۳ روز گذشته تمرکز رسانهها و مسئولین صهیونیستی بر روی یک شخص (صالح العاروری) ساکن بیروت بوده است. تمرکزی که شامل تهدید به ترور تا تحلیل گفتگوهای یک هفته اخیرش با المیادین و الاقصی است. صالح العاروری نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس کیست؟ و چرا به تیتر یک دشمن تبدیل شده است؟
در مورد العاروری چه میگویند؟
دو گفتگوی رسانهای مفصل در کنار چند اظهارنظر مطبوعاتی از العاروری در هفته گذشته، موجب شد العاروری به تیتر یک صهیونیستها تبدیل شود. معروفترین و مهمترین واکنش به نتانیاهو برمی گردد که در جلسه کابینه (یکشنبه ۵ شهریور) صراحتاً با آوردن نام این رهبر حماس، او را تهدید به ترور کرد. البته تهدیدی که چند ساعت بعد با انتشار عکسی از سوی حماس پاسخ داده شد:
هم چنین روز گذشته یدیعوت آحارونوت در مطلبی به مفصل در مورد العاروری نوشت: «فعالیتهای العاروری باعث کشته شدن ۳۵ اسرائیلی از ابتدای سال شدهاست. اسرائیل مدتی است که علاقهمند به ترور العاروری است، زیرا او را «سر مار» میدانند که میخواهد کرانه باختری را به انتفاضه جدیدی هدایت کند. العاروری در حالی که روی صندلی خود در بیروت است، همه چیز را در کرانه باختری جابه جا میکند.»
رسانههای صهیونیستی بارها به نقل از مقامات اسرائیلی اعلام کرده اند که العاروری همان کسی است که اساساً برای پرتاب موشک از جنوب لبنان در ماه رمضان چراغ سبز نشان داد، گامی که توازن بازدارندگی بین اسرائیل و لبنان را شکست.
هم چنین امیر بوخبوط تحلیلگر نظامی مشهور اسرائیل در خصوص او میگوید: «العاروری با تقویت روابط خود با حزبالله و ایران، نیرویی محلی متشکل از فلسطینیان حاضر در اردوگاههای جنوب لبنان را ایجاد کردهاست.» میخائیل میلشتاین فرمانده سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل در مورد العاروری معتقد است: «مقامات نظامی، اسرائیل را به ترور العاروری دعوت و این فراخوان را برای جلوگیری از اتحاد عرصههای نبرد علیه اسرائیل اعلام کردهاست.» هم چنین ایتان دانجوت از نظامیان بلندپایه ذخیره ارتش گفته: «العاروری خطرناکترین عضو حماس است و کشتن شمار بیشتری از اسرائیلیها اولویت اوست.»
جملات بالا، همگی در روزهای اخیر علیه این رهبر خاص حماس بیان شده است. سخنانی که در مقابل سخنان علنی او در مصاحبهها بود. مهمترین سخن او عبارت بود از: «زندگی در کرانه باختری برای اسموتریچ و بن غفیر ممنوع است، این سرزمین ماست و شهرکسازی در کرانه باختری غیرقابل قبول است. دشمن اشغالگر توان تحمل ضربات مقاومت را ندارد. تهدیدهای اسرائیل حتی ذرهای باورها، موضع و مسیر من را تغییر نمیدهد. معتقدم که این دولت و کابینه امنیتی آن در حال بررسی یک سری اقدامات هستند که منجر به یک جنگ همهجانبه در منطقه میشود… جنگ تمام عیار اجتناب ناپذیر است؛ ما به عنوان مقاومت، محور مقاومت، مردم و ملت خواستار این نبرد همهجانبه هستیم.»
العاروری کیست؟ این تهدیدها جدید است؟
العاروری از شخصیتهای مشهور گردانهای قسام است که پس از چندین سال تجربه زندانی از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۱ در تبادل مشهور شالیت همراه با بسیاری از دیگر رهبران فلسطینی، مانند یحیی سنوار از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شد. روزنامه یدیعوت آحارونوت در سال ۲۰۱۸ در خصوص العاروری مینویسد: «العاروری برنامهریز عملیاتهای مسلحانه حماس شخص دوم حماس شده و انتخاب وی برای این جایگاه تکمیل تغییر ساختار رهبری حماس پس از انتخاب یحیی سنوار به عنوان مسئول حماس در غزه به شمار میرود. العاروری در کرانه باختری متولد شده و در آنجا رشد کرد و ۱۸ سال از عمر خود را در زندانهای اسرائیلی به سر برد. وی به راحتی به زبان عبری سخن میگوید و با سرعت پلههای پیشرفت در رهبری حماس را پیمود و پس از آنکه در سوریه، ترکیه و قطر مسئول دفتر حماس بود هم اکنون در لبنان عهدهدار این مسئولیت است. در حالی که وی حملات حماس را از لبنان برنامهریزی میکند انتخاب این شخص برای این جایگاه موجب نگرانی اسرائیل شده است.
اما آنچه اهمیت و جایگاه العاروری را بیش از دیگر شخصیتهای فلسطینی برای صهیونیستها افزایش میدهد، سابقه وی در اقدامات نظامی او در کنار رابطه حسنه او با ایران، حزب الله و گروههای فلسطینی است. العاروری مسئول نظامی حماس در کرانه باختری بوده است. وی مسئولیت ربایش سه صهیونیست در سال ۲۰۱۴ (که بهانهی تلآویو برای آغاز جنگ ۵۱ روزه شد) را بر عهده گرفته است؛ لذا به همین دلیل العاروری به ادعای روزنامه هاآرتص و شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی، فرد شماره یک تحت تعقیب رژیم صهیونیستی است؛ لذا العاروری پس از چند سال اقامت در ترکیه با فشار صهیونیستها به آنکارا، این کشور را ترک کرد و به قطر رفت. یکی از مفاد قرارداد اسرائیل و ترکیه در سال ۲۰۱۵ اخراج صالح العاروری از استانبول بود و پس از آن بین اسرائیل و قطر توافق شد که وی پس از دو سال اقامت در دوحه از دوحه اخراج شود.
همچنین با آغاز بحران کشورهای عربی و قطر، العاروری دوحه را هم به مقصد بیروت کرد. اتفاقی که به ادعای روزنامههای صهیونیستی ناشی از فشار کشورهای عربی و تلآویو رخ داده است. به طور مثال آویگدور لیبرمن وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی پس از خروج العاروری از قطر در سخنانی گفته بود العاروری برای تقویت و آشتی روابط حزبالله لبنان و حماس به بیروت سفر کرده است. العاروری از سال ۲۰۱۵ رسماً در لیست سیاه تروریستی دولت آمریکا قرار گرفته است.
اما تهدید به ترور العاروری برای نخستین بار نیست. او از سالها قبل مورد توجه صهیونیستها بوده و اکنون به واسطه نقش او در وحده الساحات و آغاز میدانهای نبرد جدید علیه صهیونیستها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. سال ۲۰۲۱ و حتی قبلتر روزنامههایی، چون اسرائیل تایمز بارها از قرار داشتن العاروری در لیست ترور خبر داده بودند.
اکنون العاروری برای صهیونیستها به کابوسی تبدیل شده است که در حال ایجاد یک نظم جدید و میدان نبرد مشترک از غزه تا کرانه باختری و بیروت علیه امنیت آنهاست. ترور همیشه از اهرمهای کثیف صهیونیسم و یهود در تاریخ بوده است که تاکنون نتوانسته خللی در مسیر مقاومت ایجاد سازد.
مقاومت فلسطین به واسطه ماهیت حقیقت گونه و برافراشته شده از باور اسلامی و انسانی اش در دفاع از حق و سرزمین مقدس مسجدالاقصی، در طول تاریخش انسانهای بزرگ و با عزت نفسی پرورش داده است که شهادت و تهدید دشمن برایشان شیرین بوده و تغییری در مواضع شأن رخ نداده است. صالح العاروری یکی از همین انسانهای بزرگ است که چند دهه است از زندانهای سرزمینهای اشغالی تا بیروت، صهیونیستها را کلافه کرده و به مبارزه ادامه است. العاروری در مصاحبه ۲ شهریورماه (پنج شنبه) با شبکه ماهوارهای الاقصی بهترین پاسخ را به تهدیدات صهیونیستها داده است. جایی که میگوید: «یک روز لیبرمن وزیر جنگ بود و ادعا میکرد که اسماعیل هنیه را ترور و نابود خواهد کرد، اما اکنون در زبالهدان تاریخ قرار دارد و اسماعیل هنیه نیز همچنان در حال خدمت به ملت و قضیه فلسطین است. اشغالگران همچنین میخواستند محمد ضیف فرمانده کل قسام را ترور کنند، اما به یاری خداوند ضیف پیروزمند وارد قدس خواهد شد و اشغالگران از صفحه تاریخ محو خواهند شد.»
منبع: مهر