علیرضا تقوی گفت: بایدن به توافق با ایران احتیاج دارد، اما تاکنون در خصوص پرونده ایران هیچ موفقیتی نداشته و همین مساله تبدیل به پاشنه آشیل دموکرات‌ها در انتخابات آتی ریاست جمهوری خواهد شد.

روزنامه گاردین چاپ انگلیس روز گذشته در گزارش مبسوطی به فقدان یکپارچگی در سیاست خارجی آمریکا پرداخت و تاکید کرد که عدم موفقیت واشنگتن در پرونده‌های مهم خارجی نظیر اوکراین، موضوع چین و پرونده ایران باعث شده تا ابهاماتی جدی در خصوص نظام تک‌قطبی در جهان ایجاد شود.

این روزنامه معتبر انگلیسی در ادامه تصریح می‌کند که وضعیت فعلی موجب شده تا جهان در یک مرحله گذاری قرار بگیرد و یک نظام چند قطبی در حال شکل‌گیری باشد. وضعیتی که در آن کشور‌ها حاضر نیستند تا همچون گذشته تابع محض آمریکایی‌ها باشند. ناکامی آمریکا در عرصه سیاست خارجی موجب شده تا نه تنها وضعیت آمریکا در جهان بی‌اعتبار شود بلکه جایگاه دموکرات‌ها در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری بسیار متزلزل شود. در این بین و با توافق تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا، انتقادات کنگره از کاخ سفید اتفاقا بیشتر از گذشته هم شد.

علیرضا تقوی درباره تاثیر نزدیک بودن انتخابات آمریکا با توافق این کشور برای تبادل زندانیان با ایران و آزادی منابع بلوکه شدن کشورمان گفت: بایدن بسیار به این توافق احتیاج دارد. یک سال دیگر انتخابات ریاست جمهوری ایالت متحده است و او در خصوص برنامه اتمی ایران هیچ موفقیتی نداشه و شاید نداشتن این اتفاق برگ برنده‌ای برای ترامپ و جمهوری خواهان می‌شد که به راست گرا‌ها در اسرائیل نزدیک‌تر هستند و کشور ما نیز خیلی تمایل ندارد که آن ها روی کار بیایند و یعنی اگر بخواهیم بین بد و بدتر انتخاب کنیم، بایدن که فردی ضعیف و غیر مقتدر است برای ما حضورش بهتر است.  

وی افزود: ما در این مدت نفت خود را چند برابر گذشته به فروش رساندیم. نفتکش‌های آمریکای توقیف شدند. برنامه هسته‌ای خود را پیش بردیم بدون اینکه با مانع جدی از طرف آمریکایی‌ها مواجه شود، پس این رئیس جمهور ضعیف به نسبت ترامپی که اولویت خود را حمایت از رژیم صهیونیستی و مقابله با ایران گذاشته است بهتر است و ما چندان تمایل به حضور فردی مثل ترامپ نیستیم.

تقوی گفت: این توافق نه یک پیروزی و نه یک شکست بزرگ محسوب نمی شود . اما از طرفی برای ما نوعی پیروزی به ارمغان آورده است. به این دلیل که ایران بدون آن که به صورت راهبردی برنامه اتمی خود را کنار بگذارد دارایی‌های خود را آزاد کرده است. این نکته اول است. عده‌ای می‌گویند در برابر غذا و دارو بوده حرف درست نیست چرا که کالا‌های غیر تحریمی تنها غذا و دارو نیست و کالا‌های دیگر نیز شامل می‌شود.

نکته دیگر آن است که ایران نفت خود را از راه‌های دیگری می‌فروشد و صادر می‌کند و پول ان را به صورت غیر رسمی وارد می‌کند. این که عده‌ای می‌گویند این توافق چندان برای ما مهم نبوده غلط است. پول‌هایی که آزاد می‌شود مربوط به گذشته بوده و قطعا با آن کالا‌های غیر تحریمی وارد می‌شود و ذخیره ارز بانک مرکزی هم حفظ خواهدشد. این توافق را می‌توان پیروزیی دانست، بدون آن که سیاست‌های خود را تغییر دهیم به آن رسیدیم و این نکته مهمی است.

وی درباره نگاه‌ها در آمریکا به این توافق گفت: آمریکایی‌ها از این توافق احساس شکست می‌کنند. یعنی اگر بررسی شود آمریکای‌ها عمدتا عنوان می‌کنند که این توافق برای آن‌ها شکست است، اما طرفداران دولت بایدن از این توافق به عنوان پیروزی یاد می‌کنند و عنوان می‌کنند که بالاخره توانستیم چرخه برنامه اتمی ایران رو کند کنیم. اما این که آیا به شکلی راهبردی برنامه هسته‌ای ایران را از بین ببرند می‌توان به جد گفت که خیر.  

وی افزود: برنامه هسته‌ای ایران به سال ۲۰۱۸ باز نخواهد گشت. احساس می‌کنم حتی دشمنان کشورمان نیز در این توافق معتقد هستند که ما پیروزی مهمی را کسب کرده ایم. اما حالا شاید نیاز نباشد این پیروزی را خیلی بزرگ و برجسته کنیم. این اتفاق کاملا به نفع جمهوری اسلامی بود و ما توانستیم هم برنامه هسته‌ای خود را جلو ببریم و هم به توافقی مهم دست یابیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۱۹ شهريور ۱۴۰۲
ما باید فرصت شناس باشیم و هر جا رو که دشمن میزنه بقول یکی از شهدا بزرگوار طرف خودی و منفعت کشور انجاست حتی اگر توافق باشه .نفع کشور و ملت ما باشه به جهنم که اون یکی نفع داره و انتخاب میشه یا نه .از ترامپ جانی قاتل سردار دلها و ابومهدی که بهتره
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۱۸:۲۳ ۱۹ شهريور ۱۴۰۲
با توجه به اینکه رئیس جمهور های آمریکا در مناظرات انتخاباتی خود اولویت خود را به طور صریح در مناظرات انتخاباتی بیان می کنند اولویت اول ترامپ ایران بود بولتون گفت ایرانیان چهلمین سال پیروزی انقلاب خود را نخواهند دید اما حاج قاسم خود را هم فدایی ایران و هم فدایی نظام جمهوری اسلامی کرد و الحق و انصاف در روز تشییع جنازه او کمال امتنان و شکر ملت ایران حتی آنانی که با نظام زاویه داشتن را به عینه دیدیم او رفت تا ایران و نظام بماند و امروزه هم عصبانیت اپوزيسيون دست و پا چلفت جمهوری اسلامی هم ناشی از همین است اینک که دمکرات‌ها که این آقا مجسمه آنان است و آقا و خانم کلینتون بعنوان رئیس جمهور در آمریکا در حال حکومت کردن هستند و از آن‌جایی که اولویت خود را مهار چین اعلام کردن پس خود آمریکا هم نیاز به این توافق دارد که این یک سال پیش روی را به مهار چین پرداخته و طبق یک سنت دیرینه در آمریکا سال آخر به امور داخلی بپردازد والله اگر آمریکا غیر از این عمل کند به منافع چین و روسیه در جهان خدمات شایانی انجام داده است هرچند که تا امروز از علاف شدن آمریکا در برجام و خاورمیانه چین و روسیه بیشترین استفاده بهینه را بردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
میخواد مردم دنیا رو از خودش راضی کنه تا دنیا تو انتخابات بهش کمک کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
مرگ بر امریکا
آخرین اخبار