فرماندار سنندج از ابلاغ ۴۲۳ میلیارد تومان اعتبارات سال جاری برای شهرستان سنندج تاکنون خبر داد که نسبت به سال گذشته رشد ۳۲ درصدی داشته است.

حسن عسکری فرماندار سنندج امروز در جلسه کمیته برنامه‌ریزی شهرستان سنندج اظهار کرد: وظیفه این کمیته فقط توزیع اعتبارات نیست، بلکه وظیفه برنامه‌ریزی و توسعه شهرستان را بر عهده دارد و هم عهده‌دار تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در استان را داشته باشد.

او افزود: در این جلسات باید تعیین خط مشی‌های کلی مسیر توسعه شهرستان شکل گیرد.

عسکری منابع مالی شهرستان را محدود اعلام کرد و گفت: نیاز شهرستان بسیار بیشتر از منابع مالی اسن لذا باید اولویت‌های شهرستان مشخص و برنامه‌ریزی درستی برای توزیع اعتبارات در نظر گرفته شود.

فرماندار سنندج با تاکید بر اینکه نظارت لازم بر هزینه‌کرد این منابع از اولویت‌های کمیته برنامه ریزی شهرستان سنندج است، خاطرنشان کرد: همواره در طول سال تلاش می‌کنیم این نظارت‌ها وجود داشته باشد. 

عسکری در ادامه گفت: با مساعدت سازمان برنامه‌ریزی، از اسفندماه کارشناس و معاونان مجموعه فرمانداری بر عملکرد پروژه‌ها و نحوه هزینه کرد اعتبارات نظارت دارند. 

فرماندار سنندج با اشاره به اینکه در سال گذشته بیشترین تمرکز بر بخش روستایی بود، اظهار کرد: سیاست‌گذاری به این صورت بود که به این بخش ویژه توجه داشتیم چراکه اگر در روستا‌ها زیرساخت‌ها ایجاد و توسعه یابد می‌توان در تثبیت جمعیت و مهاجرت معکوس تاثیرگذار باشد.

او مجموع اعتبارات شهرستان سنندج در سال گذشته را ۳۱۹ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان بین ۲۷۰ پروژه تقسیم شد که از مبلغ ذکر شده، ۱۸۱ میلیارد تومان مربوط به اعتبارات تملک بود و بین ۲۳۲ پروژه تقسیم شد.

فرماندار سنندج از ابلاغ ۴۲۳ میلیارد تومان اعتبارات سال جاری برای شهرستان سنندج خبر داد و گفت: این رقم نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد رشد داشته است و ۱۹۴ میلیارد تومان آن مربوط به بخش تملک است که در این بخش نیز که ۶.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

عسکری با اشاره به اینکه بخشی از اعتبارات مختص به الزامات است و در نتیجه ما اجازه دخالت نداریم، اضافه کرد: حدود ۳۵ درصد از کل اعتبارات بخش الزامات را شامل می‌شود که توسط سازمان برنامه و بودجه تعیین می‌شود.

فرماندار سنندج در ادامه سخنان خود تاکید کرد: در آیین نامه تعریف مناطق محروم باید بازنگری صورت گیرد و که خوشبختانه نمایندگان مجلس در حال پیگیری هستند، چونکه در مناطقی مانند ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج با وجود تمامی مشکلات و وضعیت نامناسب نمی‌توان از بودجه مناطق محروم برای آن استفاده کرد و اعتبارات محدودی دارد. 

او یادآور شد: در زمینه فضای آموزشی، حوزه راه و آب شرب نگاه ویژه داشته‌ایم و نیازمند اعتبارات جهشی هستیم چراکه سرانه آن در شهرستان نسبت به استان و میانگین کشوری بسیار پایین است.

فرماندار سنندج گفت: در شهرستان سنندج ۷۱۵ کیلومتر راه روستایی داریم که ۳۸۳ کیلومتر معادل ۵۳ درصد آن آسفالت شده با این حال متوسط استان ۶۴ و متوسط کشوری ۸۰ درصد است.

فرماندار سنندج با اشاره به اینکه در زمینه آب شرب در سطح شهر مشکلی نداریم و یکی از بهترین کیفیت آب جهانی را در اختیار داریم، عنوان کرد: در آب شرب روستایی مشکل زیادی داریم و ضریب ۵۸ درصد است در حالی که این ضریب در استان ۷۹ درصد و در سطح کشوری ۸۲ درصد است. 

عسکری گفت: در سال گذشته در سطح روستا‌های شهرستان سنندج اقدامات خوبی انجام شد و بنا داریم که در سال جاری نیز همین برنامه را پیش رو داشته باشیم. 

او در پایان بر لزوم جذب اعتبارات ملی توسط دستگاه‌های اجرایی استان تاکید کرد و گفت: جذب اعتبارات غیر از اعتبارات شهرستان یکی از ملاک‌های ارزیابی مدیران است.

 سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: کمیته برنامه ریزی شهرستان و شورای استان به عنوان دولت وظیفه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری دارد و ‌لذا پیوند بین نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی سطح محلی ضروری است. 

اکبر محمدی افزود: تخصیص اعتبارات در سال گذشته بسیار مناسب بود که ۹۰ درصد آن به صورت نقدی پرداخت شد. 

او با تاکید بر اینکه اعتبارات به شکل بهینه هزینه شود، گفت:  اعتبارات ۱۴۰۲ حدود ۴۵ درصد رشد داشت و این توزیع در شهرستان‌ها متفاوت است و سعی می‌کنیم نواقص از طریق تملک استانی برطرف کنیم.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: سنندج به عنوان مرکز استان و شهرهای استراتژیک غرب کشور شرایط خاصی دارند که باید بر اساس آن تصمیم گیری شود چراکه می‌تواند نقطه قوتی در راستای حمایت از فعالیت‌های اقتصادی باشد. 

او بافت ناکارآمد و اقتصاد غیر رسمی را جزو چالش‌های شهرستان سنندج دانست و یادآور شد: بر اساس رویکرد‌های دولت، در توزیع اعتبارات بین دستگاه‌های نظارتی برنامه‌ریزی درستی خواهیم داشت کمااینکه تاکید بر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است. 

محمدی گفت: فلسفه کمیته برنامه‌ریزی فقط توزیع اعتبارات نیست و ما انتظار داریم در شهرستان‌ها کمیته‌ها تشکیل  شود. 

به گفته او، شهرستان سنندج بدون شک در حوزه مهار تورم می‌تواند تاثیرگذار باشد چونکه مرکز استقرار بسیاری از خدمات است. 

محمدی اضافه کرد: اعتبارات می‌تواند اهرمی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در بخش‌های مختلف باشد که خوشبختانه شهرستان سنندج از این ظرفیت برخوردار است. 

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان بر استفاده از ظرفیت مولدسازی تاکید کرد و گفت: برای اتمام پروژه‌های عمرانی و همچنین سرمایه‌گذاری در سطح شهرستان از این ظرفیت استفاده شود.

او در پایان در خصوص آیین نامه اجرایی مناطق محروم نیز گفت: این آیین نامه که در سال ۸۷ تدوین شده اکنون دیگر قابل اجرایی نیست و بافت‌های ناکارآمد جمعیت زیادی دارد که باید پیگیری شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار