وزارت امور خارجه فرانسه روز شنبه تأکید کرد پاریس «با قاطعیت» از تلاشهای اکواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) برای شکست دادن کودتا در نیجر حمایت میکند.
نظامیان بلوک غرب آفریقا، اکواس (ECOWAS) روز جمعه اعلام کردند که آماده مداخله علیه کودتاچیانی هستند که در ۲۶ ژوئیه در نیامی قدرت را به دست گرفتند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا روز جمعه پس از نشست روسای ستاد اکواس در ابوجا، نیجریه، به مطبوعات گفت: خطوط "مداخله نظامی احتمالی" علیه حکومت نظامی نیجر"تعریف شده است". نیجریه در حال حاضر ریاست اکواس را بر عهده دارد.
عبدالفتو موسی، کمیسر امور سیاسی و امنیتی گفت: «همه عناصر مداخله احتمالی در این نشست، از جمله منابع لازم، همچنین چگونگی و زمان اعزام نیرو بررسی شده است.
کودتاچیان قبلاً قول داده بودند که به «هر گونه تجاوز» از سوی اکواس یا یکی از کشورهای آن «پاسخ فوری» بدهند.
موسی با اشاره به "تصمیم عملیاتی که توسط سران کشورهای عضو اتحادیه اتخاذ خواهد شد" افزود: "اکواس قرار نیست به کودتاچیان بگوید که ما کی و کجا اقدام میکنیم. "
چندین ارتش غرب آفریقا، از جمله ارتش سنگال، قبلاً اعلام کرده بودند که آماده اعزام سرباز هستند.
اکواس در ۳۰ ژوئیه، با اعمال تحریمهای سنگین علیه نیامی، چهار روز پس از کودتا که منجر به سرنگونی محمد بازوم شد، به کودتاچیان هفت روز، یعنی تا دوشنبه ۷ اوت، مهلت داد تا رئیسجمهور را بهطور دموکراتیک به وظایف خود بازگرداند و با اکواس به زور متوسل خواهد شد.
با این حال، دو روز قبل از پایان اولتیماتوم، موسی روز جمعه اطمینان داد این بلوک غرب آفریقا همچنان از مسیر دیپلماتیک برای حل بحران - که بنین، کشور همسایه نیجر، نیز بر آن اصرار داشت- حمایت میکند. هیئت اکواس که یک شبه از پنجشنبه تا جمعه به نیامی اعزام شده بود، تنها پس از چند ساعت نیجر را ترک کرد.
این هیئت به ریاست عبدالسلامی ابوبکر، رئیس جمهور سابق نیجریه، نتوانست با رئیس حکومت نظامی، ژنرال عبدالرحمان چیانی یا رئیس جمهور سرنگون شده دیدار کند.
طبق گزارش "ساحل" روزنامه دولتی نیجریه، او در فرودگاه با سربازان کودتاگر درباره "آخرین پیشنهادات برای پایان دادن به بحران توسط اکواس" صحبت کرد.
دولت آلمان روز جمعه خواستار ادامه "تلاشهای میانجی گری" و اجتناب از هرگونه مداخله مسلحانه شد.