با اعلام نتایج کنکور سراسری، نفرات برتر هر گروه آزمایشی در مناطق مختلف مشخص شدند و امسال در خراسان جنوبی، شهرستان بیرجند موفق به کسب چندین رتبه برتر شده است.
دانش آموزان بیرجندی امسال موفق شدند ۳ رتبه زیر ۲۰ در کنکور سراسری کسب کنند.
۳ دانش آموزی که موفق به کسب رتبههای زیر ۲۰ در منطقه ۲ شدند، فارغ التحصیلان رشتههای علوم انسانی و ریاضی بودند که در مدارس نمونه تربیت، تیزهوشان شهید بهشتی و استعدادهای درخشان فرزانگان مرکز استان تحصیل کرده اند.
ناامیدی با جا زدن فرق دارد/ تمرکز بر هدف، مهمترین نکته برای موفقیت
یکی از دارندگان رتبه زیر ۲۰ در بیرجند، علی زیبا دانش آموز دبیرستان نمونه تربیت بیرجند است که در کنکور سراسری ۱۴۰۲، موفق به کسب رتبه ۱۱ منطقه ۲ شد.
علی زیبا دارنده رتبه ۱۱ کنکور علوم انسانی در خصوص نتیجه کنکور گفت: راضی به حکمت خداوند هستم، اما میتوانستم با کمی دقت، رتبه تک رقمی نیز به دست آورم.
او با بیان اینکه مدیریت استرس در کنکور ضروری است افزود: زمانی این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند که کنکور سطح بالایی داشته باشد و سخت باشد که امسال این گونه بوده است.
زیبا اظهار کرد: با آمادگی علمی که داشتم توانستم در جلسه کنکور این استرس را مدیریت کنم و به خوبی از پس سوالات برآیم.
دارنده رتبه ۱۱ کنکور انسانی از بیرجند تصریح کرد:، چون کنکور به سمت مفهومی شدن سوالات پیش میرود، باید استراتژی و راهبرد مطالعه را نیز به این سو سوق داد و آزمونهای زیادی را حل کرد تا مشکلات برطرف شود.
او ادامه داد: همه دانش آموزان کنکوری نقاط ضعفی در مطالب دارند، اما تلاش رتبههای برتر این است که بتوانند تا حد زیادی، این نقاط ضعف را به نقطه قوت خود تبدیل کنند و این رمز موفقیت بیشتر افراد است.
زیبا با اشاره به اینکه کتب درسی منبع اصلی آزمون کنکور هستند، عنوان کرد: با این وجود کتب درسی هم نواقصی دارند و هم به تمامی جنبههای مطلب اشاره نکرده اند که این موضوع سبب میشود دانش آموز برای تسلط هر چه بیشتر به مطلب، به کتب کمک درسی مراجعه کند.
این دانش آموز موفق کنکوری، ناامیدی را با جا زدن و کنار کشیدن از کار متفاوت دانست و گفت: روزهایی بوده که به دلیل حجم بالای مطالب و کار خسته شوم، اما دوباره شروع کرده ام و اکنون به این رتبه و جایگاه رسیده ام.
او بیان کرد: یادآوری هدف و تبدیل نقاط ضعف به قوت بسیار مهم است تا فرد بتواند تلاش بیشتری کند.
زیبا با بیان اینکه باید استراتژی مشخصی برای ساعات مطالعه داشت تصریح کرد: روزهایی که به مدرسه میرفتم بین ۶ الی ۷ ساعت و در روزهای تعطیل نیز بین ۱۰ الی ۱۲ ساعت مطالعه میکردم و به طور جدی از تابستان منتهی به کنکور برنامه مطالعاتی خود را شروع کردم.
این دانش آموز بیرجندی گفت: دانش آموزان سعی کنند به دور از حواشی تنها به هدف خود تمرکز کنند تا در امتحانات نهایی، کنکور و سایر آزمونها موفق باشند.
او با اشاره به اینکه علاقه به انسانی داشتم و آن را انتخاب کرده ام، اظهار کرد: دانش آموزان مدرسه و دوستان هم میتوانند برای موفقیت یک نفر نقش موثری داشته باشند و قرارگیری در جو درس خوان ها، بسیار مهم است.
زیبا گفت: هدفم برای آینده این است که بتوانم برای جامعه مفید و موثر باشم.
موفقهای کنکور، بهتر از بقیه نقاط ضعف را به نقطه قوت تبدیل میکنند
یکی دیگر از دانش آموزان موفق کنکور سراسری، امیررضا جعفری دانش آموز فارغ التحصیل رشته ریاضی فیزیک است که رتبه ۱۶ منطقه ۲ کشور را به دست آورده است.
امیررضا جعفری دانش آموز موفق بیرجندی گفت: در کنکور دی و تیر، درصدهای خوبی را توانستم از درسهای فیزیک و شیمی به دست آورم به طوری که در کنکور تیر، در فیزیک درصد ۹۶ را کسب کردم.
او افزود: این تصور درستی نیست که رتبه برتر در جایی ضعف ندارد، بلکه این دانش آموزان بهتر از پس حل کردن مشکلات درسی بر میآیند و من از ابتدا در درس گسسته مشکل داشتم، ولی در کنکور دی، ۵ سوال را از آن پاسخ دادم و هر ۵ سوال درست بود.
بیشتر بخوانید
جعفری با اشاره به اینکه از رتبه خود راضی است، بیان کرد: کتاب درسی و کمک درسی مکمل یکدیگرند و بدون هر کدام نمیتوان به نتیجه رسید؛ مثلا در شیمی بیشتر سوالات از متن کتاب درسی است، ولی در بعضی دروس باید ریزه کاریهای کتاب کمک درسی را در نظر گرفت.
این فارغ التحصیل کنکوری گفت: یکی از کارکردهای کتاب کمک درسی مهارت پیدا کردن در تست زنی است.
او در خصوص استراتژی مطالعه خود گفت: با قطعی شدن برگزاری کنکور در دی، سعی کردم دروس تخصصی را تا قبل از آن تاریخ تجمیع کنم و آنها را مطالعه کنم و توانستم با ساخت پیش زمینه از آن ها، درصدهای خود را بالا ببرم.
جعفری با بیان اینکه برخی دروس در کنکور سختتر بودند، اظهار کرد: باید با مدیریت استرس در جلسه کنکور این موضوع را هضم و مدیریت کرد تا دچار مشکل نشد.
این دانش آموز بیرجندی گفت: از شهریور منتهی به دی مطالعه جدی خود را آغاز کردم و اگر بخواهم درباره مدرسه بگویم، باید چنین بگویم که این میتواند شخصی باشد و در بعضی افراد موثر باشد و برای برخیها موثر نباشد.
او با تأکید بر اینکه نقطه قوتش این بوده که ناامید نشده است، گفت: اگر کسی شکستی هم خورد باید دوباره شروع کند نه اینکه ناامید شود.
جعفری با اشاره به اینکه بالا یا پایین بودن ساعت مطالعه بستگی به استعداد شخصی فرد دارد تصریح کرد: من با مطالعه روزی ۶ ساعت به موفقیت رسیدم، ولی این را اصلا به بقیه پیشنهاد نمیکنم، چون استعدادها متفاوت است.
این فارغ التحصیل بیرجندی اظهار کرد: بهترین توصیه برای کنکوریها این است که نباید خود را با بقیه مقایسه کنیم و تنها رسیدن به دانشگاه مورد علاقه را از عمق وجود باور کنیم و برای آن تلاش کنیم.
او گفت: رشته مورد علاقه ام مهندسی کامپیوتر بوده و میخواهم در دانشگاه صنعتی شریف تحصیل کنم.
مطالعه هوشمند و تبدیل کمال گرایی به واقعیت، رمز موفقیت در کنکور
دیگر دانش آموز موفق که در دبیرستان فرزانگان تحصیل کرده و فارغ التحصیل شده، پردیس مرادی است که در کنکور رتبه ۱۷ منطقه ۲ را در رشته ریاضی به دست آورده است.
با این داوطلب کنکوری نیز گفتگو کردیم.
پردیس مرادی در این گفتگو با اشاره به اینکه در درس فیزیک بهترین عملکرد را در کنکور داشته است، گفت: توانستم در کنکور تیر، این درس را ۹۲ درصد پاسخ دهم.
او افزود: یکی از دروسی که در آن کمتر از حد انتظارم نتیجه گرفتم، ریاضی بود و دلیلش هم این بود که چندین سوال کنکور را غلط پاسخ دادم و دلیل پاسخهای اشتباه، نادیده گرفتن سوالاتی بود که میتوانستم با صرف زمان بیشتر، به آنها پاسخ درست بدهم.
مرادی با اشاره به اینکه در باقی دروس مدیریت خوبی در جلسه کنکور داشته ام، اظهار کرد: یکی از دلایل موفقیت را آزاد کردن ذهنم از استرس درس ریاضی پس از پاسخ دادن به سوالات آن درس میدانم؛ به این معنی که با تحویل دفترچه درس ریاضی، استرس را هم با همان دفترچه تحویل دادم و به پاسخگویی درس شیمی و فیزیک مشغول شدم.
دانش آموز فارغ التحصیل بیرجندی بیان کرد: سعی میکردم برای مطالعه دروس، هوشمندانه درس بخوانم و راهبرد من این بود که نکات مربوط به درسها را در مرتبه دوم و سوم مطالعه یادآوری و درک کنم و سطح تستها را در هر مرتبه از مطالعه بالاتر ببرم.
او ادامه داد: برای درس شیمی از ۲ منبع استفاده میکردم تا همه نکات را جمع آوری کنم و این موضوع مرا بسیار جلو انداخت، زیرا میتوانستم با رو به رو شدن با مطلب جدید، مطالب قدیمی را هم در ذهنم به خط کرده و یادآوری کنم.
مرادی با اشاره به اینکه در درس هندسه درگیری بیشتری داشته است، گفت: این درگیری ذهنی با این درس عملکردم را بسیار کاهش داد.
این دانش آموز مدرسه فرزانگان بیرجند عنوان کرد: روزهای ناامیدی را پشت سر هم داشتم و در روزهای فروردین و اردیبهشت، کمال گرایی میکردم و این موضوع سبب ناامیدی میشد.
او گفت: در چنین شرایطی سعی کردم کمال گراییم را با تلاش بیشتر جبران کنم.
پردیس مرادی با بیان اینکه از مرداد پارسال مطالعه جدی خود برای کنکور را آغاز کرده است، اظهار کرد: مهمترین نکته برای کنکوریها این است که خود، علایق، استعدادها و نقاط ضعفشان را بشناسند تا بتوانند بر اساس آن تصمیم بگیرند.
این فارغ التحصیل رشته ریاضی عنوان کرد: مدرسه نقش زیادی در موفقیت دارد و در صورتی که مدرسه بتواند فضای درسی سالمی را مهیا کند، محصلین نیز این موضوع را درک خواهند کرد و تلاش بیشتری خواهند داشت.
او با بیان اینکه همیشه به این فکر میکردم که میتوانم در ادامه زندگی خلاقیت را چاشنی کار کنم و چیزهای جدیدی به دنیا اضافه کنم، بیان کرد: با این دیدگاه به کامپیوتر و برنامه نویسی علاقمند شدم و فکر میکنم انتخابم برای تحصیل در رشته ریاضی کاملا درست بوده و در ادامه هم این حوزه را ادامه میدهم.
مرادی با اشاره به اینکه میخواهد در رشته کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف تحصیل کند، گفت: هیچ گاه برنامه بسته شدهای برای آینده نداشته ام، چون میدانم با ورود به دانشگاه و زندگی جدید، مسیرهای جدیدتری نمایان میشوند که باید از آنها بهره گرفت.
کسب ۶۴ رتبه زیر هزار کنکور
امسال دانش آموزان بیرجندی موفق شدند ۶۴ رتبه زیر هزار کسب کنند.
بهدانی مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند گفت: پارسال رتبه زیر ۲۰ در شهرستان بیرجند نداشته ایم، اما امسال موفق شده ایم ۳ رتبه زیر ۲۰ در کنکور سراسری کسب کنیم.
او افزود: ۱۲ نفر نیز از دانش آموزان بیرجندی در کنکور سراسری ۱۴۰۲ موفق به کسب رتبه زیر ۱۰۰ شده اند و ۶۴ دانش آموز نیز رتبه زیر هزار کسب کرده اند.
بهدانی با اشاره به رشد رتبههای زیر ۱۰۰ و هزار شهرستان بیرجند بیان کرد: امسال ۲ هزار کلاس دوازدهمی در کنکور سراسری شرکت کرده اند و افرادی که پشت کنکور بوده اند نیز از شهرستان بیرجند در آزمون سراسری حضور یافته اند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند در خصوص ارتقای وضعیت تحصیلی دانش آموزان عنوان کرد: یکی از اقدامات انجام شده برای این موضوع برگزاری امتحانات شبه نهایی بود تا آمادگی دانش آموزان برای امتحانات نهایی افزایش یابد.
او با بیان اینکه اعتکاف نوروزی نیز در برخی مدارس اجرا شد، گفت: این موضوع به منظور مطالعه هدفمند در دوران نوروز برای دانش آموزان کنکوری صورت گرفت و با تحلیل امتحانات نهایی سالهای گذشته، سعی شد تا گامی برای افزایش سطح معدل امتحانات نهایی برداشته شود.
بهدانی گفت: شهرستان بیرجند در سطح کشور، امسال موفق به کسب رتبه هشتم در معدل امتحانات نهایی شد.
رتبه دوم خراسان جنوبی در امتحانات نهایی/ ۸ نفر زیر ۱۰۰ کنکور شدند
خراسان جنوبی امسال در امتحانات نهایی موفق به کسب رتبه دوم شد و دانش آموزان علوم انسانی استان، رتبه اول معدل امتحانات نهایی را کسب کردند.
۳ دانش آموز بیرجندی در کنکور سراسری نیز موفق به کسب رتبههای زیر ۲۰ شدند و ۱۲ نفر رتبههای زیر ۱۰۰ را کسب کردند.
با انجام طرحهای مختلف از جمله برگزاری امتحانات شبه نهایی و اعتکاف علمی میتوان سطح علمی دانش آموزان استان را ارتقاء داد و شاهد رتبههای برتر بیشتری در سالهای آینده بود.
آدم غصه اش می گیره