بهنام هنرور با بیان اینکه بر اساس برآوردها، حدود ۵۵۰ هزار کودک در کل کشور سرپرست خود را به دلیل شیوع کرونا ویروس از دست دادهاند، گفت: تعداد این کودکان در فارس حدود ۳ تا ۴ هزار نفر تخمین زده میشود.
او با اشاره به اینکه بعضی کودکان، هر دو سرپرست خود را براثر ابتلا به کروناویروس از دست دادهاند، گفت: تاکنون اقدام موثر و همه جانبهای در زمینه شناسایی و به ویژه مراقبت همه جانبه سلامت جسمی و روانی این کودکان و نوجوانان انجام نشده است.
هنرور گفت: بررسی شواهد نشان میدهد که تعدادی از این کودکان با انواع خشونت، بزهکاری، ترک مدرسه، افت تحصیلی، انواع گوناگون عوارض جسمی و روانی همچون خودکشی، اضطراب و افسردگی و عوارض ناشی از سوگ ناتمام از دست دادن والدین، مشکلات تغذیهای و اقتصادی و فقر ناشی از بیسرپرستی و یا بدسرپرستی متعاقب فقدان یک و یا هر دو والد مواجه شدهاند که اثرات کوتاه و درازمدت آن برای خود این کودکان، اطرافیان و جامعه غیرقابل جبران خواهد بود.
او با یادآوری اینکه هنوز و همچنان بیشتر توجه مسئولین و جامعه بر بیماری کرونا و پیشگیری و درمان آن متمرکز شده است، گفت: اگر برنامهریزی مناسبی نداشته باشیم، عوارض این همهگیری در پساکرونا، متوجه کل جامعه خواهد بود.
هنرور گفت: برای اولین بار در کشور با شناسایی، آسیب شناسی، طراحی و اجرای برنامه مراقبتی همه جانبه جسمی و به خصوص روانی برای این کودکان و به ویژه دانش آموزان در فارس، برای جلوگیری و یا کاهش عوارض همهگیری کووید۱۹ در دوران پساکرونا در دستور کار قرار گرفت که امیدواریم بتوان الگوی مناسبی برای اجرا در این زمینه در سطح کشور ارائه کنیم.
او گفت: تاکنون ۱۵۰ فرد زیر ۱۸ ساله که سرپرست خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند در شیراز و ۲۰۰ نفر در دیگر شهرستانهای فارس شناسایی شدهاند؛ برای این افراد بستههای حمایتی و مراقبتی جامع و کاملاً رایگان، شامل معاینه، خدمات و مشاورههای پزشکی و آزمایشگاهی، روانشناسی و روانپزشکی، تغذیه و تحصیلی پیشبینی و ارائه شده است.
عضو مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس با اشاره به ادامه این طرح تا نیمه شهریور امسال، گفت: افراد میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این ظرفیت، طی روزهای شنبه تا چهارشنبه با شماره ۰۹۳۹۳۲۸۹۲۴۴ تماس گرفته یا پیامک ارسال کنند.