صلاح محمدی سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سردشت گفت: این اقامتگاههای بومگردی در مناطق روستایی و مناطق هدف گردشگری این شهرستان به منظور پذیرش و اسکان مسافران و گردشگران و آشنایی آنان با فرهنگ و آداب و رسوم مردم این مناطق راهاندازی شده است.
وی اضافه کرد: هر واحد بوم گردی ضمن ایجاد اشتغال، منبع خوبی برای تامین درآمد پایدار برای خانوادهها و حتی اهالی روستا ایجاد میکند.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سردشت افزود: وجود یک اقامتگاه بومگردی فرصت مناسبی است تا گردشگران ضمن گردشگری در هر منطقه و بازدید از جاذبههای توریستی، حس زیستن به سبک سنتی را نیز تجربه کنند.
وی ادامه داد: بومگردی فقط به وجود یک اقامتگاه و خانه بومگردی و اقامت در آن خلاصه نمیشود، بلکه زندگی باید در آن واحد بومگردی جریان داشته باشد، به گونهای که وقتی گردشگر به یک مکان سفر میکند باید با زندگی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، هنری، صنایع دستی و خوراک آن منطقه آشنا شود.
محمدی با اشاره به اینکه این شهرستان دارای سه روستای هدف گردشگری است، افزود: هم اکنون سه روستای «شلماش»، «موسالان» و «کانی کویز» از جمله روستاهای هدف گردشگری تعریف شده است و در آینده این تعداد به ۱۵ روستا افزایش پیدا میکند.
وی اضافه کرد: سردشت با قرار گرفتن در اقلیمی خاص دارای طبیعتی متنوع و شگفت انگیز است که از کوه تا دشت و جنگل تا دریاچه و رودخانه را در خود جای داده و قابلیت پذیرش مسافر در هر چهار فصل سال را دارد به طوری که ظرفیتی کم نظیر برای گردشگران را در این شهرستان مرزی فراهم کرده است.
دریاچه سد و رودخانه زاب و حاشیههای اطراف آنها، آبشار شلماش، آبشار رزگه و چکو، چشمه آب معدنی گراوان، گردنه زمزیران، دشت وزینه، تفرجگاههای خدر آباد، دره گرژال، بیوران و باساوه، زوران و باژار تنها بخشی از زیباییهای بیپایان این شهرستان است.
در سردشت ۲۸ هزار و ۹۴ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که ۹ هزار و ۷۷۸ هکتار آبی و ۱۸ هزار و ۳۱۶ هکتار به صورت دیم است؛ سالانه ۱۲۲ هزار تن انواع محصولات دامی، آبزی، زراعی و باغی در سردشت تولید میشود.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.