دکتر علیپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بررسیها بر روی ۱۸۰ هزار شهروند مازندرانی انجام و مشخص شد حدود ۵۰ درصد سطح ویتامین دی ناکافی دارند
او افزود: میزان مناسب ویتامین دی در بدن ۳۰ نانوگرم در میلی لیتراست، اما نیمی از این افراد زیر این میزان و ۲۷ درصد افراد نیز زیر ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر داشتند که نگران کننده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: ارزیابیها نشان میدهد در برخی شهرستانها میزان کمبود ویتامین دی حدود ۷۰ درصد است
دکتر علیپور با بیان اینکه نور آفتاب و تامین غذای مناسب حاوی ویتامین دی دو راه حل برای درمان فقر ویتامین دی است، گفت:نتایج بررسیها نشان میدهد بیشتر افرادی که کمبود ویتامین دی دارند به این موضوع اهمیت ندادند
او اجرای برنامههای آموزشی و طرح مکمل یاری ویتامین دی با هدف آگاه سازی مردم را از جمله برنامههای دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد و افزود: پویش مصرف ماهانه ویتامین دی ابتدای هر ماه در سراسر استان برگزار میشود تا مردم نسبت به لزوم استفاده از قرصهای ویتامین دی حساستر شوند
ویتامین دی محلول در چربی است و در بافتهای چربی بدن ذخیره میشود، این ویتامین به طور طبیعی در بعضی غذاها وجود دارد، به بعضی غذاها میتواند اضافه یشود و به صورت مکمل نیز در دسترس است
یکی دیگر از راههای جذب ویتامین دی قرار گرفتن در معرض نور خورشید است بگونهای که در برخی منابع آمده است۲۰ دقیقه ماندن در برابر نور خورشید با این شرط که ۴۰ درصد پوست بدن در معرض آفتاب باشد نیاز روزانه بدن به ویتامین دی را تأمین میکند.
عدم دریافت مقدار مناسب از نور خورشید و عدم مصرف غذاهای دارای این ویتامین، سبب نرمی استخوان در کودکان و ایجاد پاهای پرانتزی در سنین بالا، ریزش شدید مو، شکننده شدن ناخنها، ضعف عضلانی و ضعیف شدن ماهیچهها به ویژه در حین انجام فعالیت بدنی و ورزش و بیحالی و ناراحتی بدون دلیل میشود