تعرفههای مصوبه ۲۱ خرداد ماه امسال به منظور اجرای جزء (۱) بند (ز) تبصره (۱۵) و بند (ل) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ ابلاغ شده است. این تعرفهها بهصورت پلکانی و در غالب ۱۲ پله تدوین و ابلاغ شده و تعرفه هر پله به مصارف مازاد بر پله پیشین اعمال خواهد شد.
تعرفه بخش خانگی ۲۱ خرداد ماه امسال ابلاغ شده و صورتحساب مشترکان از ابتدای امسال بر اساس تعرفه جدید محاسبه میشود.
تعرفه هر پله در دوره سرد سال دقیقاً مشابه تعرفههای ابلاغی سال ۱۴۰۱ است و صرفاً الگوی مصرف براساس آخرین اطلاعات مصرف و شرایط آب و هوایی کشور و با هدف کاهش هزینه خانوارها تغییر یافته است.
الگوی مصرف متناسب با مناطق جغرافیایی و اقلیم آب و هوایی شهرهای کشور تعیین شده است و مشترکان در شهرهای مختلف طبق وضعیت آب و هوایی محل مصرف از الگوهای متفاوتی برخوردار هستند.
از سویی به منظور اعمال دقت نظر و بررسی شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور، اقلیمهای آب و هوایی از سوی پژوهشکده هواشناسی کشور تعیین و به شرکت ملی گاز ایران اعلام میشود.
در تعرفههای ابلاغی مانند سالهای گذشته تعرفه مشترکان کم مصرف (سه پله ابتدایی) هیچ تغییری نکرده است و صرفاً تعرفه مشترکان پر مصرف مانند سال ۱۴۰۱ در هر پله تعیین شده است همچنین به منظور تشویق مشترکان به صرفهجویی و استفاده از راهکارهای بهینهسازی مصرف گاز طبیعی، تعرفه پله های ۱۱ و ۱۲ (مشترکان بسیار پر مصرف)، به ترتیب ۵۰ و ۶۰ هزار ریال است.
جدول پلکانی تعرفههای گاز طبیعی در دوره سرد سال در نمای کلی به شکل زیر است:
سقف مصرف متعارف هر اقلیم برابر با سقف مصرف پله ۳ هر اقلیم است. این سقف در جدول ذیل آورده شده است.
تعرفه های ابلاغی در دوره گرم نیز مطابق جدول زیر است:
در دوره گرم سال بهدلیل حذف مصارف گرمایشی، تعرفه همه اقلیمهای آب و هوایی مشابه است.
همچنین بهمنظور مساعدت با مشترکانی که برای سرمایش از چیلر استفاده میکنند تعرفه پلههای ۱۱ و ۱۲ دوره گرم سال به نسبت سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، کسانی که در دوره گرم سال از گاز طبیعی برای مصارف سرمایشی استفاده میکنند، ضروری است از تجهیزات بهینهسازی شده و با بازده انرژی بالا استفاده گنند تا هزینههای مربوطه را کاهش دهند.
گازبهای افراد زیر پوشش سازمانهای حمایتی در دوره سرد و گرم سال تا سقف مصارف پله ۳ آنها رایگان است و تنها گازبهای مصارف مازاد بر پله ۳ را پرداخت خواهند کرد. همچنین مشوقهایی برای تشویق مشترکان به صرفهجویی در بازه ۱۶ آذر تا ۱۵ اسفند ماه در نظر گرفته شده است.
بر این اساس، در صورت کاهش حداقل ۱۰ درصدی مصارف خانگی به نسبت دوره مشابه سال ۱۴۰۱، به ازای هر متر صرفهجویی مبلغی معادل ۵ برابر هزینه فرآورش، انتقال و توزیع به مشترک پرداخت خواهد شد. این مبلغ تا سقف ۳۵ درصد صرفهجویی قابل پرداخت خواهد بود.
از سوی دیگر، در صورت صرفهجویی بیش از ۱۰ درصدی مدارس، دانشگاهها، خیریهها، اماکن ورزشی و مذهبی، مجتمعهای تجاری و اماکن گردشگری، به ازای هر یک واحد درصد صرفهجویی، مشمول تخفیف هزینه گازبها دوره صورتحساب تا ۱۰ واحد درصد خواهند شد. این تخفیف گازبها تا سقف ۴۰ درصد قابل اعمال در صورتحساب دوره است.
بر اساس ابلاغیه شورای عالی امنیت ملی، گازبهای مشترکانی که در بازه زمانی ۱۵ دی ماه تا ۱۵ بهمن ماه حداکثر ۷۰ درصد مصرف پله سوم اقلیم مربوطه را داشته باشند بهصورت ۱۰۰ درصد رایگان محاسبه خواهد شد.
مشترکان غیر خانگی با ظرفیت ۵ هزار متر مکعب در ساعت و بیشتر در صورتی که در دوره سرد سال حداقل در ۵ روز متوالی مصارف خود را نسبت به روزهای گذشته خود حداقل ۳۰ درصد کاهش دهند متناسب با حجم گاز صرفهجویی شده مشمول۱۰ درصد بخشودگی گازبهای دوره خواهند شد.
ممنوعیتهای قانونی از ابتدای آذر تا پایان بهمن ماه شامل استفاده از گاز طبیعی بهمنظور گرمایش استخرهای خانگی، استفاده از وسایل انرژی بر در فضای باز و فروش گاز به مراکز استخراج رمز ارز است.
تعرفه مشترکان تجاری، گردشگری و صنایع دستی و کوره های آجر از ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ مشابه تعرفه مشترکان صنعتی کشور خواهد بود. همچنین مشترکان دولتی در صورتی که در بازه ۱۶ آذرماه تا ۱۵ اسفند ماه، مصارف خود را نسبت مصارف سال گذشته ۲۰ درصد کاهش ندهند، گازبهای دوره آنها با ۵۰ درصد افزایش محاسبه خواهد شد.
خب پس چرا انرژی را گران میکنید؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! اینو که میتونید سوبسید بدید به ملت بدبخت گرفتار!!!!!!!!!!!!!!!
آقای رییسی ، ضمن قدردانی از زحماتی که نمیشه انکارشون کرد ،ولی برخی مسائل قابل تحمل نیست ... برخی مخصوصا بازنشسته های کشوری که خبرم دارم دارن در سختی شدید زندگی میکنند از بس حقوقشون کمه
سوال وقتی اینقدر آمار دقیقی دارند که کی چی و کجا چقدر مصرف داره و کی مشترک پر مصرفه چرا نسخه برای کل کشور می پیچند!!؟؟
مشترک پر مصرف که مشخصه براش دوبله سوبله چوبله حساب کنید اگر رعایت نکرد با قیمت جهانی حساب کنید اگر بازهم افاقه نکرد اقدام به قطع کنید
اینجاست که
یا اطلاعات آمار ارقام کشکه دقیق نیست
یا زورشان به نور چشمی های پر مصرف نمیرسه
غیر از اینه!؟
برق ۸۰ تا صد یورو
گاز بیست تا ۴۰ یورو
آب ۲۰ تا ۴۰ یورو
آب گرم ماعانه ۶۰ تا ۸۰ یورو
قیمت هر کیلو نان سه یورو
قیمت سوخت ماهانه خودرو ۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو
قیمت سوخت گازائیل ماهانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ یورو
یارانه توی ایران مخرب هستند
1. ما به یورو حقوق می گیریم یا اونا به ریال که داری این دو تا رو با هم مقایسه می کنی؟
2. کجای دنیا با پولی که 600000 برابر ارزشش بیشتره میان مقایسه می کنند؟
3. آقا، متم راضی شدند که دقیقا همون پول گازو بدن تو تضمین میدی که ارزش پول یک دهم نشه؟ چون دوباره آش همون آشه و کاسه همون کاسه و اختلاف قیمت پیش میاد.
4. ما تولیید کننده گازیم نه اروپا، آخه بی سواد سوییس و چین و ژاپن و امثالهم گاز دارند که قیمت مارو با اونا مقایسه می کنی؟
کاش بیشتر وسایل اینگونه کامل آبی سوز بودند و اتلاف انرژی هم با سوزاندن گازهای فلر نداشتیم
این کار برای سلامتی و پاکی شهرها مهم است