سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور در برنامه گفتگوی ویژه خبری که با موضوع نقش آفرینی نخبگان و فرهنگیان در انتخابات مجلس پخش شد، با اشاره به حضور قابل توجه در پیش ثبت نامهای انتخابات مجلس گفت: با توجه به اینکه یک روز دیگر به پایان پیش ثبت نامها باقی مانده، اما استقبال بسیار خوبی را شاهد بودیم و انشالله حضور پرشور و باشکوه مردم در انتخابات پیش رو را هم شاهد خواهیم بود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره اهمیت حضور نخبگان فرهنگی در مجلس گفت: اولویت فرهنگ مانند علم و اقتصاد است. اگر در مقطع کنونی روی بحث اقتصاد و تولید بیشتر تاکید میشود به خاطر شرایط خاصی است که ما داریم وگرنه رهبر انقلاب همواره به مسائل فرهنگی تاکید داشتند.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب در دولت نهم فرمودند که از چهره فرهنگ رفع مظلومیت شود که بر همین مبنا در دولت دهم در همه استانها کاگروه فرهنگ و هنر تشکیل شد و مصوبات خوبی هم داشت که بسیاری از آن اجرایی و عملیاتی شد.
حسینی تصریح کرد: اینکه ما شاهد بودیم در ادوار مختلف به حضور در کمیسیون فرهنگی اقبال آنچنانی نبوده است یکی از دلایل آن همین است که چهرههای فرهنگی و هنری و ورزشی کمتر حضور داشته اند. یک دلیل هم به خاطر مسائل حوزه انتخابیه است که نمایندهها تلاش میکنند در کمیسیونی بروند که بیشتر در حوزه انتخابیه خودشان موثر باشند.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: مطالبه عمومی در مسائل فرهنگی شاید کمتر باشد و این میطلبد که فعالان فرهنگی بیشتر کار و تلاش کنند.
وی افزود: علیرغم اینکه فرهنگ حتی در مسائل اقتصادی تاثیرگذار است، اما بحث حضور در کمیسیون فرهنگی خیلی مورد استقبال قرار نمیگیرد.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس تصریح کرد: وقتی نمایندگان با حوزه فرهنگی آشنا باشند بهتر میتوانند مسائل را تشخیص بدهند و اولویتها را مشخص کنند. مثلا الان که بحث برنامه هفتم است اگر اعضای کمیسیون فرهنگی بتوانند در کمیسیون تلفیق مطالب را درست تبیین کنند میتوانند سایر اعضا را با خود همراه کنند.
وی اضافه کرد: شاید در برخی حوزهها که یک یا دو نماینده دارند خیلی امکان این نباشد که تخصصهای مختلف هم باشد، ولی در حوزههایی که تعداد نمایندگان آن زیاد است بهتر است تخصصهای مختلف مورد توجه قرار گیرد.
حسینی ادامه داد: به مسئله فرهنگ باید در مجلس توجه شود و نخبگان فرهنگی باید برای ورود به مجلس تلاش کنند، فعالان فرهنگی هم باید همت کنند و در جاهایی که لیست برای انتخابات ارائه میشود باید مسائل فرهنگ و هنر را هم مورد توجه قرار دهند.
وی ادامه داد: حضور نمایندگان که در حوزه فرهنگ و هنر تخصص داشته باشند به دولت و وزارت ارشاد میتواند کمک کند و اگر هم نقدی میشود نقد منصفانه و دقیقی خواهد بود.
حسینی تاکید کرد: الان ما در کمیسیون فرهنگی مجلس حداقل ۲ نفر را داریم که در عرصه فرهنگی تخصص دارند و این بسیار کمک کننده است و از این جهت توقع است افراد توانمند در این عرصه وارد مجلس شود.
معاون رئیس جمهور در بخش دیگری گفت: یکی از مباحث و انتظارات ما این بود که به قوانینی که در حوزه فرهنگی مصوب میشود نظارت کنند. در بحث عفاف و حجاب وظیفه دستگاهها مشخص شده است و نمایندگان میتوانند در این حوزه نظارت داشته باشند.
وی افزود: از همه افراد نخبه و صاحبان فکر و اندیشه و نخبگان فرهنگ و هنر دعوت میشود به عرصه انتخابات ورود کنند، احزاب هم در لیستهایی که ارائه میکنند به مسئله فرهنگ توجه کافی داشته باشند.
معاون رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ما در جنگ نرم هستیم، اظهار داشت: از این جهت نیاز داریم در مجلس چهرههای باشند که با این مقوله آشنا باشند و بدانند نوع مقابله با ناتوی فرهنگی چگونه است.
حسینی تصریح کرد: دست برتر ما در حوزههای فرهنگ است و علاوه بر تامین نیاز داخل برای خارج از کشور هم باید حرف برای گفتن داشته باشیم.