نیروگاه زباله سوز ساری به عنوان یکی از مصوبات هفدهمین سفر استانی رئیس جمهور به مازندران روند خوبی را برای تکمیل طی می‌کند. ‎

ساخت نیروگاه ۴۵۰ تُنی زباله سوز ساری سال ۱۳۸۸ شروع شد تا بار گزاف حمل چندین دهه‌ای حمل زباله‌های مرکز استان مازندران به دیگر مناطق و همچنین مشکلات زیست محیطی آن برداشته شود.

زباله‌های شهر ساری سالهاست که به منطقه کوهستانی پشتکوه در مرز مازندران و سمنان منتقل می‌شود که علاوه بر تحمیل هزینه‌های هنگفت به شهرداری ساری برای حمل زباله، مشکلات محیط زیستی متعددی را نیز برای ساکنان روستا‌های اطراف این منطقه ایجاد کرده است.

بهره برداری از این طرح به پایِ ثابت وعده مسوولان حتی در رده ملی هم مبدل شده بود به طوریکه مردادماه سال ۱۳۹۹، ۲ طرح حوزه پسماند مازندران یعنی نیروگاه زباله سوز ساری و نوشهر میزبان معاون رئیس جمهور وقت بود.

۲۲ مردادماه محمد باقر نوبخت رییس وقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در بدو سفرش به مازندران از نیروگاه زباله سوز در دست ساخت شهرستان ساری بازدید کرد و گفت: اعتبار پروژه نیروگاه زباله‌سوز شهرستان ساری مرکز استان مازندران تامین شد و امیدواریم تا با تامین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه زیست محیطی هر چه سریعتر به بهره برداری برسد.

اما این صحبت‌ها در این بازدید در حد حرف باقی ماند و کار اجرایی خاصی روی نداد.

با این حال در هفدهمین سفر عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در قالب سفر استانی به مازندران، آیت الله رئیسی در بازدید از نیروگاه زباله‌سوز ساری دستور راه‌اندازی این طرح زیست محیطی را در کمترین زمان ممکن را صادر و همچنین معاون اول خود را مامور کرد تا قبل از پایان سال موضوعات مربوط به زباله‌سوز‌ها را سروسامان دهد.

این طرح که تا قبل از سفر استانی رئیس جمهور در بیستم اسفند ۱۴۰۰، ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین ۵۱ درصد تجهیزات آن هم خریداری شده بود، اما اکنون براساس آمار فرماندار ساری پیشرفت فیزیکی طرح نیروگاه زباله سوز ساری بعد از گذشت ماه‌ها از پایان این سفر، بنا به اعلام مسولان ارشد عمرانی مازندران اکنون در بخش ساخت پیشرفت فیزیکی چشمگیر و در بخش تجهیزات رشد ۸۷ درصدی دارد و پیش بینی می‌شود این طرح مهم زیست محیطی استان تا پایان امسال تکمیل و بهره برداری شود.

مهدی انگوران مدیرکل دفتر امور شهری و شورا‌های استانداری مازندران، گفت: برای نظارت و سرعت بخشی به فرایند افتتاح نیروگاه زباله سوز ساری هر روز از ساعت ۱۳ تا ۱۶ در این مکان حضور دارم
او افزود: روز گذشته در سفر به تهران فرایند تخصیص اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی برای نیروگاه زباله سوز ساری انجام و طی هفته جاری اعتبار مورد نظر به حساب شهرداری ساری واریز می‌شود.

مدیر کل دفتر امور شهری استانداری مازندران ادامه داد: از پیمانکار نیروگاه زباله سوز ساری خواسته شد برنامه زمانبندی دقیق تکمیل این طرح را به فرض تامین اعتبار ارائه دهد.

او با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که دستگاه زباله سوز ساری تا پایان سال به مرحله افتتاح برسد، گفت: سازمان پسماند مازندران تاکنون جایگاه قانونی نداشت و با اخذ مجوز و ثبت آن فرایند قانونی شدن این مجموعه آغاز شد.

گره کور زباله در مسیر گره گشایی
انگوران افزود: با راه‌اندازی شورای سازمان پسماند که به زودی انجام خواهد شد و انتخاب یک مدیر عامل برای این مجموعه ساماندهی زباله مازندران با تمرکز بیشتری انجام خواهد شد و گره کور زباله مازندران شهر به شهر در مسیر گره گشایی قرار گرفت.

مدیر کل دفتر شهری استانداری مازندران با بیان اینکه نیروگاه زباله سوز ساری تا پایان سال و حتی زودتر از این موعد افتتاح می‌شود، گفت: در حال حاضر زباله سوز نوشهر با حداکثر ظرفیت در حال کار می‌باشد و ۲۰۰ تن زباله را در روز می‌سوزاند.

او افزود: دستگاه زباله سوز نوشهر حتی زباله کم دارد با انعقاد قرارداد از شهر‌های همجوار زباله دستگاه نوشهر تامین و از طرف دیگر مشکل زباله شهر‌های همجوار هم حل می‌شود.

انگوران با بیان اینکه ساماندهی ۷۵ درصد شیرابه‌های زباله نوشهر انجام و بقیه هم تا ۲ ماه دیگر انجام می‌شود، گفت: تصفیه خانه شیرابه در نور بهره‌برداری شد و کمپوست آن هم فعال است

او افزود: کارخانه کمپوست قائمشهر هفته دولت افتتاح می‌شود و ساماندهی تصفیه خانه زباله این شهر که کلنگ زنی شد تا ۶ ماه آینده افتتاح خواهد شد.

مدیر کل دفتر شهری استانداری مازندران ادامه داد: در بحث زباله بابل تصفیه خانه سایت زباله مشکل داشت که شهرداری بابل در روز‌های آینده با انعقاد یک قرارداد جدید این امر را ساماندهی خواهد کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار