مناطق شرق استان اصفهان با پیشینههای چند هزار ساله مناطقی مناسب برای توسعه گردشگری و صنایع غیرآلاینده به شمار میرود، ساکنان این نواحی، سختکوش، هنرمند و مبدع، اما نیازمند توجه بیشترند.
از جمله مناطق شرق استان اصفهان، شهرستان کوهپایه با جمعیت بالغ بر ۲۷ هزار نفر در ۶۰ کیلومتری شرق اصفهان واقع است، این شهرستان با قدمت حدود سه هزار سال در محور ترانزیتی اصفهان به شرق و جنوب کشور قرار دارد.
شهرستان کوهپایه دارای ۲ بخش، چهار دهستان و سه شهر است و از شمال به شهرستان اردستان و شهرستان برخوار از غرب به شهرستان اصفهان از جنوب به شهرستان هرند و شهرستان ورزنه و از شرق به شهرستان نائین و استان یزد محدود میشود.
بخشداری این خطه در سال ۱۳۱۶ تاسیس شد و در سال ۱۳۴۲ به شهرداری و در نهایت در سال ۱۴۰۰ به شهرستان ارتقا پیدا کرد، بیشتر ساکنان آن را فرهنگیان و کارمندان تشکیل میدهند، اما هنرمندان و صنعتگران نیز در این شهرستان کم نیستند.
نگاهی به صنعت این خطه حاکیست که سه شهرک صنعتی در آن قرار دارد که برخورداری از ۱۰ هزار نیروی فنی و مهندسی بیشک میتواند با گسترش و افزایش تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی به ویژه در فناوریهای جدید و غیر آلاینده از از جمله عوامل توسعه استان به ویژه در نواحی شرقی باشد.
راهاندازی بندر خشک در این شهرستان مصوبه ملی گرفته است و انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان از این محدوده میگذرد، لذا این مقولهها نیز نکاتی مثبت برای پیشرفت شهرستان محسوب میشود.
شهر زیرزمینی ۳ طبقه متعلق به دوره ساسانیان در کنار دیگر اماکن تاریخی
از لحاظ میراث فرهنگی و گردشگری نیز، کوهپایه برگ برنده کم ندارد، وجود شهر زیرزمینی با سه طبقه که آن را به دوره ساسانیان نسبت میدهند قابلیت تبدیل به مجموعه بزرگ گردشگری را دارد و در صورت تحقق آن به منبع ثابت و دائم درآمدزایی تبدیل خواهد شد، این مکان باستانی توسط شهرداری کوهپایه در حال کاوش و نقشه برداریست و فعلا شرایط برای بازدید گردشگران مهیا نشده است.
به گفته رییس شورای اسلامی شهر کوهپایه، خانه شیخ جواهری از جمله دیگر اماکن ممتاز این خطه از حیث گردشگری است که اتمام عملیات ترمیم آن به توسعه این صنعت در شهرستان خواهد انجامید، همچنین مزرعه گردشگری معروف به حاج حسن کوهپایه محل تولید فیلم و سریال تاریخیست که اخیرا با اقدامات سرمایه گذار بخش خصوصی در حال بازسازی و مرمت است.
محمدعلی مومنیان با اشاره به تلاش نهادهای مختلف این شهرستان برای پیشرفت این دیار اظهارداشت: حمایت از مشاغل مرتبط با صنایع دستی مانند نقره کاری، قلمزنی و میناکاری از سوی بخش خصوصی دنبال میشود از سوی دیگر به جد به دنبال تکمیل مجتمع تجاری ورودی شهر در کنار میدان اصلی کوهپایه هستیم تا محلی مناسب و شایسته برای برای عرضه صنایع دستی این خطه بهوجود آید.
وی با اشاره به اینکه وجود قلعهها از جمله اماکن مورد علاقه گردشگران به شمار میرود، گفت: کاروانسرای شاه عباس در این شهرستان کاربری هتل پیدا کرده است و میهمانان متعددی همواره در آن اسکان مییابند.
وی تصریح کرد: کوهپایه دارای ۴ آب انبار معروف است و آب انبار حاج محمد جعفر کوهپایه اصلی ترین آنها به شمار میرود.
اراضی وسیع در شهرستان برای ایجاد مزارع تولید انرژی خورشیدی
رییس شورای اسلامی شهر کوهپایه با بیان اینکه این شهرستان از زمینهای مناسب برای ایجاد انواع زیرساختها برخوردار است، خاطرنشان کرد: اراضی وسیع اطراف شهر با تعامل با اداره کل راه و شهرسازی استان میتواند برای ایجاد مزارع تولید انرژی خورشیدی و یا تولید انرژی با توربینهای بادی اختصاص یابد که این امر سبب تحول در تولید پاک و بدون آلایندگی انرژی برق را به دنبال خواهد داشت و از طرف دیگر درآمدزایی را برای این خطه به ارمغان خواهد آورد.
مومنیان به فعالیت تلاشگران صنعت کشاورزی در شهرستان با وجود مشکل منابع آبی اشاره و تصریح کرد: عناب، زعفران، گندم، جو و شماری از دیگر محصولات جمله تولیدات این منطقه است.
وی با بیان اینکه توسعه شهری از جمله نکات قابل توجه این خطه است، اظهارداشت: تعامل شهردار جدید کوهپایه با مردم و سایر دستگاهها سبب شده است که پروژهها بهخوبی پیش برود و افزایش همکاریها شتاب پیشرفت منطقه را افزایش میدهد.
پنج پروژه با هدف توسعه شهری در کوهپایه
رییس شورای شهر در مورد شماری از پروژهها و طرح های کوهپایه گفت: پنج پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد، میدان ورودی و خروجی از جمله مهمترین پروژه هاست زیرا اعتبار و زیبایی را فزونی میبخشد، از سوی دیگر تاسیس باغ بانوان، فرهنگسرا و زمین چمن مصنوعی در دستور کار داریم.
مومنیان در باره میدان ورودی شهر افزود: خاکریزی با حجم ۳۰ هزار متر مکعب و تکمیل آن در جریان است و تا پایان تابستان یا اوایل پاییز با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد، همچنین میدان خروجی به عنوان دیگر طرح مورد نیاز و ضروری در کمیسیون نیازمند مصوبات نهایی است.
وی اضافه کرد: باغ بانوان با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال از تعهدات این دوره شوراست، در حال طراحی داخلی و تا ۲۲ بهمن امسال به بهره برداری خواهد رسید، فرهنگسرای خیرساز با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال عملیات عمرانی آن آغاز شده است و با اتمام عملیات نازک کاری افتتاح خواهد شد.
رییس شورای شهر کوهپایه ادامه داد: بهسازی بازار روز، ساماندهی گلستان شهدا و تکمیل و اصلاح چند میدان در این شهر تا پایان سال آینده جزو برنامههای شهرداری خواهد بود.
مومنیان اظهارداشت: مناطق شرق اصفهان مانند کوهپایه میتوانند نقشی که شهر کرج برای تهران ایفا کرد، داشته باشند، جمعیت بالا و آلایندگی در تهران به حدی رسید که دیگر ظرفیت پذیرش جمعیت و افزایش صنایع را نداشت لذا کرج به نوعی به کمک تهران آمد و منطقهای در کنار پایتخت برای جذب جمعیت و در نهایت توسعه شهری شد.
وی اضافه کرد: البته ایفای نقش مورد نظر از سوی شرق اصفهان از جمله کوهپایه به ایجاد زیرساختهای مناسب، استفاده از ظرفیتهای مناسب اراضی و بهبود مسیرها و راهها و راهاندازی قطار سریع السیر و بهبود حمل و نقل نیاز دارد.
منبع: ایرنا
بهترین گزینه ها زرین شهر و باغ بهادران هستند
و یا تشکیل استان بهادران و یا استان زرین در کوهپایه های خنک و خوش آب و هوای غرب استان
آینده از آن است که خوب می اندیشد
همان فاصله تهران تا کرج و همان پیشرفتهای دو شهر اصفهان و زرین شهر و پراکنده شدن جمعیت
افزایش بیش از حد جمعیت در شهر اصفهان منابع را نابود میسازد هم منابع انسانی و هم منابع خدادادی ،
ضمن اینکه در وقت و هزینه و عمر مردم هم در رفت و آمدها و کارهای اداری و غیره صرفه جویی و پیشرفت کشورمان هم با داشتن استانهایی بیشتر شتاب میگیرد
تشکیل استان زرین و یا استان بهادران در غرب میتواند رشد و پیشرفت این منطقه از کشورمان را شتاب دهد ضمن اینکه نقشی چه بسا بهتر از کرج را برای اصفهان بازی کنند
تقسیم تهران به چند استان کوچکتر سبب رشد پایتخت شد و بار و فشار ترافیک و آلودگی هم کمتر گردید افسوس نمایندگانی که طرح استان شدن گلساران را مطرح کردند توسط گروهی سطحی نگر و کج فهم که فقط سد راه پیشرفتند ،بسته شد
استان زرین و یا استان بام ایران چهارمحال و بختیاری ملی اندیشی باشید نه کج اندیش ،ضمن اینکه اطراف تهران و سواحل شمالی همسایه با روسیه هنوز هم جای رشد صنایع را دارند