عطاءالله رفیعی آتانی، رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره و رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، بر پژوهشیتر شدن مرکز تاکید کرد و گفت: هدف اصلی این جشنواره دستیابی به دستاوردهای جدید علمی است که از سوی پژوهشگران داخلی و خارجی در حوزه مدیریت شهری و روستایی ارائه خواهد شد.
وی تاکید کرد: دبیرخانه جشنواره نسبت به شناسایی و ارزیابی برترینهای حوزه مدیریت شهری و روستایی اقدام خواهد نمود و ایدههای شاخص شناسایی شده، از طریق مرکز مطالعات به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با تاکید بر اینکه ایجاد فضای تعاملی در جامعه علمی و ایجاد بستر لازم جهت گفتمان شهری جزو اهداف اساسی این جشنواره است، اظهار کرد: در این دوره، کاربست و تحقق پذیری طرحهای پژوهشی مورد تاکید قرار خواهد گرفت و باید عملگرایانهتر به ارزیابی پروژهها بپردازیم.
رئیس شورای سیاست گذاری ادامه داد: در این دوره جشنواره، وجهه بین المللی مطرح شده است، چرا که باید حرف جهان را بشنویم و برای آنها ایده داشته باشیم.
لزوم بهرهگیری از تجارب سازمانهای بینالمللی در پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری
مهدی جمالینژاد، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور نیز با حضور در این جلسه با تاکید بر اینکه باید به دنبال راه حلهای عملی باشیم، گفت: مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با برگزاری چنین جشنوارههایی میتواند برای رفع مسائل، راهحلهای میانبر و موثر ارائه نماید.
وی افزود: باید در جشنواره مذکور ارائه تجارب سازمانهای بینالمللی را شاهد باشیم و شهرداران استانهای مختلف نیز حضور داشته باشند، چراکه این امر زمینه طرح نوآورانه و خلاقانه مسائل را به دنبال خواهد داشت.
میثم مظفر، عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیته بودجه این شورا نیز اظهار کرد: کاربست پژوهشی یک رویکرد است و میتوان در ارزیابی همه محورها مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به برگزاری پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و دهمین دوره جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی در آذرماه سال جاری، گفت: باید به صورت تخصصی راجع به راهبردها صحبت کنیم و عدالت شهری را مد نظر قرار دهیم؛ همچنین باید از دانش و تجربیاتی که تجمیع شده استفاده حداکثری صورت گیرد تا یک خروجی معین تدوین شود.
تاکید بر توجه ویژه به برنامه هفتم کشور و برنامه چهارم توسعه مدیریت شهری تهران در محورهای جشنواره
احمد صادقی، عضو شورای شهر تهران و نیز عضو شورای سیاست گذاری پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری، گفت: بر اساس آسیب شناسی و دیدگاههای نظری که شورای ششم آغاز کرده، برنامه چهارم توسعه مدیریت شهری شهر تهران مصوب شده است که محورهای جشنواره را میتوان بر این اساس تعیین کرد.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال دستیابی به شهر و شهروند هوشمند هستیم، عنوان کرد: در آستانه نهایی شدن برنامه هفتم توسعه کشور هستیم، لذا ضرورت دارد در تدوین محورهای جشنواره، به این برنامه هم توجه شود.
جواد وزیری، رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز با حضور در این جلسه عنوان کرد: باید در خصوص راهبردهای مدیریتی شهر تهران بحث و گفتگوهای سامانهمندی انجام شود. وی افزود: ما در پژوهشها به دنبال ایجاد فهم مشترک هستیم، لذا باید طرح مساله نوشته شود و عدالت جغرافیایی نیز مورد توجه قرار گیرد.
بهرهگیری از سیاست همسایگی و فرصتهای موجود
موسی پورموسوی، مشاور عالی رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران، از دیگر حاضران در این جلسه، با تاکید بر اینکه جشنواره مذکور به دنبال معرفی افرادی است که حل مشکلات و راهبرد آنها را در دستور کار دارند، گفت: خوشبختانه در این دولت سیاست همسایگی دنبال میشود، ما نیز باید آن را مبنای کار قرار دهیم و در پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری از کشورهای همسایه جهت مشارکت و حضور در تهران دعوت کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: طی دو دهه اخیر شهرگریزی رخ داده است و نواحی روستایی تحت اشغال درآمدند، از این رو عدالت جغرافیایی و عدالت توزیعی باید در مقالات و طرحها مورد توجه قرار گیرد. مشاور عالی رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بر عدالت به عنوان یکی از محورهای ویژه جشنواره تاکید کرد.