وزیر بهداشت با تاکید بر این که جوانی جمعیت مسئله نخست وزارت بهداشت است، از رسانه ملی خواست که این موضوع را به عنوان ماموریت ویژه پیگیری کند.

نوزدهمین نشست قرارگاه ملی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با حضور بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ستاد مرکزی این وزارتخانه برگزار شد.

عین اللهی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حاشیه این نشست در در خصوص جزئیات و مصوبات نوزدهمین قرارگاه جمعیت اظهار داشت: در این جلسه همه ادارات کل و معاونت‌هایی که در پیشبرد سیاست جوانی جمعیت موثرند، در جلسه حضور داشتند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که جوانی جمعیت دغدغه اصلی است، خاطرنشان کرد: همواره در نشست‌های کارشناسی و مدیریتی خود به این مسئله مهم و حیاتی توجه داریم؛ زیرا یکی از تهدیداتی که آینده کشور ما را به مخاطره می‌اندازد مسئله سالخوردگی جمعیت است.

عین اللهی گفت: پیشنهاد ما این است که رسانه ملی شبکه‌ای با هدف فرهنگسازی در حوزه جوانی جمعیت راه اندازی کند و یا سهم قابل توجهی از برنامه‌های شبکه‌های موجود خود را به جوانی جمعیت، مؤلفه‌ها و راهکار‌های آن اختصاص دهد.

به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موضوع جوانی جمعیت، مسئله‌ای فرهنگی و ملی است و به میزانی که بتوان سهم عوامل فرهنگی را در این حوزه تقویت کرد، موفقیت‌ها بیشتر خواهد شد.

عین اللهی با تاکید بر این که راهبرد‌های جوانی جمعیت بر اساس قانون مصوب مجلس اجرایی می‌ شوند، گفت: در ماده ۲۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصریح شده است که دستیاران و دانشجویان دارای فرزند از مزایای ویژه‌ای بهره‌مند شوند. بنابراین تسهیلات کاری از جمله مرخصی، کاهش نوبت‌های شب کاری و موافقت با میهمانی در دانشگاه دیگر برای بانوان باردار و دارای فرزند کوچک در نظر گرفته شده است.

عین اللهی با بیان این که قانون جوانی جمعیت برای دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان یک شاخص عملکردی در نظر گرفته شده است و بر اساس آن برای هر دانشگاه کارنامه صادر می‌شود، گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور موظفند در ارتباط با جوانی جمعیت همچون ستاد مرکزی، کارگروه و کمیته‌های عملیاتی تشکیل دهند و اقدامات خود را به ما منعکس کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص جوانی جمعیت و حمایت از خانواده رتبه نخست را نسبت به سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کسب کرده است.

عین اللهی ادامه داد: در هر استان یک مرکز ناباروری سطح ۳ ایجاد شده است تا تمام خدمات ناباروری در مراکز دولتی انجام شوند و تحت پوشش بیمه باشند. با این حال در حال حاضر ۵۰ درصد ظرفیت مراکز خدمات درمان ناباروری خالی است. حال آن که افراد می‌توانند به این مراکز مراجعه و درمان خود را تحت پوشش بیمه انجام دهند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در درمان ناباروری زمان مهم است و این کار باید در زمان خود انجام شود؛ چرا که با به تاخیر انداختن، ممکن است فرصت طلایی درمان از دست برود.

عین اللهی با بیان این که ۶۰ مرکز درمان ناباروری سطح ۲ در سراسر کشور ایجاد شده اند، افزود: استفاده از طب ایرانی در درمان ناباروری آغاز شده و خدمات درمانی بر مبنای طب ایرانی به زوج‌های نابارور ارائه می‌شود که بعضی از این خدمات تحت پوشش بیمه قرار دارند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از اهداف ما این است که نسبت سزارین به زایمان طبیعی را به کمتر از ۲۰ درصد برسانیم و مراکز درمانی بر این اساس رتبه بندی می‌شوند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که در حوزه جوانی جمعیت تمام نهاد‌های فرهنگی همچون صدا و سیما و شهرداری‌ها به میدان بیایند تا شاخص‌های جمعیتی توانمند و قدرتمند دست یافتنی شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سین شین
۱۳:۱۳ ۲۲ مرداد ۱۴۰۲
جمعیت به نظر من فقط نیاز به حمایت داره
همه جانبه
جوان هایی که شغل با درامد مناسب داشته باشن
بتوانن خانه تهیه کنن
هزینه های زندگی رو تامین کنن
در ادامه برای بارداری ، زایمان و هزینه های بچه و مراقب از اون ها هم امکانات خوب و فراوان در نظر گرفته بشه

به خدا دیگه مشکل جمعیت نداریم
آخرین اخبار