از بین فعالیتهای پژوهشی متعد که در سال گذشته در حوزه پژوهش و فناوری به اجرا درآمده است میتوان به مواردی مانند استحصال نمونه آزمایشگاهی پروتئین نوترکیب تریپسین دارای کاربردهای گوناگون آزمایشگاهی و زیستی، بررسی ایمنی و اثربخشی استفاده از زخم پوش زیستی Acell plus در درمان زخم مزمن پای دیابتی نوروپاتیک، طراحی کیت انجماد بافت چربی برای پیوند بیماران کاندید لیپوفیلیگ و کنترل اپتوژنتیکی تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی به استئوسیت اشاره کرد.
مجموعه فعالیتهایی که در حوزه پژوهش و فناوری در جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران در حال انجام است در راستای ماموریت این سازمان و در زمینه فناوریهایی است که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم میتواند باعث تسریع روند ترمیم زخمهای مزمن شود و فرایند ترمیم بافت را بهبود بخشد.
این فناوریها از اقدامات موثر در پیشگیری از ابتلا به زخمهای مزمن شروع شده و تا انجام مطالعات پایه و کاربردی، انجام مطالعات حیوانی و نیز انجام کارآزماییهای بالینی مقتضی برای دسترسی به محصولات مناسب برای استفاده در روند درمان زخمهای مزمن به انجام میرسد، از این طریق بطور طبیعی ارتقای سلامت افراد جامعه مورد هدف قرار میگیرد.
از آنجا که بیشتر فعالیتهای پژوهشی انجام شده یا در حال اجرا در سازمان علوم پزشکی تهران با رویکرد حل مشکل و مبتنی بر نیازهای جامعه طراحی میشود، بنابراین میتوان ادعا کرد که بیش از ۸۰ درصد فعالیتهای حوزه پژوهش در راستای خدمت رسانی به آحاد جامعه (مردم) است.
با توجه به این که بدنه اصلی ساختار پژوهشی این سازمان از فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شده ارتباط و تعامل سازنده بین پژوهشگران و اعضای هیات علمی با بدنه دانشگاهی، اساتید و نخبگان و دانشجویان از نقاط قوت این سازمان به حساب میآید و این مجموعه تلاش داشته تا همواره در بخشهای گوناگون تحقیقاتی بتواند از پتانسیلهای ارزشمند اساتید و محققان علاقمند به فعالیت در زمینههای مورد علاقه طرفین بهرهمند شود.
برنامههای آینده
این برنامهها مبتنی بر ارائه نمونه محصولات کاربردی در تسریع روند بهبود زخمهای مزمن به عنوان یکی از معضلات موجود در حوزه سلامت جامعه، توسعه فرهنگ سلامت در راستای ارائه برنامههای پیشگیرانه از ابتلا به زخمهای مزمن از طریق اصلاح رفتارهای سبک زندگی، ارائه راه کارهایی برای کاهش هزینههای مراقبت و درمان زخمهای مزمن در سطح جامعه متمرکز شده است.
همچنین تشکیل مرکز نوآوری وشتابدهی در مجاورت حوزه پژوهشی و برگزاری رویدادهای استارتاپی فرصت مغتنمی را برای پژوهشگران حوزه زخم و ترمیم بافت مهیا کرده تا بتوانند ضمن تعامل بیشتر با شرکتهای دانش بنیان فعال در این زمینه نسبت به تبادل دانش و تجربیات بین گروههای پژوهشی معاونت با شرکتهای دانش بنیان مستقر در مرکز نوآوری و شتابدهی فعالانهتر عمل کنند....
جایگاه استارت آپها و فناوریهای جدید در برنامهها
نظر به ماهیت فناورانه فعالیتهای حوزه پژوهشی شرکت در برنامههای استارتاپی و فعالیتهای پژوهشی مبتنی بر تولید محصول از برنامههای اصلی حوزه پژوهش و فناوری به حساب میآید و میتوان آن را جزء جدایی ناپذیر تلقی کرد و برای این منظور تیمهای مشورتی خاص برای توسعه این دیدگاهها در معاونت پژوهشی تشکیل شده است.
با توجه به این که بیشتر فعالیتهای پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران بر تولید نمونه محصولات کاربردی در زمینه تشخیص، درمان یا پیشگیری از ابتلا به زخمهای مزمن تدوین شده، توسعه این محصولات خواهد توانست با ایجاد شرایط مناسب برای تاسیس شرکتهای دانش بنیان زمینه مناسب برای اشتغال نیروهای نخبه و جوان را در این شرکتها مهیا کنند.