کارشناس سلامت نوزادان و شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:مادران وقتی چندین ساعت از شیرخوار خود دور هستند می‌توانند شیر خود را دوشیده و ذخیره کنند.

پروین قاسم پور، کارشناس سلامت نوزادان و شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: مادر برای دوشیدن و ذخیره شیر خود  باید از قبل وسایل مورد نیاز برای دوشیدن شیر را آماده کند.

به گفته وی، ظرفی از جنس شیشه یا پلاستیک سخت شفاف که در آن را بتوان پوشاند، برای این کار مناسب دانست. این ظرف باید با آب داغ و مایع ظرفشویی تمیز شده و با آب داغ به خوبی شسته شود.

قاسم پور افزود: پیش از دوشیدن شیر باید مادر دست‌ها و پستان خود را خوب بشوید.

به گفته وی، مادر می‌تواند شیر را مستقیماً در ظرف جمع‌آوری بدوشد و اگر آن را در چندین ظرف ذخیره می‌کند، باید روی هر ظرف تاریخ بنویسد.

قاسم پور با اشاره به اینکه شیر دوشیده شده باید هرچه زودتر مصرف شود، خاطرنشان کرد: سعی کنید ابتدا از شیر‌های قدیمی‌تر استفاده شود.

کارشناس برنامه‌های سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت درباره نحوه ذوب کردن شیر دوشیده شده منجمد، گفت: برای استفاده از شیر دوشیده منجمد شده باید آن را در یخچال بگذارید تا به آرامی ذوب شود و طی ۲۴ ساعت از آن استفاده کنید.

وی افزود: در صورت عجله برای استفاده از شیر دوشیده منجمد می‌توان آن را در یک ظرف آب ولرم ذوب کرد و طی یک ساعت همچنان که گرم است مصرف شود.

قاسم پور تاکید کرد: شیر دوشیده شده مادر را نباید بجوشانید و یا نباید در ماکروویو گرم کنید، چون بعضی از عناصر و مواد مغذی آن از بین می‌رود و همچنین می‌تواند دهان شیرخوار را بسوزاند.

کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت گفت: شیرمادر در جایخی یخچال تا دو هفته و در فریزر‌های خانگی تا سه ماه و در فریزر مستقل با انجماد عمیق تا ۶ ماه قابل نگهداری است.

وی برای نگهداری شیر مادر در یخچال دو تا چهار درجه سانتیگراد توصیه کرد: ظرف شیر را باید در سردترین قسمت یخچال قرار داد. بسیاری از یخچال‌ها درجه حرارت پایدار ندارند، بنابراین بهتر است شیر طی ۴۸ ساعت استفاده شود.

قاسم پور در مورد نگهداری شیر ذوب شده گفت: چنانچه شیر در یخچال ذوب شود تا ۲۴ ساعت قابل نگهداری است، ولی اگر با قرار دادن در ظرف آب ولرم ذوب شده است تا یک ساعت باید مصرف شود.

کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت تاکید کرد: هرگز شیر ذوب شده را دوباره منجمد نکنید.

به گفته وی، شیر دوشیده در دمای اتاق (درجه حرارت ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد) به مدت هشت ساعت و درجه حرارت ۲۵ تا ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت چهار ساعت قابل نگهداری و استفاده است.

کارشناس برنامه‌های سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت خاطرنشان کرد: تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات مشاوره‌ای به مادران شیرده در ساعات اداری را دارا هستند.

به گفته وی، این مشاورین شیردهی ضمن شرکت در دوره‌های آموزشی تئوری و عملی در تمامی مراکز و شبکه‌های بهداشت مشاوره‌های لازم را به مادران ارائه می‌دهند تا شیردهی موفقی را بدون نگرانی تجربه کنند.

قاسم پور خاطرنشان کرد: مادر در صورتی که مشکل شیردهی داشته باشد پس از مراجعه به واحد‌های بهداشتی ابتدا راهنمایی‌های لازم توسط مراقبان سلامت و بهورزان به وی ارائه می‌شود و در صورت نیاز به مراکز مشاوره شیردهی دانشگاه ارجاع می‌شود.

برچسب ها: شیر مادر ، شیرخوار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.