رئیس جهاد دانشگاهی گفت: مهر امسال یک همایش بزرگ با بخشی از افرادی که در هوش مصنوعی تخصص دارند، خواهیم داشت.

حسن مسلمی نایینی، رئیس جهاد دانشگاهی وضعیت جهاد دانشگاهی گفت: اساس و بنیان تاسیس جهاد دانشگاهی از سال ۵۹ در شرایط تحریم های سخت به این دلیل بوده است که ما متوجه شدیم، سازمان و نهادی می خواهیم که مشکلات ، مسائل و نیازهای کشور را مرتفع کند. هیچ فناوری ، تکنولوژی و علمی وارد کشور نمی‌شد. جهاد دانشگاهی با خودباوری علمی خود کارهای بزرگ در حوزه تجهیزات جنگی را از ابتدا شروع کرد و تا الان در حوزه های گوناگون خوش درخشیده است.

او افزود: در برهه ای همکاری بین اساتید دانشگاه و جهاد دانشگاهی به دلیل فراز و نشیب ها و حتی مسائل سیاسی کمتر شده بود. برخی می گفتند جهاد باید از دانشگاه بیرون برود و یک سازمان خارجی شود. رهبری تنها حامی جهاد دانشگاهی از دوره ریاست جمهوری تا الان بوده اند و فرمودند جهاد دانشگاهی باید در دانشگاه بماند. 

مسلمی نایینی گفت: برای ایجاد حلقه بین دانشگاه و جهاد دانشگاهی، ارتباط بیشتری با وزارت علوم برقرار کرده ایم. جلساتی با وزارت بهداشت و مدیران دانشگاه در شهرهای مختلف داریم و بیشتر هم خواهد شد .

او افزود: تعدادی از اساتید دانشگاه مسئولیت برخی از واحد‌های ما در جهاد را پذیرفته اند.

رئیس جهاد دانشگاهی بیان کرد: این نهاد غیر دولتی است.  دولت ۲۵ درصد بودجه اختصاص می دهد و ۷۵ درصد خود جهاد از طریق کارآیی های خود و  آموزش و ... تامین می کند. برخی مسائلی که از قبل باقی مانده اند، باید برطرف شوند. مسئله فقط بودجه نیست؛ اگر برنامه ریزی خوب داشته باشیم، زمان بندی قراردادها درست باشد و کار به خوبی انجام شود، انگیزه بیشتر خواهد شد.

او ادامه داد: یکی از ساز و کارها که می توانیم انجام بدهیم و کمتر به آن توجه شده، بخش خصوصی است. یکی از برنامه های ما فعال کردن بخش خصوصی است؛ مثلا از اموال فکری، مکانی و ... بتوانیم مشترکا استفاده کنیم.

مسلمی گفت: فضاهای خوبی داریم. می توانیم مراکز خدمات درمانی احداث کنیم و قسمت هایی از آن را به بخش خصوصی بدهیم. یا فضاها و مجتمع های بزرگی که داریم را در اختیار بخش خصوصی قرار بدهیم؛ اما با مالکیت خودمان، شرکت ها آن جا مشغول بشوند و با هم ارتباط داشته باشیم.

او بیان کرد: به هر حال ابتدای کار دو طرف است؛ هم بخش خصوصی باید تمایل نشان بدهد و هم ما پیگیر باشیم. اولین کار این است که باید ببینیم چطور با بخش خصوصی برخورد کنیم. در آینده ای نزدیک یک مصوبه‌ در این خصوص تصویب خواهد شد که درباره آن اطلاع رسانی عمومی هم می شود.

به گفته وی بر اساس شیوه نامه ای که نوشته خواهد شد، سازمان تجاری سازی تصویب می کند که نحوه همکاری چگونه باشد. مثلا بیمارستان ۶۰ درصد در اختیار بخش خصوصی و ۴۰ درصد در اختیار جهاد دانشگاهی باشد یا حتی اجاره چندین ساله مراکز به بخش خصوصی در دستور کار قرار گیرد.

او افزود: جهاد تا الان سوابق خوبی داشته و علم و ایمان را با هم آمیخته است. اگر این دو کنار هم حرکت کنند، پیشرفت های خوبی خواهیم داشت. ایمان باعث ایجاد خودباوری می‌شود. وقتی از اعتقادات کمک می گیریم، کارهای بزرگتری می توان انجام داد. ما باید موسسه رویان را الگو قرار بدهیم. روش کار مرحوم آشتیانی و استمرار و مدیریتش دلپذیر است.

مسلمی گفت: باید علوم انسانی را تقویت کنیم. در تلاشیم از جهات بودجه هم توجه خاصی به آن داشته باشیم. دانش آموختگان علوم انسانی می‌توانند مسائل مهمی را حل کنند. در حال جدا سازی دفاتر علوم انسانی و هنر هستیم و رشته های هنر را هم جدا تقویت خواهیم کرد. باید تکنولوژی ها و فناوری های جدید را به کار بگیریم. حتما باید از هوش مصنوعی استفاده کینم. با هوش مصنوعی کارهای بزرگی انجام می شوند. باید از فناوری های نوین استفاده کنیم.

به گفته وی کشور نیاز به الگو دارد. وقتی رهبری در صحبت با نخبگان از مرحوم آشتیانی می گویند یعنی الگو ارائه می کنند.

وی ادامه داد: ابتدا باید در حوزه علوم انسانی تولید محتوا کرد. در پژوهشگاه علوم انسانی یکی از مسائل تولید محتوا است. اساتید مختلف باید با هم هم‌اندیشی و مشورت داشته باشند. شاید نتوانیم آن طور که باید و شاید در تألیف کتاب ها نقش داشته باشیم؛ چون این کار با وزارت علوم است. اما در اندازه خودمان تلاش می کنیم. کتاب ها و منابع درسی قبلا کپی بودند. تولید محتوا کمی زمان می‌برد. باید با وزارت علوم هم صحبت و همکاری داشته باشیم؛ البته چند بار مطرح شده ، اما هنوز نتیجه ای نداشته است.

گام بزرگ جهاد دانشگاهی در تولید قطار برقی/ تلاش برای تولید انبوه

او گفت: ما از هوش مصنوعی خیلی کم استفاده می کنیم. از افراد متخصص در این زمینه دعوت کردیم و گردهمایی و صحبت داشتیم. با اساتید دانشگاه هم اندیشی داشتیم. از نظرات استفاده خواهیم کرد. هم خودمان و هم متخصصان و مدیرانی داریم که این ها را به هم متصل می کنند. مهر امسال یک همایش بزرگ با بخشی از افرادی که در هوش مصنوعی تخصص دارند، خواهیم داشت.

مسلمی گفت: به دنبال آن هستیم که مسائل کشور را بررسی کنیم و بر اساس آن ها با دانشگاه ها تعامل کنیم. برای حل مشکلات از دانشگاه ها استفاده خواهیم کرد.

او گفت: در بررسی مشکلات و مسائل اگر به پاسخ برسیم، درخواست نهایی انجام می شود؛ اما گاهی تحقیقات به نتیجه مطلوب و کامل نمی‌رسند. گاهی به پاسخ منفی می رسند؛ اما این که به طور علمی جلو رفته ایم، مهم است.

مسلمی گفت: در حوزه ناباروری فعالیت های بسیاری انجام شده است. مثلا در درمان بیماری های صعب العلاج و پیشگیری از آن ها، با استفاده از خون بند ناف می توان جلوی آن ها را گرفت و یا آن ها را درمان کرد. مثلا کودکانی که معلول بوده و نمی توانند حرکت کنند، قادر به حرکت می‌شوند.

او گفت: مثلا مکمل های گیاهان دارویی، بدون ذره ای مواد شیمیایی را تولید کرده ایم و این موضوع در تغذیه سالم خیلی اهمیت دارد. یا به عنوان مثال آفت‌کش هایی تولید می‌شنود ، بدون این که مشکلی برای گیاه داشته باشند.

مسلمی افزود: در زمینه گیاهان دارویی مجوز سازمان غذا و دارو لازم است. اندکی سختگیر هستند و اگر زودتر مجوز بدهند، می توانیم از این گیاهان دارویی به جای شیمیایی با اثر بیشتر استفاده کنیم.

او ادامه داد: جهاد دانشگاهی در زمینه قطار برقی کار بزرگی انجام داده است. یکی از مشکلات ما آلودگی محیط زیست با قطارهای معمولی است؛ اما اگر تولید قطارهای برقی را شروع کنیم که تقریبا بخش تحقیقاتی و نیمه صنعتی آن تمام شده است و امیدواریم به تولید انبوه هم برسد؛ خیلی کار مهمی است. آزمون ها و تست های مختلف در حال انجام شدن هستند. اخیرا اعلام شد که نتیجه مثبت گرفته شده است. لازم است معاونت علمی ریاست جمهوری، شهرداری و جهاد با هم مشارکت کنند و شرکتی برای تولید انبوه قطارهای برقی تاسیس کنند. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار