محمدرضا امیرینژاد، سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان گفت: با تحویل کارگاه موزه میراث روستایی، پروژه مرمت و بازسازی خانههای این موزه در دستور کار قرار گرفت.
او افزود: با اختصاص اعتبار ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و پس از طی شدن مراحل اداری، با انتخاب پیمانکار ذی صلاح و تحویل کارگاه، عملیات مرمت و بازسازی سقف بامهای خانههای موزه میراث روستایی گیلان آغاز شد.
به گفته سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان، با توجه به معماری خاص ساختمانهای موزه میراث روستایی و نوع مصالح به کار رفته، لازم است هر چند سال یک بار نسبت به مرمت بناها اقدام مناسب انجام شود.
امیرینژاد موزه میراث روستایی گیلان را یکی از نفایس ملی استان دانست که به منظور انتقال آداب و رسوم و سنن به نسلهای آینده، حفظ و حراست از آن بسیار ضروری و از اولویتهای اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان است.
موزه میراث روستایی گیلان، نخستین و تنها موزه روستایی کشور به عنوان تجربهای ملی در زمینه صیانت از فرهنگ و معماری روستایی با موزه فضای باز است.
اندیشه ایجاد این موزه برای نخستین بار پس از زمین لرزه ۱۳۶۹ گیلان از سوی دکتر محمود طالقانی که زاده اسفند ماه ۱۳۲۴ در رشت است، مطرح و عملیات ساختمانی موزه در اردیبهشت ۱۳۸۴ آغاز شد.
موزه میراث روستایی گیلان در روستای ده بنه در محور سراوان - فومن قرار دارد و دارای ۲۸ مجموعه مسکونی (بیش از ۸۰ سازه) دوبارهسازی شده و هر مجموعه شامل خانه، بناهای جانبی (انبار برنج، تلمبار، طویله، لانه مرغ و ...) و باغ سبزیجات و صیفیجات است.