موقعیت خاص جغرافیایی استان کرمان و نزدیکی با استانهای مرزی کشور سبب شده آمار قاچاق روزانه سوخت فزاینده باشد؛ از عوارض قاچاق سوخت غیر از هدر رفت ثروت ملی و آمار بالای تلفات و حوادث جاده ای، نیاز بیش از مصرف به این فراورده نفتی است که سبب ساز مشکل برای شهروندانی که درگیر قاچاق نیستند نیز میشود.
کدینگ نام یکی از طرحهایی است که با هدف جلوگیری از قاچاق سوخت در دستور کار قرار گرفته تا کارتهای سوخت از سایر مناطق اجازه سوخت گیری نداشته باشند و درواقع جلو قاچاق گرفته شود؛ گویا اجرای طرح کدینگ در کرمان سبب هجوم برخی مردم به جایگاهها شده و مصرف را بالا برده است.
معاون عمرانی فرمانداری بم در این زمینه معتقد است که مسائل مربوط به اجرای طرح کدینگ و نیز شایعه افزایش قیمت بنزین در سه روز منتهی به پایان هفته سبب صف سوخت در شهرستان شده است؛ شلوغی جایگاهها در شرایطی رقم خورده که حتی نمودار بنزین وارد شده به شهرستان نیز نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته افزایشی بوده است.
صادق داداللهپور روز پنجشنبه در خصوص صفهای طولانی جایگاههای سوخت بم گفت: از ۲ هفته قبل تیمهای نظارتی بابت کارتهای مهاجر و سوختبرها تشکیل شد و فضای ناایمنی برای سوخت برها ایجاد شده بود که حدود ۷۰ درصد توانسته بودیم مشکلات مربوط را حل و فصل کنیم.
وی افزود: مردم به دنبال خبرهای مبنی بر اجرای طرح کدینگ به تعداد بیشتری به جایگاههای سوخت مراجعه کردند و فکر میکنند باید کارتها خالی شود تا با اجرای طرح کدینگ مشکلی برایشان رخ ندهد.
معاون عمرانی فرمانداری بم ادامه داد: در اجرای طرح کدینگ هر شخصی که در چهار یا پنج ماه اخیر در استان کرمان سوخت گیری کرده باشد بهعلاوه پلاکهای بومی استان کرمان همگی میتوانند سوختگیری را به روال عادی انجام دهند.
به گفته وی، حتی برای سوختگیری خودروهای مسافران عبوری و افرادی که به هر علت کارت سوخت ندارند نیز ۲ جایگاه در سطح شهر بم و شهرهای اطراف در نظر گرفته شده است.
دادالله پور خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح کدینگ تمام تمهیدات لازم اندیشیده شده است و قرار نیست که شخصی با اجرای این طرح اذیت شود.
وی اضافه کرد:همچنین در سطح کشور شایعهای مبنی بر افزایش قیمت بنزین شد که این موضوع کاملا تکذیب شد.
دادالله پور درباره وضعیت تامین سوخت بنزین نیز گفت: در همین هفته اخیر ۱۶۰ هزار لیتر بیشتر از ماه و هفته گذشته بنزین در سطح شهرستان بم مصرف شده، جایگاهی که ۳۲ هزار لیتر سوخت وارد میشد، به مدت ۲ روز در مخزن میماند و مردم از آن استفاده میکردند، اکنون طی ۶ ساعت تمام میشود.
معاون عمرانی فرمانداری بم در پاسخ به اینکه آیا شروع فصل برداشت خرما نیز تاثیری در استفاده بیشتر مردم از سوخت دارد یا خیر گفت: طبق آمار سال گذشته در فصل برداشت خرما تقریبا ۴۳ درصد بنزین بیشتر آوردیم، اما اکنون مصرف بیش از سالهای گذشته است.
به گفته وی در سه روز اخیر افزون بر ۵۰۰ هزار لیتر بنزین وارد جایگاههای سوخت شهرستان بم شده است، اما مردم همچنان صفهای طولانی تشکیل میدهند.
شهرستان بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان قرار گرفته است.