مشاعات ساختمان از جمله مواردی محسوب می‌شود که همواره بین اعضای یک ساختمان چالش‌هایی ایجاد می‌کند.

یکی از مشکلات رایج در بحث آپارتمان نشینی در رابطه با نحوه استفاده از مشاعات در ساختمان است.

به صورت کلی بخش‌های مختلف ساختمان به دو دسته اختصاصی و مشاعات تقسیم می‌شوند واحد شخصی هریک از ساکنین بخش اختصاصی او به علاوه پارکینگ و انباری است و غالب بخش‌های دیگر ساختمان مثل حیاط پشت، بام تمام راهروها، راه پله‌ها و پاگرد‌ها همگی مشاعی هستند حتی نمای ساختمان و بخش خارجی تمام دیوار‌های واحد‌های اختصاصی آپارتمان که به سمت راه رو راه پله و یا به طرف حیاط است و همینطور سقفی که به طرف پشت بام است مشاعی هستند.

اجازه استفاده و بهره برداری از فضا‌های مشاعی باید برای همه مالکان و ساکنان آپارتمان وجود داشته باشد؛ بنابراین برای استفاده اختصاصی از فضا‌های مشاعی و ایجاد تغییرات در آن‌ها باید همه ساکنین آن را مجاز کرده باشند به عنوان مثال همه ساکنین اجازه داده باشند که همسایه طبقه آخر می‌تواند از پاگرد پشت بام بالا برای گذاشتن وسایل و … استفاده کند.

همچنین عرف باید اجازه محل استفاده از فضای مشاعی را داده باشد، به عنوان مثال در بعضی از آپارتمان‌های تهران به نظر می‌رسد که عرف این است که افراد می‌توانند از فضای پشت آپارتمان خود برای گذاشتن جاکفشی استفاده کنند، اما در بعضی مناطق دیگر عرف محل این اجازه را نمی‌دهد پس اگر عرف اگر اجازه داد یا همه ساکنین به یک مالک اجازه دهند، اشکالی ندارد.


بیشتربخوانید


تمامی ساکنان باید اجازه دهند که اقدامی در فضای مشاعی صورت گیرد برای مثال تعیین محل پارک دوچرخه یا نصب تابلو در کنار درب ورودی باید به تصویب تمامی اهالی برسد. اگر اینگونه عمل نشود هر نوع استفاده مشاع دیگری در فضای مشاعی اشکال دارد.

یکی از فضا‌های مشاعی پاسیویی است که معمولاً در طبقه اول واقع می‌شود اگر برای این پاسیو از ابتدا درب وجود داشته باشد که طبقه همکف بتوانند از آن استفاده کند ظاهر قضیه این است که مالکان از اول اجازه دادند که مالک طبقه اول رفت و آمد در آن فضا داشته باشد و از آن فضا برای بعضی از کار‌ها استفاده کند، ولی گذاشتن بعضی از وسایلی که ممکن است از پاسیو دید داشته، باشد اجازه مالکین مشاعی را نیاز دارد.

همینطور سقف زدن بر روی پاسیو نیز حتی اگر از جهت مقررات شهرداری اشکال نداشته باشد، اما بازهم قطعاً نیاز به اجازه مالکین مشاعی دارد و بدون اجازه آن‌ها اجازه تصرف در این فضا وجود ندارد.

بر اساس این گزارش می‌توان به این نتیجه رسید که اگر بر خلاف موارد گفته شده اقدامی صورت گیرد هیئت مدیره یا هر یک از مالکانی که نسبت به آن‌ها زحمتی ایجاد شده می‌توانند دادخواست دهند و رفع تصرف شخص یا رفع مزاحمت را خواستار شوند به این منظور به دادگاه یا دفاتر خدمات قضائی مراجعه و دادخواست رفع تصرف علیه مالک مشاعی که بخشی از ساختمان را تصرف کرده یا مالک طبقه اول که پاسیو را سقف زده و در تصرف خود درآورده ارائه می‌دهند. در این موارد دادگاه حکم می‌دهد و رفع مزاحمت توسط دادگاه اجرا می‌شود.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.