به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی (ره)، ضمن اشاره به روایتی، صلوات را بهترین ذکر، دعا و توسل کوتاه به پیامبر و آل پیامبر دانست و اظهار داشت: نزدیکترین افراد در روز قیامت به رسول الله صلی الله علیه و آله، کسانی هستند که در دنیا زیاد صلوات میفرستند.
وی در ادامه سخنان خود به فرازهایی از آیه شریفه «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُو» [۱]اشاره و با تاکید بر این که عبودیت غیر از عبادت است، خاطرنشان ساخت: عابد به صورت ظاهری عبادت توجه دارد و عبد در ورای آن، به هرآنچه مورد رضایت الهی توجه میکند و عبد و عبودیت تابع فرمان الهی شدن است. تکبر شیطان با ۶ هزار سال عبادت، مانع ورود او به وادی عبودیت شد.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر در ادامه به برخی از راهکارهای عبد بودن انسان اشاره نمود و با تأکید بر این که تابع فرمان خدا شدن تجلی عبودیت و بندگی خداست، اظهارداشت: فرمانبرداری از ذات اقدس الهی و ترک گناه، بالاترین عبادتها است که انسان را به وادی عبودیت الهی میرساند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که در روایات اسلامی دایره عبادت بسیار وسیعتر از آن چیزی است که تصور میکنیم، تصریح کرد: کسب حلال به خاطر خدا و حفظ آبروی خود و خانواده از جمله عبادتهایی است که در روایات اسلامی بدان تاکید شده است.
فرحزاد با بیان این که امام صادق علیه السلام در روایتی میفرمایند؛ عبادت ۱۰ جزء است که ۹ جزء آن در کسب حلال نهفته است، یادآور شد: کسب حلال در عین توجه به تمام شرایط کسب روزی طیب، رهایی از تمام آلودگیها و پلیدیهایی چون؛ دروغ، ربا، رشوه، گرانفروشی، غش در معامله و… است.
وی شوهرداری و بچه داری درست بانوان را از جمله مصادیق رزق حلال عنوان کرد و با بیان این که بر بانوان لازم است تا در کنار مشاغلی که برعهده دارند، از وظیفه همسری و مادری غافل نشوند، اظهار داشت: امام صادق علیه السلام در حدیثی کسب حلال را از مبارزه در میدان جنگ، سختتر میدانند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که در کسب حلال باید هزاران مسئله را رعایت نمود، خاطرنشان ساخت: پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله میفرمایند؛ اگر کسی آرزوی گرانی بر امت من داشته باشد، عبادت ۴۰ ساله خود را تباه نموده است. آن کسی که ملک، خودرو، طلا و سکه، دلار و… پس انداز میکند و آرزو میکند تا گران شود، مشمول این حدیث نبوی است.
وی ضمن اشاره به این که نباید کم کاری کرد، کسب حلال را از بالاترین عبادات توصیف نمود و اظهار داشت: تفکر و اندیشیدن از دیگر عباداتی است که غالبا بدان توجه نمیشود. امام علی علیه السلام میفرمایند؛ خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده، کجاست و به کجا خواهد رفت.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر عبرت گرفتن در تفکر و اندیشه را بسیار مهم ارزیابی نمود و با بیان این که در اندیشه اسلامی یک لحظه فکر کردن از یک عمر عبادت بهتر است، ابراز داشت: امام کاظم علیه السلام میفرمایند؛ «ما مِن شَى ءٍ تَراهُ عَیناکَ إلاّ و فیهِ مَوعِظَةٌ»؛ در هر پیش آمدی در عالم اعم از بدیها و خوبیهای جهان، درس عبرتی نهفته است.
وی یادآور شد: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در بیان موعظهای میفرمایند؛ «فإنّی اُوصیکَ إذا أنتَ هَمَمْتَ بأمْرٍ فتَدبَّرْ عاقِبَتَهُ، فإنْ یَکُنْ رُشْدا فأمْضِهِ، و إنْ یَکُنْ غَیّا فانْتَهِ عَنهُ»؛ هر کار و برنامه ریزی که داری بر پایان کار آن بیاندیش و اگر کار درستی بود و بر مصلحت الهی است آن را انجام بده و اگر گناه و معصیت و ضرر دارد، آن را ترک کن.
فرحزاد با اشاره به این که تجلی عبادت ابوذر از وادی تفکر عبور میکرد، اظهار داشت: اگر انسان نمازگزار، تفکر و اندیشهای در نمازش نداشته باشد، هیچ خیر و ارزشی برایش نخواهد داشت؛ همانطور که ارزش قرائت قرآن به تدبیر و ارزش دعا نیز به اندیشیدن در آن است. در روز جزا به عبادتی که همراه با تفکر باشد ثواب اعطا میگردد و اگر فکر در آن نباشد محاسبه نخواهد شد.