سید عماد شاهرخی ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و…، گفت: در این انقلاب فرصت خدمتگذاری به همه داده شده است؛ لذا شعار دولت سیزدهم؛ خدمت بی منت، پیشرفت، آبادانی و حرکت رو به جلو است بنابراین اگر همه با هم باشیم میتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم و بتوانیم با بهره وری در بخش کشاورزی و تولید؛ خدمت بی منتی را داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: هر کجا آبادانی رخ داده است قطعا بیش از همه؛ مردم آن منطقه پیشتاز بوده اند و ثابت کرده اند که خواستن توانستن است.
شاهرخی تصریح کرد: واقعیت این است که امروزه کشاورزی سنتی جواب نمیدهد و با افزایش قیمت ها، خدمات قبل از تولید و… حتما باید بهره وری را افزایش دهیم که بخشی انتخاب رقم بذر مناسب، رعایت توصیه کارشناسان، استفاده از ادوات و.. است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: معتقدم اگر آموزش و ترویج به معنای واقعی و درست ارائه شود و کشاورزان نیز به آموزش و ترویج و توصیههای عمل کنند لرستان توان این را دارد که غذای ۴ استان را تامین کند.
وی افزود: از ۱۲۳ هزار هکتار گندم تحویلی در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۵۰۰ هزار تن در امروز رسیده ایم؛ بنابراین باید به این سمت و سو حرکت کنیم که کار را به کشاورزی صنعتی سوق دهیم.
شاهرخی تصریح کرد: برای رعایت تناوب کشت، میتوان از گیاهان دارویی، علوفه ای، دانههای روغنی و… استفاده شوند و با تناوب کشت به سمت کاهش بیماریها، افزایش تولید و بالا بردن بهره وری حرکت کنیم تا کشاورزی معیشتی را به سمت کشاورزی اقتصاد محور و با اشتغال و درآمد پایدار پیش ببریم.
وی اظهار کرد: در این راستا باید از فرصت صدا و سیما، جراید و روزنامه ها، فضای مجازی و… استفاده کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش به اشتغال در روستاها گریزی زد و گفت: یکی از برنامههای دولت سیزدهم اشتغال در روستاهاست این موضوع برای سال ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفته است تا روستاها را به سمت مولد و اشتغالزا بودن پیش ببریم.
وی اضافه کرد: با توجه به افزایش ارزش زمین و مهاجرت معکوس به روستاها، وظیفه سازمان جهاد کشاورزی در جهت حرکت به سمت اشتغالزایی، تولید و… سنگین میکند.
شاهرخی گفت: در این راستا کارهای خوبی با کمک کمیته امداد خمینی، بنیاد برکت و بنیاد علوی صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: این آمادگی وجود دارد که تسهیلات ۴ درصدی به روستاییان پرداخت شود به گونهای که در جهت پرورش مرغ بومی فعالیت کنند. تسهیلات برای خرید قفس، خرید جوجه، و.. پرداخت میشود و رابطی تعیین میشود تا محصول از طریق اتحادیه تعاونی خرید کنند.
وی تصریح کرد: با این روش اشتغال و اقتصاد چندین خانوار در روستاها تامین میشود.
شاهرخی عنوان کرد: موضوع دیگر؛ فعالیت در حوزه گلخانههای کوچک مقیاس است. به گونهای که حیاط خانههای روستایی با متراژ پایین میتوانند محل دیگری برای ایجاد اشتغال و تولید باشند.
وی افزود: مباحث تولید آموزش داده میشود و محصول به صورت تضمینی توسط اتحادیه تعاونی خریداری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: این دو محور میتواند در بحث اشتغال و تولید در روستاها مثمرثمر باشد. اهالی روستا با هم متحد شوند و تعاونی تشکیل دهند یا تعاونی یک راهبر برای آنها تعیین کند.
وی گفت: شوراهای روستا، دهیاریها و… پای کار باشند و در جهت توسعه و رونق در روستا اقدامات مطلوب را به سرانجام برسانند.
شاهرخی در بخش دیگری از صحبت هایش به گسترش مشاغل خانگی در روستا اشاره کرد و گفت: لرستان میتواند به قطب مشاغل خانگی در حوزه تولید فرش و گلیم خانگی تبدیل شویم.
وی ادامه داد: هر چند این موضوع در حوزه کار ما نیست، اما بعنوان ترویج آن در روستاها میتوانیم اقدامات خاصی را انجام دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: باید به سمت یکپارچه سازی اراضی پیش برویم تا بتوانیم با تولید با دانش فنی، رعایت تناوب کشت و اجرای سیستمهای ابیاری نوین و… میزان بهره وری و درآمد را تا ۴ برابر افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: در دولت سیزدهم میتوانیم دستاوردهای بزرگی را در بخش کشاورزی داشته باشیم.