رئیس بخش تحقیقات سبزی و صیفی گفت: ۶ رقم هیبرید سبزی و صیفی شامل ۳ رقم گوجه‌فرنگی و ۳ رقم فلفل در مرحله ثبت قرار دارد.

 ۶ رقم هیبرید سبزی و صیفی شامل ۳ رقم گوجه‌فرنگی و ۳ رقم فلفل در مرحله ثبت قرار دارد.

رئیس بخش تحقیقات سبزی و صیفی و حبوبات آبی این موسسه گفت: تاکنون ۴۰ رقم سبزی و صیفی توسط موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر معرفی و ثبت شده و ۳۸ رقم نیز در دست معرفی می‌باشد.

موسی پورگرجی افزود: ما در معرفی بذور سبزی و صیفی و حبوبات آبی به دنبال افزایش کیفیت، افزایش عملکرد تولید و مقاومت و تحمل به آفات و بیماری‌ها در راستای پایداری تولید هستیم.

او شناسایی منابع ژنتیکی و انتقال آن به ارقام را یکی از برنامه‌ها و اقدامات این بخش تحقیقاتی خواند و گفت: در این بخش برای شناسایی و انتقال ۴ منبع ژنتیکی مانند مقاومت و متحمل بودن، برنامه‌ریزی شده است.

پور گرجی رئیس بخش تحقیقات سبزی و صیفی و حبوبات آبی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، افزایش خصوصیت انبارداری محصولات سبزی و صیفی و‌ حبوبات آبی را از دیگر برنامه‌ها و طرح‌های تحقیقات این بخش اعلام کرد و گفت: در کشور ۳۵ تا ۳۰ درصد ضایعات پس از برداشت در حوزه سبزی و صیفی و حبوبات آبی داریم و ما به دنبال آن هستیم که خصوصیت انبارداری این محصولات را افزایش دهیم.

او در همین حال از معرفی یک رقم پیاز با نام مروارید با استفاده از منابع ژنتیکی خبر داد و گفت: پتانسیل عملکرد این رقم در مزرعه تحقیقاتی ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن در هکتار در فضای باز است.

پورگرجی ادامه داد: عوامل جانبی مانند مدیریت مزرعه و برداشت مکانیزه تاثیر زیادی در دستیابی به سقف عملکرد تولید این رقم دارد.

او گفت: خاصیت انبارداری رقم مروارید دو تا سه ماه بیشتر از متوسط کشوری است.

رئیس بخش تحقیقات سبزی و صیفی و حبوبات آبی گفت: امسال حدود ۲۰۰ کیلوگرم بذر رقم مروارید برای کشت در مناطق روز بلند و در نیمه شمالی کشور توزیع کرده‌ایم و توسعه کشت آن نیاز به کارهای ترویجی دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار