رئیس پژوهشکده الکترونیک سرطان دانشگاه تهران و مخترع این دستگاه گفت: سیستم تشخیص حاشیه های آلوده به سرطان پستان یا CDP حین عمل جراحی به کمک حسگر نانوساختار الکتریکی توانایی شناسایی حاشیه های آلوده و گره های لنفاوی درگیر را حین جراحی دارد.
آقای عبدالاحد افزود: این فناوری کاملا ایرانی در بیش از ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور نصب و راه اندازی شده و نتایج مطالعات نشان می دهد ۳۵ درصد مارجین آلوده در حین جراحی را شناسایی کرده است.
وی اضافه کرد: این دستگاه به عنوان ابزار مکمل در تشخیص مارجینهای داخلی درگیر با سلولهای سرطانی به کمک جراح میآید و میزان عود را در بیماران دارای سرطان پستان کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه در حال مذاکره با جراحان هندوستان، سوریه، عراق، ازبکستان و روسیه برای صدور این دستگاه هستیم خواستار حمایت بیشتر نظام سلامت و تجارت کشور برای توسعه بهره گیری از این دستاورد در ایران و جهان شد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران هم با اشاره به موفقیتهای کشورمان در حوزه پیشگیری و درمان سرطان گفـت: میزان مبتلایان به سرطان پستان از ۷۱ درصد در ۱۰ سال پیش به ۸۱ درصد رسیده است.
آقای اکبری افزود: سرطان پستان دومین عامل مرگ ناشی از سرطان زنان است و سالانه ۱۵۰ نفر در هر هزار نفر در کشورمان به این بیماری مبتلا میشوند که بیشترین درگیری در سنین ۴۵ تا ۵۵ سال است.