سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: مردم باید بیماری «تب کریمه کنگو» و توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.

مهدی فیضی امروز در بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در اردبیل با اشاره به شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده «کریمه کنگو» گفت: شهروندان توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با بیان اینکه برای جلوگیری از گسترش این بیماری ما سعی کردیم مراکز نگهداری دام را در مناطق مختلف مورد سمپاشی و عملیات ضدعفونی قرار دهیم، می گوید: از ابتدای امسال ۴۵۰ هزار مترمربع اماکن و جایگاه‌های نگهداری دام در استان سمپاشی شده و بر روی نزدیک به ۶۰ هزار رأس دام سمپاشی بدن دام انجام گرفته است.

او با تاکید بر رعایت نکات لازم برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری تصریح کرد: در صورت مشاهده علائم این بیماری که بیشتر شبیه به سرماخوردگی است، افراد باید به مراکز درمانی مراجعه کرده و تحت مداوا قرار گیرند که در صورت خونریزی و تشدید بیماری، امکان مداوا در کوتاه‌ترین زمان امکان‌پذیر نیست.

فیضی با بیان اینکه بیماری «تب کریمه کنگو» یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام و یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی‌دهنده‌ای است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود، گفت: با توجه به فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها، احتمال شیوع این بیماری مشترک وجود دارد بنابراین باید هوشیارانه اقدامات پیشگیرانه از جمله سمپاشی اماکن دامی و رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه حتماً مد نظر باشد.

او با تاکید بر اینکه باید از جداسازی و له‌کردن کنه‌های موجود بر روی دام‌ها پرهیز کرد، افزود: شهروندان آلایش خوراکی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی کد دار و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کرده و به هنگام خرید گوشت حتماً به مهر بهداشتی دامپزشکی بر روی لاشه دقت نمایند و اطمینان داشته باشند که گوشتی که از کشتارگاه استحصال و در چرخه مصرف وارد شده است فرآیند نگهداری لاشه در سردخانه ۴-۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت در این مراکز انجام شده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.