این روزها شاهد بی رمقی در حوزه ساخت وساز هستیم و بسیاری از سازندگان با توجه به هزینه های ساخت انگیزه ای برای ورود به این بازار ندارند؛ کمبود مصالح ساختمانی و همچنین افزایش مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی از جمله عوامل اثر گذار در رکود ساخت وساز به شمار می رود.
به گفته کارشناسان، شرایط کنونی این بازار نیاز به یک تدبیر اساسی دارد به همین منظور دولت سعی کرده از طریق رایزنی با بانک ها برای پرداخت تسهیلات ساخت، بخشی از مشکلات حوزه ساخت و ساز را برطرف کند اما به نظر می رسد که بانک ها در این زمینه همکاری لازم را ندارند.
در همین رابطه روح الله اکبری دستیار ویژه وزیر راه وشهرسازی در حوزه مسکن اعلام کرد: در حال حاضر در تلاش هستیم که با تغییر فرمت ساخت مسکن و از طریق همکاری با شرکت های دانش بنیان مدت زمان ساخت مسکن را از ۳۶ ماه به ۱۸ ماه کاهش دهیم.
او ادامه داد: تمامی بانک ها باید تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن را پرداخت کنند، این دستور رئیس جمهور است و در قانون جهش تولید مسکن هم به این موضوع توجه ویژه ای شده است.
اکبری اظهار کرد: تذکرات لازم به بانک ها برای پرداخت تسهیلات ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن داده شده و هیچ یک از بانک ها نباید در این حوزه بی توجه باشند یا اقدام به پرداخت تسهیلات نکنند.
همچینن علیرضا جعفری مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: حوزه ساخت مسکن به ویژه در شهرهای جدید نیاز به تامین مالی دارد و برای ورود به پروژه های نهضت ملی مسکن باید تمامی بخش ها به ویژه بانک ها در حوزه پرداخت تسهیلات همکاری کنند تا شاهد تسریع در اجرای پروژه ها باشیم.
او ادامه داد: اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید به سرعت در حال انجام است و بخش عمده ای از پروژه ها هم در قالب طرح های خود مالکی و از طریق خود متقاضیان با دریافت تسهیلات ساخت اجرا می شود.
در شرایط کنونی سازندگان می گویند که برای تسریع در روند اجرای پروژه های ساختمانی باید تمامی دستگاه ها همکاری لازم را داشته باشند و یکی از بخش هایی که انتظار می رود در این حوزه ورود جدی تری داشته باشد نظام بانکی است.
غلامی یکی از سازندگان به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک ها در پرداخت تسهیلات باید همکاری بیشتری داشته باشند . اکنون برای دریافت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی باید چندین ماه به دنبال کاغذ بازی در بانک ها باشیم.
همچنين یونسی یکی دیگر از سازندگان می گوید: با وجود آنکه اعلام شده بود زمان صدور پروانه های ساختمانی از سوی شهرداری ها به دو ماه کاهش مییابد اما باید حداقل ۸ ما تا یک سال دنبال دریافت پروانه ساختمانی باشیم.
با توجه به آنکه اهرم اصلی رونق بازار مسکن و خروج این بازار از رکود، افزایش تولید است بنابراین باید تمامی دستگاه ها به ویژه بانک ها همکاری کامل برای پرداخت تسهیلات ساخت را داشته باشند.