولی هم باید ورود کنند. در این زمینه نخبگان، رسانه‌ها و احزاب هم نقش مهمی دارند و با حضور سازنده خود می‌توانند به مجری انتخابات کمک کنند.

به گفته معاون سیاسی وزیر کشور، «نکته مهمتر، اما رعایت قوانین و مقررات و قواعد حضور در عرصه انتخابات از سوی نامزد‌ها و ستاد‌های انتخاباتی آنان است؛ این امر هم به آموزش نیاز دارد و هم به نظارت دائم از سوی نامزد‌ها در مرحله اول و نیز نظارت دقیق از سوی متولیان امر که امیدواریم در انتخابات پیش رو به بهترین شکل ممکن و در شأن و تراز جمهوری اسلامی شاهد انتخاباتی باشکوه باشیم.»

 احزاب نقش اساسی به عنوان حلقه‌های میانی ایفا می‌کنند

معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: پایه و اساس برگزاری انتخابات با مردم است، می‌بینید در هیأت‌های اجرایی، مجریان و اعضای شعبه از مردم هستند و این مردم هستند که انتخابات را اجرا می‌کنند و انتخابات در نظام جمهوری اسلامی نمایش مردمسالاری دینی و فرصتی برای گفتمان‌سازی به خصوص گفتمان گام دوم انقلاب اسلامی است. انتخابات را نباید صرفاً یک رقابت سیاسی تعریف کرد و در اصل انتخابات یک فرصتی برای گفتگو درباره طرح ایده‌های حکمرانی و نقش‌آفرینی مردم در حرکت کشور و ایجاد یک اجماع نخبگانی برای آینده کشور است. انتخابات فرصتی طلایی برای مقابله با جنگ ترکیبی و شناختی دشمن و خط بطلانی بر تلاش آن‌ها برای نشان دادن شکاف میان جامعه و حاکمیت است که در این بین، احزاب نقش اساسی به عنوان حلقه‌های میانی ایفا می‌کنند.

 فعالیت احزاب را محدود به انتخابات نمی‌دانیم

شاهچراغی خاطرنشان کرد: با این حال فعالیت احزاب را محدود به دوره انتخابات نمی‌دانیم، تلاش می‌کنیم حداکثر زمینه‌های فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در عرصه انتخابات فراهم شود. در شرایط پیش رو که دو انتخابات مهم و حساس را پیش روی داریم، انتظار می‌رود احزاب به صحنه بیایند و نقش‌آفرینی کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور افزود: نکته دیگری که در ارتباط با احزاب وجود دارد یکی فعالیت و کار در چارچوب قانون و عمل سیاسی متعهدانه و دیگری، حضور جدی و مستمر در صحنه اجتماعی کشور است. معتقدیم عمل و کارکرد فصلی نه مناسب تحزب است و نه سود و آورده‌ای برای جامعه دارد. ما از حضور جدی احزاب استقبال می‌کنیم و امیدواریم با دست پر وارد عرصه انتخابات شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۶:۲۱ ۰۹ شهريور ۱۴۰۲
سلام...مساله اول عدالت هست عدالت در تمام امور که متاسفانه در ایران از یاد رفته چون منه کارمند سازمان اموزش فنی وحرفه ای همچنان بعد2سال اعتراض در حقوقها شرمنده خانوادههستم وهستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
اگر می‌خواهید انتخابات باشکوه و شلوغی داشته باشید پولهای ملت که توبورس نابودش کردین با سودش برگردانید وگرنه توقع انتخابات باشکوه نداشته باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
بزرگوار ، سالیان قبل در کارگاهی مشغول کار بودم با حقوق ماهیان ۳۰۰ تومان ، کارگران باسابقه ماهی ۱۵۰۰ تومن حقوق می گرفتند ، خاطرات همه از سفرهای توریستی به ایتالیا ،آلمان ، فرانسه ، انگلیس و.. غیره بود ، آنهم با حقوق ماهیانه ۱۵۰۰ تومانی ، البته آنزمان دلار ۷ تومن بود ، امروز این بنده حقیر با حقوق ملیونی ، حتی امکان یک سفر زیارتی هم ندارم ، .
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۴:۴۹ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
فقط مواظب باشید آبروریزی دوره قبلی مجلس و ریاست جمهوری پیش نیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
کاش مردم به سطح انتخاب درست برسن که اینبار همچین نماینده های متخصص و با کفایت رو انتخاب نکنن
Iran (Islamic Republic of)
جاسم داغری
۱۴:۰۵ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
برای انتخابات و جمع آوری آراء، بیشترین انرژِی را خرج می کنند ولی اگر این انرژی را برای مسکن یا ایمنی سازی خودرو ، یا جاده های ایمن و غیره خرج کرده بودند بخدا قسم کشورمان بهترین کشور جهان خواهد بود. ولی حالا برای انتخابات می بینیشون مثل خرجنگها از زیر زمین در می آیند برای جمع آوری رأی و وقتی تمام می کنند همانند خرجنگها دوباره زیر زمین مخفی خواهند شد و هیچ اثری از این افراد نخواهی دید و هر چه حرف زدن مثل باد در هوا هدر می رود!!!!
انا لله و انا الیه راجعون ولاحول ولاقوة الا بالله العلی العظیم.
Iran (Islamic Republic of)
تویوتایی که پراید شد!
۱۴:۰۳ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
فعلا امر مشتبه شده و ما نمی‌دانیم نماینده مجلس کارش چیست ؟؟!!
دریافت خودرو رانتی و مسکن و حقوق آنچنانی؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
برای بالا رفتن مشارکت باید همه ی ثبت نام کنندگان تایید صلاحیت شوند تا حداقل خانواده هاشون بخاطر رو در باستی در انتخابات شرکت کنند وآمار بره بالا
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۴:۰۶ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
برای بالا رفتن مشارکت باید مجلس اصلاح شود.
دریافت خودروی رانتی ،وام‌های غیر از آنچه که مردم می‌گیرند و .... باید متوقف شود.
همچنین دریافتی نماینده مجلس باید قبل از انتخابات مشخص شود.
بنده میخواهم بدانم وکیلی که با رای من به مجلس می‌رود در قبال کاری که انجام می‌دهد؛دریافتی اش چقدر است و تا اینها روشن نشود هرگز رای نخواهم داد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
مزخرف نگو. فک کنم بابات ، برادرت ، دامادتون، خودت و همه ی اقوامتون ثبت نام کردین !!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
خخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
که هیچکدامش وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
خدا رو شکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
ماندم بخندم یا گریه کنم
Iran (Islamic Republic of)
بابک اصغری
۱۲:۲۴ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
واقعا باعث تعجب هست انگار مسئولین تو این مملکت زندگی نمیکنن چطوری حرف از انتخاب باشکوه میکنند احتمال قدرت تحلیل ندارن یا هم ما رو نا آگاه فرض کردن امیدوارم این نظرم انتشار پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
ببین اتفاقا اونی که عقل سالمی داره و فکرش کار میکنه شرکت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
حتما شرکت میکنیم
Germany
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
مشارکت رو با چه رویی می‌نویسید
من به عنوان یه ایرانی دیگه رای نمیدم (حقمه و هیچ قانونی نمیتونه اجباری کنه)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
مزاح میکنی معاون سیاسی!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
در خواب بیند پنبه دانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
یا صاحب الزمان ادرکنی.
خشنودی امام زمان(عج) صلوات
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۴:۰۸ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
یعنی امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف ،با گرفتن خودروی شاسی بلند رانتی توسط نمایندگان مجلس ملتی تحت تحریم و تحت فشار اقتصادی و بازمانده از ازدواج و شغل و رفاه ،خشنود می‌شوند؟! یا از حقوق و دریافتی آنها که ده برابر یک کارمند معمولی است ؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
اینایی که منفی دادن به این کامنت ی صلوات هم زورتون میاد بفرستید
هر چند ذکر صلوات قیمتیه تودهن هر بنجول گاگولی نمیچرخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
واقعا با ای وضع مملکت با این ظلمی که مسئولین درحق مردم میکنند توقع دارند انتخابات با شکوه برگزار شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
وقتی‌مشارکتی‌نباشه‌که‌الحمدالله‌ازصدقه‌سر‌شماها‌نیست،
دیگه‌رقابت‌وامنیت‌وسلامت‌انتخابات‌چیزی‌مضحک‌است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۰۷ شهريور ۱۴۰۲
با توجه به این وضعیت اسفبار اقتصادی، سقوط بورس و متضرر شدن حدود ۸ میلیون سهامدار بورسی و بی تفاوتی مسئولان نسبت به سقوط بورس و همچنین تورم ، بیکاری ، گرانی، کاهش ارزش پول ملی، اختلاس و دزدی ، رانت خواری ، رشوه، پارتی بازی در نهادها و سازمان‌ها، عمل نکردن مسئولان مملکتی به وعده ها و قول هایی که دادند و ..... انتظار دارید مردم در انتخابات شرکت کنند؟!!!!!!!!!!!!!!
عجب رویی دارین !!!!!!!!!!!!
آخرین اخبار