معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به اشاره به افزایش موارد ابتلا به مالاریا گفت: اتباع افغانستانی و پاکستانی غیر مجاز نقش اصلی در انتقال بیماری دارند.

طاهره بیگ زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه از ابتدای امسال تا کنون ۱۷ نفر در ۸ شهرستان جنوبی استان کرمان به این بیماری مبتلا شده اند، گفت: ۳ نفر در شهرستان رودبارجنوب شامل ۲پاکستاتی و یک افغانستاتی و ۵ نفر در شهرستان کهنوج شامل ۴ پاکستانی و یک افغانستانی و در شهرستان جیرفت ۹ نفر شامل ۸ افغانستانی و یک سرباز ایرانی که از محل خدمت خود در  مرز سراوان به شهر خود بازگشته بود، به این بیماری مبتلا شده اند.

اجرای کمپین خانه به خانه

بیگ زاده معضل ورود اتباع خارجی غیر مجاز از کشور‌های همسایه جنوب شرقی به کشور و انتقال آن‌ها از طریق استان سیستان و بلوچستان را دلیل شیوع و  افزایش آمار مبتلایان به مالاریا عنوان کرد و افزود: کمپین خانه به خانه در مناطق رودبارجنوب، اسلام آباد و زهکلوت به منظور بیماریابی در حال اجراست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت  اظهار داشت: از طریق شورا‌های اداری شهرستان‌های جنوبی و نیز ائمه جمعه این مناطق، آگاه سازی و اطلاع رسانی‌های لازم به مدیران و مردم صورت گرفته است.

او افزود: از پلیس خواسته ایم تا در صورت دستگیری باند‌های اتباع خارجی غیر مجاز، هماهنگی لازم با این معاونت، جهت تهیه نمونه گیری و تهیه لام آزمایشگاهی جهت بررسی در آزمایشگاه‌های مرتبط و بیمار یابی صورت پذیرد.

بیگ زاده گفت: دوره ۴ روزه بازآموزی آموزشی ویژه کادر آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی و بیمارستان‌های جنوب استان، برای اولین بار در کشور نیز به منظور تقویت بنیه علمی کادر آزمایشگاه‌ها، برگزار شده است.

 لزوم افزایش اعتبارات

او با اشاره به هزینه‌های بالای بیماریابی، تهیه لام و تجهیزات آزمایشگاهی و سمپاشی خواستار توجه ویژه وزارت بهداشت در خصوص تخصیص به موقع و افزایش اعتبارات مرتبط شد.

بیگ زاده، جمعیت تحت پوشش این دانشگاه را یک میلیون نفر اعلام کرد و گفت: جمعیت اتباع خارجی غیر مجاز   که تا کنون شناسایی شده اند ۲۰ هزار نفر می‌باشد.

او تصریح کرد: اتباع غیر مجاز که برخی از آن‌ها در افغانستان بطور ناقص درمان می‌شوند و تا چندین هفته می‌توانند ناقل انگل مالاریا باشند، متاسفانه دائما و  بطور قاچاقی در حال جابجایی و انتقال به سایر شهر‌ها می‌باشد که این امر می‌تواند در انتقال بیماری‌ها، خطر آفرین باشد.

او خواستار مشارکت همگانی در خصوص شناسایی کلونی‌های اتباع خارجی غیر مجاز برای بیماریابی و کنترل آن شد.

فعالیت ۴۸ پایگاه سلامت شهری

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اظهار داشت: در حال حاضر ۴۸ پایگاه سلامت شهری، ۹۰ مرکز جامع سلامت، ۴۲۵ خانه بهداشت روستایی و نیز ۷ مرکز بهداشت در شهرستان‌های تابعه این دانشگاه مشغول ارائه خدمات بهداشتی به مردم می‌باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار