رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم گفت: الحاق این اراضی با توسعه افقی بسیاری از مشکلات کنونی قم در مسئله خدمات زائر، نارسایی‌های حمل‌ونقلی و ... را برطرف می‌کند.

محمدحسین دهناد گفت: حدود ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی در اطراف مسجد مقدس جمکران و منطقه ۵ شهرداری قم شناسایی شده که قابلیت الحاق و توسعه افقی شهر و رفع بسیاری از مشکلات کنونی شهر قم را دارد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: در صورتی که این اراضی که در مجاورت و نزدیکی شهر قم واقع شده به حریم شهری اضافه شود بخش مهمی از نارسایی و نیاز‌های حیاتی شهر قم در مباحث خدماتی، حمل‌ونقلی، استقبال از زائران، توسعه سرانه‌های گردشگری مذهبی، خدمات زائر و ... را برطرف می‌کند.

دهناد با اشاره به راهکار عملیاتی حل بخشی از معضلات مهم شهر قم، بیان کرد: در گام نخست باید طرح جامع شهر قم به‌روزرسانی و در گام دوم تغییرات انجام شده در طرح تفصیلی شهر بارگذاری شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اهمیت الحاق این اراضی به حریم شهری قم، عنوان کرد: برای اینکه در محدوده مسجد مقدس جمکران بتوانیم یک پایانه جامع حمل‌ونقلی با درنظرگرفتن دسترسی‌های مشترک پایانه ریلی، مترو، اتوبوس‌های درون و برون‌شهری و قطار سریع‌السیر را داشته باشیم نیازمند پهنه‌های جدیدی هستیم.

دهناد از عدم تناسب بین ورودی و خروجی خودرو‌ها در مناسبت‌های ملی و مذهبی به‌عنوان یکی از مشکلات اساسی پیرامون مسجد مقدس جمکران یاد کرد و افزود: در صورت الحاق این اراضی امکان احداث بلوار حجت (عج)، برای ایجاد دسترسی خودرو‌ها به کمربندی شهید سلیمانی فراهم می‌شود که با این طرح بخش قابل‌توجهی از مشکلات جاری کنونی برطرف می‌شود همچنین هم‌زمان با تکمیل بلوار حجت (عج)، امکان تکمیل احداث و تکمیل محور به‌موازات بلوار پیامبر اعظم نیز فراهم می‌شود که همه این‌ها در قالب پایانه جامع حمل‌ونقلی مسجد جمکران تعریف خواهند شد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم با تاکید مجدد بر اهمیت الحاق این اراضی ۴ هزار و ۵۰۰ هکتاری برای توسعه افقی شهر و کاهش مشکلات جاری کنونی شهر قم، گفت: تعریف کاربری‌هایی مانند شهرک زائر با تمام خدمات پیرامون آن می‌تواند شهر قم را از نظر خدمت‌رسانی اصولی به زائران و کاستن از مشکلات ترافیکی، کمبود سرانه‌ها و خلأ‌های خدمت‌رسانی چند قدم به‌پیش ببرد.

او عنوان کرد: قم جزو شهر‌های متراکم کشور بشمار می‌رود و نیاز به توسعه افقی برای حل چالش‌های کنونی آن کاملاً ضرورت دارد.

دهناد گفت: در حال حاضر، برنامه‌ریزی‌های مختلف و طراحی‌های متعدد برای توسعه‌های شهری پیرامون مسجد مقدس جمکران صورت‌گرفته، ولی عدم یکپارچگی و انسجام بین طرح‌ها و عدم وجود ارادهٔ لازم برای پیاده‌سازی آن‌ها از مهم‌ترین مشکلات است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اهمیت توجه ویژه به محدوده‌های شهری پیرامون مسجد مقدس جمکران، آن را کانون مهم توسعهٔ شهر دانست و افزود: این امر باید به‌عنوان یک ماموریت مهم برای شهرداری قم و دیگر دستگاه‌های مرتبط تعریف شده و با رویکرد پیاده‌سازی زیرساخت‌های دائمی، برای زائران و مجاوران پیگیری شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.